folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder 80"Lerin Sonunda 90"Ların Başında Çocuk

80"Lerin Sonunda 90"Ların Başında Çocuk

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    svs
    svs's avatar
    Erkek

şemsiye şeklinde çikolata vardı hatırladınızmı gecen gün bi bakkalda gördüm :):) 
    ondan sonra misket sezonu kapanınca kola kapagı toplardık ilik derdik biz  :):)
    en derin izleride komsu kızları bırakmıs ::D:D  ah uleyynnn ahhhh kim açtı bu konuyu  şimdi
    pazardan pazara yıkanırdık ama şahane pazar programının oldugu vakitte kesinlikle yıkanmazdık

Hep kardeş olacak değiliz ya, yaşasın halkların sevgililiği...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CellyM
    CellyM's avatar
    Erkek

nuggets54 bunu yazdı:
    -----------------------------
    Barış Manço'yu unutmayalım :)

helede "a" de bakayım aaa   "y" de bakayım yeeee    "I" de bakayım IIIIII 

oku bakayım AYI'yı (=

ya da haydi bütün eller eller havaya şarkısını sanırım anavatan partisinin dönemdeki seçim zmnları kullandığı şarkıydı mesut yılmaz zamanında (x

wuuu ne günlerdi be )x

http://www.tahribat.com/Murit-CellyM/
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek

bu konuyu bi yerden hatırlıyorum

http://www.ozgurblogcu.com/80lerin-sonunda-90larin-basinda-cocuk-olmak-130.html

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    american
    mizahi
    mizahi's avatar
    Erkek

ütülüp ütülesiye kadar...kon konmam..voltran voltran voltran...gölgelerin gücü adına..vs.

çeşitli sloganlar...

All I need is a possibility.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    dargut
    dargut's avatar
    Erkek

kozbi ailesi vardı, alf, A takımı, görevimiz tehlike vardı. tabi bide kara şimşek. herkes gibi benimde vardı bi kara şimşeğim aslında maviydi ama olsun mahalledeki en büyük araba bendeydi :D

bide pembe diziler vardı. cesur ve güzel, yalan rüzgarı, güzelle çirkin. allahım ömrümü yediler. hiç bitmiycekler sanırdım. :)

o yılların dizilerinden ufak bi karma :) 

http://www.alkislarlayasiyorum.com/?sayfa=356a192b7913b04c54574d18c28d46e6395428ab&icerikno=83fdc3407ccf68718bfb9aaddefa7cc0e40529db 

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Arlong
    Arlong's avatar
    Erkek
    anılarım depreşti ya pazardan pazara yıkananlardan birisi olarak:D voltran voltranı bende cıkaramadım
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

80 lerin sonunda ALF Sigarası adında çikolatalar vardı. Sigara şeklinde, kağıdını çıkarınca çok lezzetli bir çikolata olurdu :) Her gün alırdım, hatta bir kağıt kalem bulurdum ALF yazmaya çalısırdım sırf bir tane daha bizimkilerden habersiz alabileyim diye  :)

O zamanlar televizyonda fazla kanal yok, trt vardı. Sürekli de reklam aralarında ellerinizi yıkamayı unutmayın diye bir reklam çıkardı. Zaten tv siyah-beyaz birde karanlık bi alanda, birden sifon sesi ve çocuk çığlığı geliyor, hep korkardım :)

80 lerin sonunda biz Bayrampaşa da oturuyorduk. Kocatepe stadı evimizin altındaydı ve sürekli maça giderdik babamla. Bi amca vardı, her maçta sigara böreği satardı ve onun tadı evdekinden farklı gelirdi ve sürekli yerdim :)

Hele o bayramlarda elimize birer poşet alıp kapı kapı dolaşıp şeker toplaması yok mu :)

Parlement sinama geceleri ve pazar günleri binbir nefretle yıkanma :)

Misket, oyuncaklar, gazoz kapakları zaten klasiktir ve her çocuğun geçmişinde yeri vardır. Ve şuna inanıyorum ki, artık çocukluk diye bir kavram yok. Bizim zamanımızda materyal fazla yoktu ve mutluyduk. Şimdi çocuklar için tüm araç gereçler var ve o bizim kadar mutlu değiller. Ya televizyon başında yada bilgisayar başındalar. 6 yaşına gelince de hemen anaokuluna...

Eskiden çocuk olmak bir başkaydı...

.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mektepli
    mektepli's avatar
    Erkek
    Nostalji yapacak kadar büyük sayılmam ama tam okul vaktimizin bitiminde pokemon vardı koşa koşa eve gelir izlerdik. Her bölüm sonunda to be continue yazısı çıkardı ve her seferinde de reklam bitince diğer bölüm başlycak sanardım :D

We can be more, we can be much more.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Symbian
    Symbian's avatar
    Erkek

iLLuMiNaTi bunu yazdı:
    Bunun gibi bi konu açılmışmıydı banamı öyle geldi bi anda?

farkedermı arkadasım? 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Fotografci
    DarkSkull
    DarkSkull's avatar
    Erkek
    Zaten menopoza girmiş gibi hissediyorum açmayın şöyle konular:( 80-90 arası doğanlar çok şanslıydı bence. Hem çocukluğumuzu yaşayabildik hem de teknolojiden mahrum kalmadık. Bir geçiş dönemi oldu.Tasolarla, borulara kağıt sokup fırlatmakla, misketlerle, atari salonlarıyla geçti çocukluğumuz. Şimdikiler gibi bilgisayar başında knight oynarken altımıza sıçmadık. O zamanlarda tvlerde çok daha güzel programlar vardı. Çizgi filmler daha güzeldi. Starda freddy serileri olurdu aradan. Hem korkardım hem de izlerdim yine:) Alacakaranlık kuşağı vardı. Show'da geceleri kırmızı noktalı filmler olurdu:) Vhs kasetler çıkmıştı hergün bir film kiralardı evdekiler. 1 gün emrah filmi 1 gün ceylan filmi:) Emrah'ın kötü yola düşen aile fertleri sayesinde küçük yaşta kötü yolu öğrenmiş olduk:) Beşiktaş daha başarılıydı Yıldırım Demirören yoktu:) İlköğretim 8 sene değildi meslek liselerinin orta kısmında saçma sapan iş eğitimi, müzik, vb dersler olmadan lise havasında ortaokulda okuyabiliyorduk. Gençlik bu kadar özenti değildi biraz daha Türktük en azından.
Toplam Hit: 5814 Toplam Mesaj: 32