80Li Yıllarda Cocuk Olmak..
-
1980li yıllarda hayatının ilk tecrübelerini yaşamış, ilkokula gitmiş,kenan evren´i, erdal inönü´yü, özal´ı tanımış olmak, ajda pekkan´ın alo,michael jackson´ın pepsi reklamlarını hatırlayacak kadar şanslı olmak demek.
voltran voltran voltran, tunder tunder tunder cats demek
depozito toplamak adına kola şişesi biriktirmek demek
peynirli tombi demek
cam şişede 1 litre cocacolayı hatırlamak demek
Misket oynamak demek
gazoz kapagı biriktirmek demek
Ben leonardoyum hayır ben leonardoyum
sen sprintersın lan (ninja kaplumbagalar) muhabbetleri geçmesi demek..
sopaya torba takip yakarak koşmak demek
clementine, he-man, she ra, transformers,susam sokağı demek.
okula siyah önlükle gitmek demek.
bisiklet kavramının pinokyo ve bmx den ibaret olması demek
hey corc versene borc talebine olmaz maykil bende de yok cevabını vermek,
geriye dönüp baktıkça iç geçirmek demek...
yüzyıl içindeki en iyi, en kıyak kuşak. hem eski hem yeni olmak demek.
mahalle çeşmelerinden su içmek, bayramları iple çekmek, cumhurbaşkanı denince turgut özal´ı hatırlamak demek.
koltuk altında topla okul bahçesine yalnız giderken "nasılsa oynıycak birileri vardır" diyebilmek demek.
eti kemik geçiyor demek;
odanın ortasına çarşaflardan çadır kurup oynamak demek
evden çıkmayan bilgisayar bebeleri haline gelmeden çocukluğunu yaşayabilmiş,son dönemin bir üyesi olmak demek
ne sorusuna zınk cevabı vermekten zevk duymak demek
büyüteç ile kağıt yakmak 9 voltluk pile dilinle dokunup o ekşi anı yaşamak, sinek ilacı arabalarının arkasında bıraktığı bulutta deli gibi dolaşmak demek.
tipe bak demek,
fon müziği laura brannigan´dan self control olan günler demek
bakkala gitmenin, sokakta oynamanın, harçlık toplamanın geçerli sayıldığı,el değmemiş bir hayat demek...
sonrasında biz büyüdük ve kirlendi dünya demek.
pazar akşamları mecburen yıkanmak ve erken yatmak demek.
parliament gece sineması demek.
sesi açip kısmak için televizyonun dibine kadar gidip üstündeki düğmelere basmak zorunda olmak demek.
müsaitseniz annemler size gelecek demek.
trt´nin yayın akışının bitmesiyle çalan istiklal marşı için ayağa kalkarak, marşı hazır olda bangır bangır söylemek ve marşın bitiminden sonra çıkan tiz "biiiiiiiiiiiiip" sesine rağmen televizyonu kapatmamak demek.
Türkiye´de yaşamış son mutlu kuşak olduğunu hüzünle hissetmek demek...
arkadaşlık demek,dostluk demek,karşılıksız sevgi bağları demek.....okurken bile içim kıpır kıpır oldu:( özledim 1seyleri..
-
ben hayatımdan memnunum istemiyorum 80li yılları :D
-
bir an çocukluğumu hatırladım sağolasın
-
DEVSIRME--sen daha çocuklugunu yaşa 90 ları yaşa bi abicim
-
vayy be encok sevdiğimde akşam eve geldiğimde bir an önce ödevimi bitirirdim televizyonda taş devri olurdu( kaptan mağra adamı olan serisi)
-
yalan rüzgarını izlemek zorunda kalmak
perihan ablayı izlemek vay bee
-
trt´nin yayın akışının bitiminden sonra çıkan tiz "biiiiiiiiiiiiip" sesine rağmen televizyonu kapatmamak demek.
clementine, he-man, she ra, voltran,susam sokağı demek
bisiklet kavramının pinokyo ve bmx den ibaret olması demek
bitanede ben ekliyeyim (sade gazozun içine renkli leblebi şekerleri atıp dışarı deli gibi taşan gazozu dökmeden içmeye çalışmak demekk (:
ahh. çocukluk.
-
hayat ağacı, kuntakinte demek.
-
ya ne anlıyorsunuz o yıllardan bence çok saçma . :S
-
Valla İyi Oldu Bu Yazı.
Try-1 ve Trt-2 Vardı.
- Okuldan Gelir, Siyah Önlüğümü ve Beyaz Yakamı Çıkarır Sokağa Top Oynamaya Kaçardım.
- Akşam 18:00'de Dinazor Denver ve Hemen Ardından İstasyondaki Kıraathane Adındaki Türk Yapımı Diziyi Seyrederdim.
- Cumartesileri Erkenden Kalkar ( Sabah 07:00 ) Döşeğimde Trt-1'de Başlayan Çizgifilmlerin Hepsini İzlerdim. ( Voltran, Otorobatlar, He-Man vs. )
- Hele Bir Film VArdıki Asla Unutmam, ZİYARETÇİLER. Cumartesi Akşam Sanırım 24:00 de Başlardı. Böcek Yiyen UZaylılar ve Onları Kırmızı Renkteki Tozla Öldüren İnsanlar.
- Zaten Taş Devri, Tunny Toons'ın Maceraları, Ninja Kaplumbağalar Hep Sonradan Çıktı.
-
Heman manyağıydım ben ya.. olsa da izlesem keşke :( heeeeeeeeeemannnnnnn