9 Tane Tek Sayının Toplamı
-
g2k bunu yazdıhsyN bunu yazdı
gençler sayıları yan yana koymayı denediniz mi :)
19+3+3+1+1+1+1+1=30
19 da 2 tane sayı kullandık ve ikisi de tek. toplamda 9 pozitif tek sayı kullandık ve 30a ulaştık
edit: ben hesap yapana kadar imkansız cevabı gelmiş, zeka sorusu bu matematik değil :)
muhtemelen cevap böyle boşuna kafa patlatmayın çok mantıklı birşey de beklemeyin mantık dahilinde 9 tek sayının toplamının çift olması mümkün değil eğer negatif kullanılamıyorsa :)
ee bu da tanımlara aykırı rakam nedir sayı nedir. saçma
-
ZoRKaYa bunu yazdı
imkansız kardeş
tek+tek = çift
tek+tek=çift
tek+tek=çift
tek+tek=çift
bunların toplamı çifttir ve 8 sayı yaptı. Ee bir tane daha tek ekleyince
çift+tek = tek; yani 30 da çift bir sayı olduğuna göre imkansız.
Adam doğru demiş.
Bunu düşünemeyip işlemi pc ye emanet etmiştim neyse haliyle olmadı tabi.
Merak edenler için 1 milyar rasgele seçimle kaç kere toplamı 25 35 arasında eden 9 tek sayı bulur diye saçma bişey yaptım emek verdim paylaşayım :D
#include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <time.h> int main() { int dizi[9],i,j=0; int tek[11]= {1,3,5,7,9,11,13,17,19,23,29}; int toplam=0,sayi,indis; srand(time(NULL)); while(j!=1000000) { toplam=0; for(i=0; i<9; i++) { indis=rand()%12; sayi=tek[indis]; dizi[i]=sayi; } for(i=0; i<9; i++) toplam+=dizi[i]; if(toplam<=35 && toplam >=25) { for(i=0; i<9; i++) printf("%2d ",dizi[i]); printf(" = %d\n",toplam); } j++; } return 0; } -
zeybekustasi bunu yazdıZoRKaYa bunu yazdı
imkansız kardeş
tek+tek = çift
tek+tek=çift
tek+tek=çift
tek+tek=çift
bunların toplamı çifttir ve 8 sayı yaptı. Ee bir tane daha tek ekleyince
çift+tek = tek; yani 30 da çift bir sayı olduğuna göre imkansız.
Adam doğru demiş.
Bunu düşünemeyip işlemi pc ye emanet etmiştim neyse haliyle olmadı tabi.
Merak edenler için 1 milyar rasgele seçimle kaç kere toplamı 25 35 arasında eden 9 tek sayı bulur diye saçma bişey yaptım emek verdim paylaşayım :D
#include <stdio.h> #include <stdlib.h> #include <time.h> int main() { int dizi[9],i,j=0; int tek[11]= {1,3,5,7,9,11,13,17,19,23,29}; int toplam=0,sayi,indis; srand(time(NULL)); while(j!=1000000) { toplam=0; for(i=0; i<9; i++) { indis=rand()%12; sayi=tek[indis]; dizi[i]=sayi; } for(i=0; i<9; i++) toplam+=dizi[i]; if(toplam<=35 && toplam >=25) { for(i=0; i<9; i++) printf("%2d ",dizi[i]); printf(" = %d\n",toplam); } j++; } return 0; }Üşenmedim kalktım ayakta alkışladım. :D Büyük azim.
-
9+5+5+1+1+1+1+3+5-1=30
9 tek sayının toplamı var işte
-
edit:olmaz.
whopper tarafından 23/Şub/14 13:43 tarihinde düzenlenmiştir -
Baracuda bunu yazdı
9+5+5+1+1+1+1+3+5-1=30
dokuz pozitif tek sayı
10 sayı var orda hacı abi.
ayrıca eksi bir de kuralı bozuyor.
-
Daft bunu yazdıBaracuda bunu yazdı
9+5+5+1+1+1+1+3+5-1=30
dokuz pozitif tek sayı
hocam işte dokuz tek sayının toplamı var orda ama çıkartma yok diye bişey yazmıyo o yüzden çıakrma bölme çarpmada yapabiliriz saçma gibi duruyo ama böyle soruya böyle cevap
-
soruda kullanılacak sembol ve işlemlerle ilgili kısıtlamalar belirtilmemiş bu yüzden soru eksik.
-
1+1+1+1+1+1+1+23+(1/(10^∞))=30
-
Baracuda bunu yazdıDaft bunu yazdıBaracuda bunu yazdı
9+5+5+1+1+1+1+3+5-1=30
dokuz pozitif tek sayı
hocam işte dokuz tek sayının toplamı var orda ama çıkartma yok diye bişey yazmıyo o yüzden çıakrma bölme çarpmada yapabiliriz saçma gibi duruyo ama böyle soruya böyle cevap
hoca adam demiş ki 9 tane tek pozitif sayı, bi sayıdan 1 çıkarmak o sayıyı -1 ile toplamak demektir, o yüzden olmaz.
Soruya gelince saçma bir soru mantıklı bir cevabı yok, kesin abidik kubidik bi cevabı vardır, matematiksel bir cevabı oldunu düşünmüyorum.