%90 İş Görememezlik Raporu
-
DjBlueMaN bunu yazdı
Maşallah amca baya baya iş görmüş yani hakkını yememek lazım.9 çocuk.
Bu arada cahilliktir şudur budur olan olmuş Allah yardım etsin o kadar çocuğa bakmak gerçekten çok amaa çok büyük bir sıkıntı.
arkadaş yazıyı okumadın mı 9 cocuk büyütmüş etmiş 5 evlendirmiş cocugun biri yurt dışında kalmış 3 kız 2 erkek hepside terbiyeli edebli insanlar kimisinde 1 cocuk var bildigin piç yetiştiremeyince yetiştiremiyor işte adam 9 tane cocuk büyütmüş hepside edebli saygılı konu o degil
-
Hocam hükümetin allah belasını versin bir aylık verecek 40 dereden su getiriyor. Bizim burada bir abla var 40 yaşında %50 zeka özürlü evde ikamet eden var diye vermediler bende diğer akrabalarının bizim eve taşıdım ikametini. Öyle aldı.
-
Dedem geçen hafta rahmetlik oldu. %95 engelli raporu vardı. ninemin de %95 raporu var. ninem diyaliz hastası 3 ayda 800 küsur lira maaş alıyo. teyzem ona bakıyor. o da aylık 900küsur bi maaş alıyor. hepi topu bu.
1300 olayı nasıl oluyosa söyleyin ben de bağlatayom nineye
-
liseden mezun olup üniversiteye bir sene daha dershanede çalıştığım halde dershanedeki öğrenci belgesini kabul etmeyip çalışmadığıö için belge istedikten sonra yine kabul etmeyen ve 46 tlyi her ay haşırt diye geçirip bu ayda 50 tl ygs ücreti alan devlet yapıcak bişi yok durumu olan var olmayan var umrunda değil devlete bir para geliri olsun çıkışı olmasın diye yırtıyor kendini
-
1300 TL felan yok beyler. Engelli maaşları 3 aydan 3 aya yatar. O da çok cüzii bir miktar.
-
DrKill bunu yazdı
1300 TL felan yok beyler. Engelli maaşları 3 aydan 3 aya yatar. O da çok cüzii bir miktar.
Her ay 450 - 520 tl gibi bişey yatıyor diye biliyordum.
-
2022 engelli bakım aylığı ve muhtaç kişilere bağlanan evde bakım aylığı iki ayrı maaştır. 2022 arkadaşlarında söylediği üzere evde bakım aylığından daha düşüktür. Bağlatılması çeşitli zorluklarla olmasıyla birlikte ayda 800-1000 tl aralığında olması lazım. Ancak yatalak, çeşitli akıl haztalıkları ve benzeri muhtaçlığa sahip kişilere, hane halkı gelirinin kişi başı 570 tl yi geçmemesi halinde veriliyor. Kız arkadaşının babasının asıl hatası kendisinin kaymakamlığa başvurması olmuş. Zira bu maaş bağlanmadan önce uzun bir araştırma süresi geçiyor eve bile geliyorlar bakıma muhtaç olduğunu belgelemek için. Doğru bir yol izlenirse %90 lık işgörememezlik raporuyla bu maaşı bağlatabilirsiniz diye düşünüyorum.