%95 Görme Kaybı Ve Askerlik
-
Hocalar bir arkadasimin sol gözünde % 95 lik gorme kaybı var ve genetikmis tedavisi yokmus askerlikten muaf durumu ve alabileceği ozurlu raporu yüzde kac olur?
-
Rahatsızlıgın adı nedir ?!
Diger gözdeki görme oranı ne durumda ? Yada kaç numara gözü??
Büyük ihtimal muaf tutulur askerlikten
-
askeriye bu konuda biraz farklı bakıyor. ben size sivil hayattan açıklama yapayım. öncelikle yapması gerekenleri söylüyorum. önce herhangi bir devlet hastanesinden özürlü raporunu almaya baksın. tek göz ün tamamıyla kör olması hatta gözün olmaması bile %40 ı bulmuyor. tahmini rakam %35 filan çıkıyor özürlülük ölçüt testine göre. %40 ı alabilmesi için başka hastalık yada sakatlıklar eklemeli. mesela pskilojik sorunlar veyahut. aşırı sinirlilik, şeker hastalığı başlangıcı, akçiğer yetmezliği solunum yetmezliği gibi şeyler olmalı. önce göz doktoruna gidip özürlü raporu almak istediğini başvuru yapması halinde alıp alamıycağını sorsun. biraz acıtasyon yapsın iş vermiyorlar gözümden dolayı falan diye. doktor alabilirsin sanırım derse hemen başvuruyu yapsın. diyelim aldınız raporu. şimdide askere çağrıldığında özürünüzün olduğunu belirtirsiniz. zaten en yakın askeri hastaneye sevkediyorlar. askeri hastanede hiç bir askeri doktor çürük vermeye yanaşmak istemez. verebilmesi için ne lazım? devletin sana verdiği özürlü raporu lazım. buna dayanarak genel muayeneden sonra sanırım çürüğe ayıracaktır diye düşünüyorum. önceliğiniz özürlü raporu olsun ve alırken geçerliliği süresiz olsun.
-
Kaptan bunu yazdı
Hocam göz tembelliğiymis sol gözde %95 sağ gözde %5 mevcutmus tembellik
-
cagatay09 bunu yazdı
askeriye bu konuda biraz farklı bakıyor. ben size sivil hayattan açıklama yapayım. öncelikle yapması gerekenleri söylüyorum. önce herhangi bir devlet hastanesinden özürlü raporunu almaya baksın. tek göz ün tamamıyla kör olması hatta gözün olmaması bile %40 ı bulmuyor. tahmini rakam %35 filan çıkıyor özürlülük ölçüt testine göre. %40 ı alabilmesi için başka hastalık yada sakatlıklar eklemeli. mesela pskilojik sorunlar veyahut. aşırı sinirlilik, şeker hastalığı başlangıcı, akçiğer yetmezliği solunum yetmezliği gibi şeyler olmalı. önce göz doktoruna gidip özürlü raporu almak istediğini başvuru yapması halinde alıp alamıycağını sorsun. biraz acıtasyon yapsın iş vermiyorlar gözümden dolayı falan diye. doktor alabilirsin sanırım derse hemen başvuruyu yapsın. diyelim aldınız raporu. şimdide askere çağrıldığında özürünüzün olduğunu belirtirsiniz. zaten en yakın askeri hastaneye sevkediyorlar. askeri hastanede hiç bir askeri doktor çürük vermeye yanaşmak istemez. verebilmesi için ne lazım? devletin sana verdiği özürlü raporu lazım. buna dayanarak genel muayeneden sonra sanırım çürüğe ayıracaktır diye düşünüyorum. önceliğiniz özürlü raporu olsun ve alırken geçerliliği süresiz olsun.
Hocam ayrintilarin icin tesekkur ederim .
Illaki çürük raporu alabilmek icin devlet hastanesinden özürlü raporu şart mı
-
seagate189 bunu yazdıcagatay09 bunu yazdı
Hocam ayrintilarin icin tesekkur ederim .
Illaki çürük raporu alabilmek icin devlet hastanesinden özürlü raporu şart mı
şart değil tabi ki ama özürlü raporu olduğunda askeriye doktoru seni askeri heyete sevk ettiğinde heyete karşı bir kozu olmalı değil mi? yani askeriyedeki göz doktoru heyete şunu diyebilmeli ''gördüğünüz gibi devletin doktorlarıda benimle hem fikir bu adamın rahatsızlığı ve özürlü raporu bende askerlik yapamayacağı kanaati oluşturmuş''
çünkü arkadaşın rahatsızlığı göz tembelliği yani %100 tanı konulamayan bazı rahatsızlıklar vardır bu rahatsızlıkların ileride iyileşme sürecine girmesi vardır. görme, felç , aşırı şişmanlık, ,işitme kaybı gibi rahatsızlıkarda askeriye direk çürük vermez fikrindeyim. önce bi kendi muayene eder sorunu tespit ettikten sonra der ki sana ben 1 sene tecil raporu veriyorum seneye bi daha gel der.(elinde özürlü raporun varsa bunu yapmaz tahminim) 1 sene sonra gidersin askeriye doktoru muayene eder rahatsızlık halen var der ki gataya sevk edeyim. orasıda muayene eder geri gönderir. doktorunda der ki seni heyete sevk edicem. askerlik yapamazsın der. yada demez. olay biter.
-
seagate189 bunu yazdıKaptan bunu yazdı
O bende de var. Gittim, askerliğimi yaptım, geldim.
-
Babamda da göz tembelliği var oda %90 larda ama zamanında yapmış askerliğini, tabi şimdiki gibi gelişmiş değildi imkanlar, belki almazlar arkadaşını,
-
Tedavi yada ameliyat ile duzelir ise curuk olmaz.
-
bizde bi orospu çocuğu komutan vardı
çouğun tek gözü görmüyor aynı senin gibi baya baya görmüyo yani çocuk gitti gatadan rapor aldı bizim bölük komutanı raporu yırttı attı
amk çocuk gece nöbetinde kuleden aşağı çakıldı ağzı burnu dağıldı
-
yazipcikacak bunu yazdıseagate189 bunu yazdıKaptan bunu yazdı
O bende de var. Gittim, askerliğimi yaptım, geldim.
Doğrudur hocam arkadasım sag gozumu kapatinca birsey göremiyorum diyor buda ciddi problem bence ama bakalım