95Lilerin Askerlik Muayenesi Ve Boy Kilo Oranı
-
95 doğumluların askerlik muayenesi başladımı acaba ? Bazı forumlarda başladığını yazmıslar muayeneye giden varmı sormak istedim ve eğer muayeneler başladıysa nerede muayene olacağım e-devlet şifrem henüz yok askerlikle ilgili durumuma bakamıyorum.
Bazı kişiler artık aile hekimliğinde muayene olunuyor yazmıs. Doğruluğunu bilmiyorum.
Son olarak boyum 1.85 kilom 52.
Askere gitmeyi cok istiyorum ama etrafımdaki kişiler kilomdan dolayı seni askere almazlar diyorlar.Bu konu hakkında birisi bilgi verebilirse cok yardımcı olur.
-
bence alırlar dostum askere.
esktrem durumlar olmadıkça.
50 kilosun ama . sonuçta vücudunda belli bir yağ oranı olmasaydı , yaşayamazdın sanırım.
my4 tarafından 30/Tem/14 05:21 tarihinde düzenlenmiştir -
onu kim dediyse götünden element uydurmuş bende ilk gittiğimde 55 kiloydum amk 1.85 boy var sonuçta zayıfsında afrikadan ithal değilsin. ama kilo belirli bi seviyenin altına düşerse müdahale ederler yada direk hastaneye yollarlar.
-
vay amk :) ben de 1.69 boy 101 kiloyum. Biraz daha kilo alırsam askere gidemiycem diye korkuyorum. Ben sana vereyim benim göbekten biraz hacı :)
-
askerliği bilmem de kafadan 25-30 kilo alman lazım senin.
-
Alırlar askere merak etme.
Askerde her türlü alırsın kiloyu. Ben yıllarca kilo alamıyorum derdinde biriyken askere gittiğimde 1.75 boya 55 kiloyken 10 kilo alıp 65 olmuştum.
Askerlik sonrası tekrar 10 kilo gitmişti ama... :D
-
Kilodan dolayı askere seçmezlerse 29 yaşına kadar her sene seni çağırıyorlar. Kilon şartlara göre olunca askere alıyorlar diye biliyorum.
mkyb tarafından 30/Tem/14 09:32 tarihinde düzenlenmiştir -
Üstteki arkadaşın dediği gibi. ama 29 a kadar değil diye biliyorum. 3 yıl ya da 5 yıl çağırıyorlar.
Onun yerine Ben askere gitmek istiyorum de muayenede belki gönderirler.
Askerde bayıl. hastaneye götürsünler. Orada söyle doktor böyle böyle demişti ben askere gitmek istiyorum demiştim diye. o boy ve kilo oranın altındaysa 3 ay hava değişimi alır geçersin. üst üste 3 kere hava değişimide aldınmı çürüğü veriyorlar galiba daha kısası bu
-
Hocam ben taze taze yaşadığımı anlatayım sana. Askerlik şubesine gittiğinde eğer kendin söylemezsen kilo problemin olduğunu hiçbir işlem yapmadan doğrudan askere alıyorlar. Zaten dev gibi bir bankonun arkasında işlemi yaptıklarından senin kafan hariç başka yerini görmüyorlar. Benim askerlik boy kilo çizelgesine göre 44 kilo fazlam var. Askerlik işlemleri yönetmeliğine göre 41 ve üstü olduğunda erteleme verilmeksizin çürüğe ayrılıyorsun. Ben askerlik şubesine gittiğimde bunu söylemesem doğrudan askere alacaklardı. Şimdi işlemleri sırasıyla anlatıyorum.
Kilo fazlam olduğunu belirtince bana bir zarf verip aile hekimine gönderdiler. Aile hekimide ölçtü biçti elverişli değildir diye yazdı.
O yazıyla tekrar askerlik şubesine gittim ve bu sefer yine bir zarf verip Gata'ya gönderdiler.
Gatada dahiliye doktoruna gittim orada ölçüp biçtiler (bu arada boyum 1.77, aile hekimliğinde 1.77 ölçüldü ama gatada 1.71 olarak ölçüldü sen yanlış benim boum bu değil desende orası bizi bağlamaz makine resmi olarak böyle ölçtü diyorlar ) Fark 50 kg çıktı.
Burada insiyatif gatadaki doktorda. Doktor bana seni bu fazlayla gönderemem dedi. Ya askerliğini komple bitirecem yada ben zayıflarım askere gideceğim diyosan 1 sene erteleme yazacağım seni bu şartlarda askere yollayamam dedi. (Burada beyninden aşağı kaynar sular dökülüyor ulan acaba ne cevap versem diye adamın yemliyor olacağınıda düşünüyorsun. Bende hocam evliyim eşim hamile falan deyince tamam kes dedi :) Sekreterine heyet için işlemleri yap dedi.)
Sonra heyete girdim. Oradada ölçüp biçiyorlar (Boyum 1.73 ölçüldü heyette :D) Askerliğe elverişli değildir dediler ve ilk gidişimde askerlikten muaf oldum.
İşin türçesi
1- Sen kilo problemin olduğunu söylemezsen (ve çok fazla minyon görünmüyorsan) askerlik şubesi tınlamıyor zaten, işlemleri yapıyor.
2- Olduki şubede çok zayıfsın boyun kilon kaç dediler ve gidemeyeceğini söylerlerse aile hekimine yolluyorlar. Aile hekimi eğer elverişlidir derse yine gönderiyorlar askere.
3- Aile hekimi elverişsizdir derse bu sefer bölgene en yakın askeri hastanede dahiliye doktoruna yolluyorlar. Dahiliye doktoru elverişlidir derse gidiyorsun. Elverişsizdir derse bu boy ve kilo ile 1 sene erteleme verirler.
-
sen direnmediğin sürece yeterli ibir insan olmadığını belirtmediğin sürece istersen 20 kilo ol alır götürürler.
istersen top ol yine götürürler rahat ol.
-
Askerlik şubesindeki muayene "bi rahatsızlığın var mı?" "yok" tan ibaret.
Sağlık yönetmeliğindeki ideal boy/kilo oranları aşağıdaki gibi;
http://www.tekok.edu.tr/ik/UzmanErbas/SSS.html
Bunun dışında kabul edilebilir sınır için ayrı bir tablo vardı, bulamadım.
Diyetini değiştir hocam 5-6 kilo al, askere gidince ideal orana ulaşıyorsun zaten.
Muayene zamanları ise şubeden şubeye değişiyor en doğru bilgiyi bağlı olduğun şubeden alırsın.