9800 GT Arıza...
-
the_behulder bunu yazdı:
-----------------------------
amele_2 bunu yazdı:
katılmıyorum sana. daha önce denedim bi kaç sefer. olumlu sonuç alamadım.
hangi kriterlerde yapıyon sen bunu?
-----------------------------bak abi olayı sana söle anlatyim
bilirsin fijitsu siemens ve sonylerde ekran kartda rengarenk seyler olur böle simgelerde falan rahatsız eder cunku ekran kartlarının ramleri cabuk bozulur bunu biilirsin bundan bi kac sene önce ustayla beraber bu arıza ile karsılastıgımızda ustada senin gibi chipi ısttı bende arastırdım arızanın ramde oldugunu çözdüm sonra 2 tane makina vardı birinin chipini ısttıkk birinin ben ramlerini ısttım ramlerini ısttıgım asla geri dönmedi mewzu bu yani abi eminim ramlerin ısınacagına sen bga ya attıgın zaten ısıtan ramler etkilenio o yüzden düzelio fakad chipin bacaklarına zarar veriosun saglam olanla oynuosun yani abi ama direk ramlere mudahile etsen hava tabancasına gerek kalmayacak daha uzun süreli gidick bence böle tabi herkezin b stili var saygı duyarım.
-----------------------------denicem bunu tekrar.
peki kaç C de giriyorsun?
-
amele_2 bunu yazdı:
the_behulder bunu yazdı:
amele_2 bunu yazdı:
katılmıyorum sana. daha önce denedim bi kaç sefer. olumlu sonuç alamadım.
hangi kriterlerde yapıyon sen bunu?
-----------------------------bak abi olayı sana söle anlatyim
bilirsin fijitsu siemens ve sonylerde ekran kartda rengarenk seyler olur böle simgelerde falan rahatsız eder cunku ekran kartlarının ramleri cabuk bozulur bunu biilirsin bundan bi kac sene önce ustayla beraber bu arıza ile karsılastıgımızda ustada senin gibi chipi ısttı bende arastırdım arızanın ramde oldugunu çözdüm sonra 2 tane makina vardı birinin chipini ısttıkk birinin ben ramlerini ısttım ramlerini ısttıgım asla geri dönmedi mewzu bu yani abi eminim ramlerin ısınacagına sen bga ya attıgın zaten ısıtan ramler etkilenio o yüzden düzelio fakad chipin bacaklarına zarar veriosun saglam olanla oynuosun yani abi ama direk ramlere mudahile etsen hava tabancasına gerek kalmayacak daha uzun süreli gidick bence böle tabi herkezin b stili var saygı duyarım.
-----------------------------denicem bunu tekrar.
peki kaç C de giriyorsun?
-----------------------------abi ac 480 450 dereceye sıcak hava tabancasını ramlere asla dokunma ama dımbızla falan itiyim deme yanlıs bi sey cünkü üfleme baskısınıda 3 veya 4 cü kademeye al bitti ya altına flux dök krem flux saglam olanlardan bence oldu dedigin an bitir işe yarayacak gerçekten saygılar:W izmirde işler nasıl gelem mi izmir e:P
-
Şimdi bana kim yardım edecek biriniz bana ben yaparım desin lütfen ?
-
behulder yapar işte :)
-
Fırınla.Denendi onaylandı
-
torpedo_XL bunu yazdı:
Nasıl yapılıyor ? -
Jubei bunu yazdı:
torpedo_XL bunu yazdı:
Nasıl yapılıyor ?
-----------------------------Ekran kartını alüminyum folyoya sar önceden 200 derecede ısıtılmış fırına at 7-8 dakika kalsın çıkar 15 dk soğumasını bekle tekrar tak çalıştır bilgisayarını.
Bu yöntemin mantığı ekran kartlarında gözle görülmeyen lehimlerin ısıtma yoluyla eritip tekrar çalışır hale gelmesini sağlamak. Fakat kalıcı bir çözüm değildir ve garantisi yoktur yani ekran kartı kökten de yanabilir, riski göze alacaksan dene bu yöntemi.
Ayrıca tüm nvidia kartlarında bu problem var benim de laptopum da 8600 gs ekran kartı bozuldu ben de üstündeki bakır çubukları çıkartıp laptopu çalıştırdım bu sayede aşırı ısındı ve yukarıda yazmış olduğum etkiyi yaptı. Şuanda bu laptoptan mesaj atıyorum.
-
Jubei bunu yazdı:
torpedo_XL bunu yazdı:
Nasıl yapılıyor ?
-----------------------------http://www.youtube.com/watch?v=DWTcsEWSp6I
-
:) akıllının teki internette bunu okumus sonra anakartı fırına koymus bide bana getirdi bende kovdum gitti.
fırın olayını onaylamıyorum beyler cidden sakad iş yapıosunuz ya alla alla kıyamıo musunuz 20 30 lırana ya alla alla
-
bende de 9800 var böyle bir sıkıntım olursa Fırın yok elektirikli Davul var hani eskiden olurdu ya oda olur mu :D