9Mm Mermi
-
içerisindeki barut toz halinde.kovanın arkasındaki yani ortasındaki beyaz bölgeye herhangi bir sey temas ettirmedigin taktirde herhangi bir patlama olmaz.sıcaklıga maruz kalmazsa da pek bir sey olmaz.cunku iğne,kovanın kapsüldeki alev kanalında çok az miktarda bulunan barutu ateşlemeye yetecek kadar "yanıcı enza" barındırır.sonra alev kanalı yoluyla barut ateşlenir ve basınçla çekirdek hareketlenir...
atışın fişek kısmı bu şekilde gerçekleşir.
-
hala hayattayım :D mermi biraz eski oldugundan heralde zor çıktı ama çıktı:D ben barut beklerken daha değişik sarı bişe çıktı içinden
MCgyver ismindende belli :D bukadarını macgyver bile düşünemezdi:)
-
vay be duygulandım şimdi :DD beni merak etmişler :DDD
-
Haberlere bakin bir adam 9mm merminin cekirdegini tehlikesiz sekilde cikartmaya calisti basaramayinca arkadaslarina danisti . Arkdaslarindan aldigi fikri uygularken hayata gozlerini yumdu . Cekicle 9mm'lik mermi'ye vurdu . Olmayinca mengeneye sıkıstırdi penseyle acmaya calisti ondada basarisiz olunca bir suyun icinde 10 dk kaynatmasi gereken mermiyi 20 dk kaynatinca isler degisti .
Edit : Adam yasiyormus yalanci basin :D
-
çıkarmaya çalışırken patlasada çekirdeğin fazla fırlayacağını sanmıyorum namlu olmadan en fazla parmaklarım kopardı :C
-
Bi paket kibrit çöpünün uclarını maket bıçağı ile ayıklarken bir kıvılcımla masadaki kibrit uçları suratıma patlamıştı ve sagır oldum sandım
o elindeki patlarsa nolacağını sen düşün artık =)
-
HolyOne bunu yazdı:
-----------------------------
Bi paket kibrit çöpünün uclarını maket bıçağı ile ayıklarken bir kıvılcımla masadaki kibrit uçları suratıma patlamıştı ve sagır oldum sandım
o elindeki patlarsa nolacağını sen düşün artık =)
-----------------------------
ben de bi ara öyle uçlarındaki barutu kesip ucuca birleştirip yakmıştım. fakat sen nasıl patlatmayı becerdin hocam :\ -
kükürt toz şeklinde olunca patlayabiliyo birazda basınç olursa :DD
o banada olmuştu call of dutyde dibinde bomba patlayınca kulakların çınlıyo gözlerin kamaşıyoya aynen öyle oluyo
-
ben g3 mermisini penseyle çok kolay çıkardım barutu aldum çekirdeği geri koydum :D