Çizim Yeteneği Nasıl Gelişir?
-
Merhabalar hocalar.
Hep şöyle güzel bir çizimim olsun istemişimdir ama heralde yeteneğim yok ben bu konuda geliştiremedim kendimi.
Kağıt üzerine çizmeyi beklemiyorum zaten mouse ile bilgisayarda genellikle Flash programında çizmek istiyorum ama orda da düzgün çizemiyorum.Benim çizimler şu linkdeki ressamın 7 yaşındaki çizimlere benziyor : )
Şuan zaten yapmak istediğim çizimler çok süper şeyler olsun istemiyorum.Şu resimlerdeki gibi çizebilsem fazlasıyla yeter.

Ne yapmam gerekir hocalar bu konuda bir tecrübeniz var mı ? Kursa gidemem şuan.Bunun dışında her türlü öneriyi bekliyorum hocalar.
-
aynı şeyi bende istemişimdir. maalesef benimde çizimim çok kötüdür. bir defterim var tasarımlarımı çiziyorum 1 ay sonra ne çizmişim diyordum :)
cin ali bile memnun değil benden
ama internette teknik çizim, karakalem, resim yapmayı öğreten binlerce video yazı kitap bulabilirsin.
ben onları izliyorum düzenli gidersen günlük yarım saatte olsa çok faydasını görürsün.
ben adam çizdikçe durdur başlat ile aynısını yaptım yada yapmaya çalıştım :(
Sakın yapamazsınlara aldırma. michael jordan a da beden öğretmeni sen basketbol oynayamazsın demiş
mucizenin diğer adı çok çalışmaktır.
bir pdf kitap paylaşayım ama nasıl siteye eklerim. ingilizce grafik sanatının piri dediler ama onların yalancısıyım 400 sayfa falan
futurist tarafından 01/Şub/14 12:04 tarihinde düzenlenmiştir -
evet bende de hep sıkıntı :!
hani iyi bişey olmasına gerek yok, ne olduğu belli olsun kafamdakinin yeter.
olmuyor :!
-
elips, kare, dikdörtgen, üçgen falan bunları devamlı en düz şekile getirene kadar sürekli sürekli çiziceksin.
baktın elipsi kareyi felan dümdüz çizebiliyorsun o andan itibaren;
böyle aşağıdaki gibi design patternlar veya başka adı ile desenler üreticeksin kavraman için. çünkü bi portre veya farklı bir çizimde desen kullanımı çok önemliymiş. bir yüz çizmeden önce desen deniyor adamlar.
unutma çizimde sexy kadın çizmek çok iyi bir desen bilgisi gerektiriyormuş :P ona göre.

bunları da böyle serbestçe yaptıktan sonra artık o verdiğin örnekleri çizmeye başlayabilirsin serbestsin.
anatomi bilmene gerek yok.
sen demişsin, mouse ile çizmek istiyorum.
istiyorsun da bu kadar net alamıyorsun kusura bakma, ha alır mısın? alırsın tabi ama çok iyi bi titizlilikle çizmen lazım.
verdiğin örnekleri çizersin onlar rahat.
fakat elle çizime alışsan daha iyi olur :) grafik tabletler ile çizersin sonrasında.
-
akşam gelince açıklarım rezerv.
Zeytun-i tarafından 03/Şub/14 02:08 tarihinde düzenlenmiştir
edit akşam geldim ama yazamadım sabaha nasipse :))
Edit1. sabahta yazamadım mk. akşama nasipse.
Nihai :))
Böyle resim yaparsan her şey asimetrik olaylardan ve çizimlerden öteye gidemez simgeler hep küt ve belli ölçülerde olur oda çok yapmacık işte görüldüğü gibi gölgeleri resme 1 ton koyu ve açık renkle veriyorlar ajksdh bu ne la :))
Kağıt üzerinde çizmen daha önemli çoğuda tabletçi bunların zaten elle çiziyorlar mouse ile bu kadar sağlam hatlar olamaz olmaz yani çok zor zaman kaybı.
Şimdi hat kali graffiti airbrush gibi yazıları daha önceden karikatür tarzı ve animal çizimler yapmış gibi olarak söyleyeyim taklit yeteneği şart birincisi neden diyeceksin hayal gücü 1 anda şahlanmaz, çitalar puzzle gibi birleştikçe üstüne eklemeyi kendin yaparsın ve bu senin stilin olur bunada "style" deriz yani.
Bazı ressamlar şimdi biograf kasmama gerek yok pc ortamında bile yıllarca taklit edilemedi çizim sanatları yüzünden.
Önceleri bir şeyi çizerken kopya çeker kopya kağıdı ile (incedir bilirsin) sonra onu birde kendin çiz, sonra çizdiğini orjinal resmin üstüne koy hatalarını gör, sonra kopyasız böyle çize çize git, önce özgür olmayı öğrenmelisin resimde, herkesin belli kurallarına bağlı kalmadan çiz önce spontane şekilleri götürürken kendine özgü 1 still çıkartmaya çalış, ille 1 618 kuralı kasmana gerek yok.
Birde süreklilik çok önemli bu işte bodybuilding gibi amk, ben 4-5 yıl ara verdim graffitiye malum siktiğim ülkesinde para çok bir graffiti yapayım desen 200 300 tl'den aşağı çıkamazsın buda bizim bütçeye giriyor hiç kasmıyorum ona bile ara verince bok gibi oldum, ama maddi imkan olmadığında oluyor yapacak bir şey yok resim sanatıda çok para isteyen bir iş sadece karakalem çalışmayacaksan vs.
Crew'lere mutlaka katıl bu tarzda arkadaşlar edin, önce küre tarzı şeyler ile başla, burada gölgelendirmeyi vermeyi öğreneceksin önce taslak çiz sonra gölgelendirmeye çalış sonra 3 boyutlu yapmaya çalış onu elinden geldiğince.
Ben çizime o yüzden ara verdim işte karakter olarak yap hep ya hiç modunda bir adamımdır " yaparsam kaliteli olsun her bok isterim " kaliteyide sağlayamazsam bırakıyorum.
Tabiîki gücüm olsa hemen geri döneceğim şeyler bunlar graff ve air kesinlikle yani.
Süreklilik, kaliteli insanlarla tanışmak(crew), sıkılmamak, defalarca aynı şeyi denemek, çizemeyince başka şeye geçmemek gibi gibi temel şeyleri var.
Ee bunları sağlarsan malzemede sağlam olursa gerisi yeteneğine ve becerine kalır. Ben hiç bir crew'de bulunmadım normal resim olsun graff olsun ama sen bulun çok faidesi var bilgi açısından, ben kendim kastım zor oldu ama oldu yani yapacak bir şey yok. -
Bence, geliştirebilmek için önce bir yetenek olması lazım. Bende yok mesela onun için iç uğraşmadım, uğraşmam. Demek ki kendimi bir başka şekilde ifade etmem lazım deyu düşündüm. Yanlış mı düşündüm?
-
Daniel-Koo bunu yazdı
elips, kare, dikdörtgen, üçgen falan bunları devamlı en düz şekile getirene kadar sürekli sürekli çiziceksin.
baktın elipsi kareyi felan dümdüz çizebiliyorsun o andan itibaren;
böyle aşağıdaki gibi design patternlar veya başka adı ile desenler üreticeksin kavraman için. çünkü bi portre veya farklı bir çizimde desen kullanımı çok önemliymiş. bir yüz çizmeden önce desen deniyor adamlar.
unutma çizimde sexy kadın çizmek çok iyi bir desen bilgisi gerektiriyormuş :P ona göre.

bunları da böyle serbestçe yaptıktan sonra artık o verdiğin örnekleri çizmeye başlayabilirsin serbestsin.
anatomi bilmene gerek yok.
sen demişsin, mouse ile çizmek istiyorum.
istiyorsun da bu kadar net alamıyorsun kusura bakma, ha alır mısın? alırsın tabi ama çok iyi bi titizlilikle çizmen lazım.
verdiğin örnekleri çizersin onlar rahat.
fakat elle çizime alışsan daha iyi olur :) grafik tabletler ile çizersin sonrasında.
Hocam çizim olarak ben zamanında zaten bunları denedim.Basit bir şekli yapmak benim için zor olmuyor.Yani basit teknik çizimleri yapabiliyorum ama benim istediğim resim.Farzet bir insan suratı çizicem o zaman bunu kağıda dökmeye çalıştığımda oturtamıyorum kafamdakini kağıda.
-
Gösterdiğin örnekler öyle fazla yetenek isteyen şeyler değil hocam. Tutorial okuyup inceleyerek bile yapabilirsin, el çizimini geliştirmek istiyorsan durum çok komplike, bir yıl civarı alabilir geliştirmen. Yeni başladığımda atölyedeki hocamın verdiği birkaç kitap var. Kaslar, kemikler ve genel anatomi bilgisi içeriyor az çok. Perspektif kitabı da var elimde, eskiz alırken örnek almak için kullanıyorduk başlarda. İstersen bir pm at skype adresini falan yollayayım.
NigraSilva tarafından 01/Şub/14 13:49 tarihinde düzenlenmiştir
Ya da üyelik istemeyen bir upload sitesi söyleyin, upload edeyim. -
Futurist ve nigrasilva siz elinizdekileri https://mega.co.nz/ ye upload edin en iyisi herkes faydalansın.
-
Hocam muhteşem çalışmalarımdan örnek alabilirsin
http://www.tahribat.com/Forum-Hos-Calismalar-Seyhimizden-168118/1/
-

bu resim matematiksel hesaplara göre özel olarak hazırlanmış
şeyhimiz bu resimdeki özel hesaplamaları bilgisayarda yapana kadar 3 kere işlemci termal macunu değiştirmiştir o derece yani
özellikle ağaç gövedesi tasarımı için 1 haftasını harcamış