Dişliler Ve Çarklar
-
Arkadaşlar dişli çark üreten satan hiç bir firma yokmu? Bu tür şeylerle ilk ilgilenmeye başladığımda oyuncak arabadan sök deniliyordu hala googleda doğru düzgün bişeyler yok, tamam bazı şeyler araba matkap vb dişlileriyle halledilir ama farklı boyut ve şekillerdeki dişli ihtiyacını karşılayacak bir şirket firma yada yöntem yok mu? şirketler protatip denemelerinde nasıl bir yöntem izliyor? Mesela bana bir metreye yakın uzunlukta düz şerit dişli lazım, nereden bulunur ya da nasıl bir yöntem izlemeliyim?
-
torna cnc işi ile uğraşanlar yapar sanırım
daha önce makina sanayisinde çalışmıştım dişliler bizim cnc de ayarlanıyordu hatta kama yerleri tornada düzeltiliyordu, arada fason firmaya bile veriyorduk nerden aklıma geldiyse :)
-
Bence teknik legolar işini görecektir

-
izmirdeysen 1. sanayi ve 2. sanayi sitesinde işine yarayacak kadar firma dolu. 2-3 saat gezdiğinde tümünü bulursun.
-
ben diş hekimliği cihazları teknik servisliği yapıyorum. angıldruvalarda bi sistem yapıyorlar. 1:10 , 1:20 , 1:16 filan. parmak kadar yerde bi sistem yapıyorlar. onları görünce tüm hevesim kaçıyo (:
ama çok eğlenceli. 1:1 dişlileri kendimde tasarlıyom. tamirlerini yapıyorum.
ciddi olarak böyle bi sistem yapacaksan lüçük dc motorlardan al. bişiler üretirsin. yada kompresör bulup havaylada çalışan çarklar yapabilirsin.
-
kafamda adım kontrollü, dişli takımlı servolar, fotoseller ile çalışan bir sistem var, ancak ekstra olarak birçok teknik parça gerekiyor,
torna cnc'ciler uğraşmıyor uğraşacak adam yüksek paralar istiyor, seri üretim olsa yaptıracak yer çok ama prototip için parçalar lazım bana,
lego teknik ve kenex hayranıyım ama hem pahalı hemde eritmeye kırmaya kıyamam,
izmire geçtiğimde bakayım çiğli organizedemi?
kafamdaki çok küçük sistemler değil, dişli tasarımından kastın 3d modellemi? fiziksel hale nasıl dönüştürüyorsun?
Ahhhh bi para olacaktı ki depo tutup içinede bi plastik enjeksiyon bi cnc bide 3d prototip yazıcı atıp aylarca çıkmayacaktın :(
-
cnc tornacılara sor
atm tamirhanelerine sor para sayma bölümleerinde bolca var
TR de cok pahalı oluyo
yurt dısı çin ucuz ve kapıda bil malını (araştırıp bulabilirsem siteleeri pm atarım )
edit: yaptıracağın malzeme elden ustaya yaptırıcam dersen kesstamit malzeme kullan
-
En sevdiğim fizik konularından birisiydi.. :|
-
kafkafkaf bunu yazdı:
-----------------------------Arkadaşlar dişli çark üreten satan hiç bir firma yokmu? Bu tür şeylerle ilk ilgilenmeye başladığımda oyuncak arabadan sök deniliyordu hala googleda doğru düzgün bişeyler yok, tamam bazı şeyler araba matkap vb dişlileriyle halledilir ama farklı boyut ve şekillerdeki dişli ihtiyacını karşılayacak bir şirket firma yada yöntem yok mu? şirketler protatip denemelerinde nasıl bir yöntem izliyor? Mesela bana bir metreye yakın uzunlukta düz şerit dişli lazım, nereden bulunur ya da nasıl bir yöntem izlemeliyim?
-----------------------------dişli, çark, trigger ve malzeme çeşitleri (yani demir dişli olur, projen hafif olsun istersen aliminyum dişli alırsın), karaköyden almıştım ben. farklı boyuttakki dişlileri trigger ile bağlayıp bir proje yapmıştım. Tam adresi hatırlamıyorum ama tramvaya yakındı.
-
http://www.robitshop.com/Robotik-Malzemeler,LA_153-2.html
plastik dişli arıyorsan bu tarz siteleri dolaşmanı tavsiye ederim...tabi yine çeşit çeşit ürün değilde bir kaç çeşit ürün bulacaksındır...gecen set halinde bazı dişlilerden rast geldi bu sitede şimdi bulamadım hangi katagoride bi bakın derim...
bunun haricinde özel şeyler istiyorsan cnc'ci lerin yolunu tutacaksın kara torna tezgahı olan adam hem işi geç yapar hem nazlanır hem çok para ister....eğer cnc de adetli ürettirirsen sana daha uyguna gelir...
benim bu tarz şeylerde ürettiğim çözüm ise her ne cihazı olursa olsun içinden bu tarz bi parça çıktığında bu tarz parçaları sakladığım ayrı bir kutum vardır onun içine atmak oluyor gün geliyor ufacık dişli lazım oluyor...bence sende bu yöntemi şimdiden uygulamaya başla ileride rahat edersin..
-
Google'a dişli yazsan bile dünya kadar firma çıkıyor.
Örn. dişli bursa yazdığımda bursada bu işle uğraşan dünya kadar site çıkıyor.