Dişliler Ve Çarklar

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    warlife
    warlife's avatar
    Erkek

Genelde büyük şirketlerin yan sanayisi olarak çalışan fabrikalar vardır.Orlarda olur o da üretim şeklini falan saklarlar büyük ihtimal.Hani staj için falan olsa olur da dışardan da bu tür yerlere zor girilir.Azdırma tezgahı olan küçük işlerle uğraşan sanayide bi yer de bulursun .

diyalektik için kesin, mutlak hiç bir şey yoktur..Her şeyin bir geçmişi vardir ve bir geleceği olacaktır. Her şey bir kez bulunduğu yerde her zaman icin kesin olarak bulunmaz, ve o bugünki o,kesin ve son değildir
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Rulman , hırdavat satan firmlarada bulunur.. gogıl amcaya sor...

Ellerinde hazır dişliler vardır.. 

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    vukuat
    vukuat's avatar
    Erkek

kayseri organize sanayide hacılar makina sanayi var  aklına gelebilecek dişli çark ve her türlü makina parçası imal edebiliyorlar.  Alman menşeeili bir çok cnc makinalarının yedek parçalarını orjinalden daha saglam bir şekilde üretebilmekteler tabi sen nasıl bir ürün istyorsun fiyatı seni kurtarırmı bilemem.

yunusozturk.com
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek

@VBDream, Bu karaköy ne kadar ünlüymüş :) geçen yaz istanbula geçtiğimde yine bu tür bi ürün almak için gitmek istedim, karaköye giden otobüse nereden bineceğimi millete sorduğumda manalı manalı bakmıştı bi kaç kişi, ne yapacaksın muhabbetleri falan yapmıştı, akşamüstü tehlikeli olur demişti bende bizim oranın kadifekalesi gibi bi yer sanmıştım, daha sonra enişteme anlattım meğerse tepecikle daha özdeşmiş :):):) ama çok merak ettim yolum istanbula düştüğünde ilk karaköye gideceğim :)

@ricin, site sağlammış yardımcı olabilecek parçalar var, bende bozulan kırılan elektroniklerin içindeki parçaları saklarım ama işte bazen yeterli olmuyor, şimdiye kadar hep eski tip tornacıları dolaştım cncciler hiç uğraşmaz demiştim ama daha uygun olur diyorsan bir dahaki sefere oralarada bakarım, bide thread shaft için hangisi uğraşır (daha kolay yapar?)

@warlife, hımm büyük sanayilerin bile bu yola başvurmaları garip, ben beklerdimki bu konuda otoriteleşmiş markalar olsun...

@ltcelik antalyada daha önce rtv2 kalıp silikonu arayacağım diye girmediğim hırdavatçı sanayide bakmadığım dükkan kalmamıştı buranın imkanları kısıtlı malesef burada yok...

@vukuat, kayseri ana uzak ama int sitesini buldum ilgilenenler için :) http://www.hacilarkalipmetal.com/iletisim.asp

Genel olarak aradığım cevapları buldum, tüm iletiler için sağolun;

Sonuç olarak ise hem yöntem değiştirdim, hemde üniversitenin kaynaklarını yoklayacağım, vizelerden sona bi teknokent gezisi yapmak gerek, bide teknikbilimlerden bi kaç hocaya gideceğim,

daha verimli olacağını düşündüğüm yol için kolayca bulabileceğim dişli miller yardımcı olacak, yalnız bu konuda da bir sorum var: En düşük kaç mm çapa diş atabiliyorlar? 

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

kafkafkaf bunu yazdı:
    -----------------------------

Arkadaşlar dişli çark üreten satan hiç bir firma yokmu? Bu tür şeylerle ilk ilgilenmeye başladığımda oyuncak arabadan sök deniliyordu hala googleda doğru düzgün bişeyler yok, tamam bazı şeyler araba matkap vb dişlileriyle halledilir ama farklı boyut ve şekillerdeki dişli ihtiyacını karşılayacak bir şirket firma yada yöntem yok mu? şirketler protatip denemelerinde nasıl bir yöntem izliyor? Mesela bana bir metreye yakın uzunlukta düz şerit dişli lazım, nereden bulunur ya da nasıl bir yöntem izlemeliyim?

-----------------------------

şirketler denemelerinde catia benzeri yazılımları kullanıyorlar, ürün bitip de simülatörden olur çıktısı alındığında (catia da her türlü mekanik cihazı simülasyonla çalıştırabilir olası fiziksel problemleri tespit edebilirsin) torna veya cnc makinelerde prototip parçaları çıkarılır ve yine test edilir. makul fiyata parça imal ettirebileceğin yerlerin isimlerini verebilirim.

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    kafkafkaf
    kafkafkaf's avatar
    Erkek

http://natgeotv.com/tr/bilimin-ta-kendisi/hakkinda 

az önce "yıldız saati" bölümü vardı dişlilerle ilgilenen arkadaşlar kesin izlesin, antik çağdaki adamlar aşmış...

http://emorcraft.blogspot.com.tr/
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NoktaliVirgul
    NoktaliVirgul's avatar
    Erkek

3d yazıcı candır :)

benimde olsa hidden blade yapmayı düşünüyorum. 

If my calculations are correct, when this baby hits eighty-eight miles per hour... you"re gonna see some serious shit.
Toplam Hit: 8547 Toplam Mesaj: 18