Evde Cips Yapımı
-
Can sıkıntısına uğraştım , bir kaç denemeden sonra kıvamı tutturdum.
Gerekli Malzemeler.
*1 Porsiyon için 1 Adet ortadan büyükçene patates
*Yağlı Kağıt (yağsız daha lezzetli ama isteyen tabaga biraz zeytin yağı sürüp aynı işlemleri uygulayabilir.)
*Tat katmak için baharatlar (En basiti Pul biber , Nane , isteğe bağlı ezilmiş sarımsak soğan tozu vb.)
Gerekçi Gereçler.
* Mikro Dalga fırın. (Hem çabuk hemde deneme yanılma yapmak kolay , normal fırın ile 30dk sürer en az.)

Öncelikle patateslerimizi incecik doğruyoruz fakat kalınlık çok önemli , fazla kalın veya fazla ince olursa ya az pişer yada yanar.
Yada daha kötüsü kıvamsız olur , bu ne dersiniz. Kağıt gibi tadı var. Oyüzden sizinde bir kaç deneme yapmanız gerekebilir , doğru
inceliğe eliniz alışacaktır. Ortalama 2 milimetre , ışığa tuttuğunuzda arkasını göstermeyecek kalınlıkta olmalı.

Burada inceliği anlamanız için size gösteriyorum , kıvrılıyor kırılmıyor fakat zar gibi arkasını da göstermiyor.

İnce kestiğimiz patatesleri üzerine yağlı kağıt koydumuz tabağın üzerine bu şekilde diziyoruz. Mikro dalga fırınınızın boyuna göre daha büyük veya daha küçük tabak olabilir, tabak boyu çıkaracağınız patatesin porsiyonunu da belirler. Bu boyutta bir tabak = 1 porsiyon.

Baharatlama işlemine geçiyoruz , patateslerinizin üstüne (kişisel olarak tüm sevdiğiniz baharatlar olabilir hem nane + pul biber + tuz kullandım ) Önce naneyi serpiştiriyoruz. Sadece bir bölgeye fazla atmamaya ve homojen yapmaya özen gösterin , eğer çok baharat atarsanız da bu sefer patates tadını alamazsınız.

Şimdide nane ve tuz atıp işlemi bitiriyoruz. Patateslerimiz pişmeye hazır.

Çiğ pateteslerimizin yakından görüşünü ( fikir vermesi açısından ) sonrada pişmiş hallerine bakın.

Dikkat burası çok önemli , Son sıcaklık derecesinin bir altınna ayarlıyorsunuz fırını , son derecede 5dk da kömür olabiliyor yarısı ama bir alt derecede 8-10 pişireceksiniz . (NOT : MİKRO DALGA FIRININIZIN MARKASINA VE BOYUTUNA GÖRE BU SICAKLIK DEĞİŞİYOR LÜTFEN İLK DENEMENİN KÖTÜ SONUÇLANABİLECEĞİNİ UNUTMAYIN )

Sıcaklık ve Zaman ayarı , Ortanın bir üstü 8 DK ( Fırınınıza göre doğru sıcaklığı deneyip bulunuz)

VE SONUÇ :) Cipslerimiz çok güzel piştiler , hemde yağsız. Katkısız. Lezzetli. ! :) Yemek için hazırlar.

Daha yakından , güzelliği görüyorsunuz :)

Size tavsiyem yoğurtlu cips sosu hazırlamanız ve ona banarak yemeniz , dip sos diyoruz bu soslara ve çok basit hazırlanışu var yine malzemeler size kalmak ile birlikte başlangıç olarak 1 kap yoğurda 1 yemek kaşığı su + nane + kekik + 1 yemek kaşığı zeytin yağı.
Damak tadınıza göre sarımsak ezip koyarsanız yine çok daha lezzzeti olacaktır.
Afiyet olsun '' PanxeR ' '
-
Özet
*Bütçe
*Sağlık
*Lezzet
Örnek dip sos.
PanxeR tarafından 04/Tem/13 23:29 tarihinde düzenlenmiştir
-
Arada yapıyom ben de böyle bunun gibi kafama göre hocam :D patates güzel bişey ya başarılı şeyler çıkıyor :D Akşama ne yesem derdine düşmüştüm bile,yapalım bakalım emeğine sağlık
-
akşama yapacam ilk denemede anasını zikersem iştahim kırılır inş yaparık
-
kıtır oldumu hocam tadı felan nasıl, görüntüsü cipse benzememişde :)
-
Dip sos varsa cipsin baharatlı olmasına pek gerek olmuyor.
-
Cesnist bunu yazdı
Dip sos varsa cipsin baharatlı olmasına pek gerek olmuyor.
Hocam o tamamen damak tadı ile alakalı , ben dışardan aldığım paket cipsleri bile sos yoksa eksik hissediyorum kalkıp yapıyorum :)
DevilKingtr bunu yazdıakşama yapacam ilk denemede anasını zikersem iştahim kırılır inş yaparık
İlk denemeden çok ümitlenme ama iştahında kapansın istemeyiz hocam :)
acemi-webci bunu yazdıkıtır oldumu hocam tadı felan nasıl, görüntüsü cipse benzememişde :)
Hocam tabiki o rufels daki kadar kıtır kıtırlık yok ama benziyor yine , hani alternatif olarak güzel tek sıkıntı mikro dalga 1 seferde 1 porsiyon pişiyor. Aslında fırında deneme yapmak lazım o zaman kilo kilo yapailirsiniz fakat uzun sürer. :)
-
bizde davul fırın var onda olur mu acaba ?
-
davul fırının harcayağı elektrik+ senin emeğin+ patetes vs giderleri= 2 adet büyük ruffles
:D
-
daha 3 gün önce cips şekilnde kızarttıydım..
mazleme yoktu olm :( yoksa çok fena yaparım..
güzel paylaşım tayfunum (:
-
Cesnist bunu yazdı
bizde davul fırın var onda olur mu acaba ?
davul fırında tadı cok daha güzel oluyor ve daha güzel pişiyor haliyle.