Kablolu İnterneti Kablosuz Yapmak

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

yokmu yardımcı olacak.

başka konu açmak istemedim boşuna

kablolu interneti kablosuz yapmak ?

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sahin141
    sahin141's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

yokmu yardımcı olacak.

http://www.ebay.com/itm/Mini-802-11N-150M-WiFi-Wireless-Router-Access-Point-AP-USB-Adapter-Bundle-F8N-/370807044520?pt=COMP_EN_Routers&hash=item5655d279a8

Zaman olarak 10-15 gün bekleriz sorun derseniz yukarıda ürünü sipariş verebilirsiniz.

Zaman oalrak sıkıntı dersenizde bu ürünü kullanabilirsiniz.

http://urun.gittigidiyor.com/bilgisayar-tablet/zyxel-nbg-334-w-acces-point-router-105336421

Diğer bir alternatif cihaz destekliyor ise bu ürünüde kullanabilirsiniz.

http://www.hepsiburada.com/liste/concord-smart-rj45-mini-usb-20-ethernet-adaptor/productDetails.aspx?productId=bs300064&categoryId=60001184

sahin141 tarafından 24/Şub/14 00:39 tarihinde düzenlenmiştir
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

yokmu yardımcı olacak.

müride attığım posttan sonra takip etmemişim şimdi gördüm

şimdi kablosuz modemlerin acsess point özelliği var.acsesss point demek hem senin elindeki kablolu modemi kablosuza çevirmek hemde intermeti uzağa taşımak 

neyse kafa karıştırmadan şöyle yazayım

önce o kablosuz modemi eternet girişinden bilgisayara bağla ve modemin içine gir ayarlar ksımında acess point özelliği var

o ayarlardan özelliği aktifleştir ve bir şifre ver zaten oarda yazar acses ponit işin şifre yaz diye

olay bittikten sonra hazır kurulu olan kablolu modeme kablosuzu aynı bılgısayara bağladığın gibi bağla

yani kablolu ile kablosuz modem arasında eternet kablosu olacak şekilde.

kabloyu taktığın anda 15 sn içinde interneti vermesi lazım.

dahha sonra kablosuz olarak bağlan.

eğer sınırlı erişim hatası alırsan acsess point ayaralarında sorun vardıdr.

kafa karıştımak gibi olmasın ama neden direk kabloosuzu modem olarak kullanmıyorsun ?

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    zalimadam bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

yokmu yardımcı olacak.

müride attığım posttan sonra takip etmemişim şimdi gördüm

şimdi kablosuz modemlerin acsess point özelliği var.acsesss point demek hem senin elindeki kablolu modemi kablosuza çevirmek hemde intermeti uzağa taşımak 

neyse kafa karıştırmadan şöyle yazayım

önce o kablosuz modemi eternet girişinden bilgisayara bağla ve modemin içine gir ayarlar ksımında acess point özelliği var

o ayarlardan özelliği aktifleştir ve bir şifre ver zaten oarda yazar acses ponit işin şifre yaz diye

olay bittikten sonra hazır kurulu olan kablolu modeme kablosuzu aynı bılgısayara bağladığın gibi bağla

yani kablolu ile kablosuz modem arasında eternet kablosu olacak şekilde.

kabloyu taktığın anda 15 sn içinde interneti vermesi lazım.

dahha sonra kablosuz olarak bağlan.

eğer sınırlı erişim hatası alırsan acsess point ayaralarında sorun vardıdr.

kafa karıştımak gibi olmasın ama neden direk kabloosuzu modem olarak kullanmıyorsun ?

sağol. öncelikle soruna cevap vereyim

neden direk kablosuz modem kullanmıyorum meselesi şu yüzden

1- kablolu interntein daha sağlıklı olduğunu diğerlerinin cep telefonu gibi sinyalden sağlıklsız olduğunu duydum.

2- kablosuz için yeni bir modem alacağım buda 130 gibi birşeye patlayacak bize. şimdilik masraf yapmak istemiyorum

3- bu cep telefonu ve tablet için arada bir yapacağımız bir uygulama olacak. babam tez canlıdır. tablet aldım hemen internete bağlanayım istiyor. ama biliyorum ki çok uzun sürmez bir iki ay sonra bıkar. sonrasında ayda bir ya girer ya girmez. 

birinden kablosuz modem buldum. ttnetin verdiği exper marka modem, bunu diğerine  entegre etmek istiyorum.

seçeneklerim şunlar:

1 pahalıya gelmesin diye bu modemi takacağım

2 yada wifi adaptaörü denilen birşey duydum. bu benim işime yarar mı? alsam nasıl olur?

http://www.hepsiburada.com/liste/tenda-w322u-300mbps-wireless-n-usb-adaptor-/productDetails.aspx?productId=bd84733&categoryId=103939

http://www.hepsiburada.com/liste/netmaster-wds-150-80211n-kablosuz-ap-router-5-dbi-anten/productDetails.aspx?productId=bd300631&categoryId=410&SKU=BD300631&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dbd300631%26fh_lister_pos%3d0%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dnemtaster%26fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_refview%3dsearch%E2%80%8B

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

wifi adaptörü kullnan varmı?

6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

yeni konu açmayayım boşuna diyorum :(

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

wifi adaptörü kullnan varmı?

wifi adaptörü sadece interneti alman için kullanılır.

senin ihtiyacın olan internet dağıtmak.

bu durumda birinden aldığın kablosuz modemi evde aktif olarak kullandığın kablolu modemle birleştirmen lazım.

önceki postumda nasıl yapacağını anlatmıştım.

aslında bu ikisi bağlamanın mantığı çok kolay ama bilmeyince karışık tabi.

o arkadaşından aldığın kablosuz modem işini fazlası ile görür. onu acess point özelliği ile evde kablosuz yayın yapmak için kullnacaksın.

modemlerin hem normal modem olarak kullanma hemde extradan sadece kablosuz yayın yapma gibi özelliği var mantık bu.

sende o arkadaşından aldığın modemi sadece kablosuz yaın yapmak için kullanacaksın.

wifi adaptör piyasada birsürü var kullanılıyor ama wifi adaptör sadece wirless özelliği olamayan masaüstü bilgisayarlara takılır ve kablosuz moedeme bağlanabilir başka bir işe yaramaz.

edt: (wifi adaptörde yayın yapar ama aklın karışmasın senın öyle bir durumun yok kafa karışmasın. program yardımı ile wifi adaptörü yayın yapmak için kullanıyorlar ama şu durum için bir çözüm olmaz yukarıdaki çözimler işini görür.)

zalimadam tarafından 02/Mar/14 02:41 tarihinde düzenlenmiştir

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
Toplam Hit: 3050 Toplam Mesaj: 18