folder Tahribat.com Forumları
linefolder Programlama Genel
linefolder Unity 3D Hakkında. (Türkçe Kaynak İstek)

Unity 3D Hakkında. (Türkçe Kaynak İstek)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdiburak
    erdiburak's avatar
    Erkek

Merhaba mürid/müride ler  ;

biz 3 arkadaş Grafik tasarım okuyoruz ve unity programını ögrenmek bununla bir kaç proje geliştirmek itiyoruz. Bu sende 3d max dersimiz de var ikisini bagdaştırabilirmiyiz bilmiyorum ama unity ile yapmak istedigimiz birkaç şey var.

Türkçe egitim seti bulamadım. Türkçe anlatımlar var yalnız direk konuya girmişler pek bir bilgilendirme bulamadım.

Bana resim, yazı, video, kişi vs farketmez bunu ögrenebilicegim herşey kabulumdür. Okul dışında günümün nerdeyse tamamı bilgisayar başında digerleri de bu şekilde ve bunu ögrenebilicek vaktimiz bol sadece yol göstericimiz yok.

Ne yapıcaksın ? ------ Oyun 2d veya 3d . biliyorum ki ha deyince olmıcak ama bir ucundan başlamak gerekiyor.

Yardımlar için şimdiden teşkkürler. (Yanlış yazdığım birşey var ise affola yanlış anlamış veya kavramış olabilirim.)

| GTP | TBT | Desinatör | icrypex.net | https://biyogra.fi/erdiburak
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    q0x
    q0x's avatar
    Erkek

yamulmuyorsam c# ve javascript bilginizin olması gerekmekte

Fakirim, Fakirsin, Fakirler, Fakır da olabiliyorum arada ördeğe damacanaya bağlı Fakirler dedim orada çağrışım yaptı kafirler nerede ne yapıyor ?
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdiburak
    erdiburak's avatar
    Erkek
    q0x bunu yazdı

yamulmuyorsam c# ve javascript bilginizin olması gerekmekte

Evet kurcaladım onları gördüm ama şanslıyım ki elimde c# egitim seti ve JS kitap var :D egerki ucundan başlar isek hepimiz bir kola ayrılıcaz.

4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    siplasplas
    siplasplas's avatar
    Erkek

yasirkula diye bir arkadaş vardı. Unity3d dökümanlarını Türkçe'leştiriyordu. Google'dan aratırsan kaynaklara ulaşabilirsin. Youtube'dan da yeterli Türkçe görüntülü anlatım videolarına ulaşabilirsin.

Hazır projeler torrent sitelerinde var. Kolay gelsin.

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Odd Emoji 3D
    BerkayCit
    BerkayCit's avatar
    Erkek

Türkçe kaynak olarak bulabileklerin Yasirin blogunda başka yerde bulamazsın, kendisine ulaşmak istiyorsanda Bilkent üni. okuyordu

Unity ile 2D oyun yapmak zordu ancak yeni gelen updatelerle artık bunuda kolaylaştırdılar, güçlü kominitisi var offical forumun ve Q/A dan yararlanmayı dene

Programlama olarak sana 3 tane seçenek sunuyor, ancak iyi çözümler bulmak istiyor ve öyle basit oyunlar yapmak istemiyorsan C# tartışmasız. Diğer desteklediği dillere bakmana bile gerek yok ancak yinede örneğin top fiziğini C# ile yazıp karakter yönlendirmeyi JS-US ile kodlayabilirsin.

Unity programlama bakımından monodevelop diye içerisinde kendi derleyicisini barındırıyor ancak bir çok uzmanın ve benim tavsiyemce intertnetten VS yi indir onu kullan, zaten çok rahat biçimde entegre oluyor.

Unity'nin en güzel yanlarından birisi mesh'lerde sıkıntı çıkartmıyor olmasıdır, yani 3DS max da veya herhangi bir programda modellediğin bir modeli direk olarak unity'e import edebilirisin, diğer motorların aksine unity'nin direk import ettikten sonra hiç level içinde uyumsuzluk yarattığını görmedim.Ayrıca bir çok formatıda desteklemektedir.

Unity aynı zamanda içinde animasyon yapman için çeşitli toollarıda barındırıyor hem unity içinde model yapabilir hemde animasyon yapıp ekleyebilirsin, ancak unity de komplike model yapmaya çalışmak çok boşa kürek çekmek olduğundan tavsiye etmiyorum elbette yapabilirsin ancak diğer model programlarında çok rahat edeceğin için unity de böyle bir şey yapmak vakit kaybı olacaktır.

Aynı zamanda Unity nin şu market özellikleri sayesinde başka kişilerin çıkarttıkları bir çok işine yarayacak tool ları satın alabilir ve oyununa böylelikle çeşitli özellikler ekleyebilirsin, ya da sen unity için tool geliştirip bunları bu markette satabilirsin.

havalı bir şeyler yazdığımı hayal edin
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caagroup
    caagroup's avatar
    Erkek

şuan çalışmıyor ancak burada azda olsa Türkçe anlatım var http://kursiyernet.meb.gov.tr/

not: yazılım bilginiz yoksa Unity ile pek işe yarar birşey çıkaramazsınız.Unity 3D bir oyun motorudur,olaya 3DS max, photoshop gibi yakşamassın her işi%90 yazılımla halledersin , hatta gerektiğinde unity için kendine özel plugin,shader vs. yazman gerekir ki işler kolaylaşsın,geri kalan lightmap,model yerleştirme,kaplama falan bunlar zaten 3ds max ile benzerdir hatta direk unity 3dsmax dosyalarınıda okuyabiliyor.hiç yazılım bilmeden basit ürünler çıkarabileceğiniz pluginler mevcut ama dediğim gibi basit işler için bunlar.

ve ingilizceniz yoksa önce ingilizce öğrenmeye başlayın. türkçe kaynaklarlada hiçbir yere varamazsınız,

caagroup tarafından 07/Şub/14 23:55 tarihinde düzenlenmiştir
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdiburak
    erdiburak's avatar
    Erkek

Hocam bilgiler için sagolun.

3d dersimiz 1 hafta sonra başlıyor tasarım işi zaten biz egitimini alıyoruz. kodlama kısmı için egitim dokumanlarım bende var.  egerki gerekli şeyler ne ise ogrenip herkez görevini alıp çalışıcak. Örnek kodlama bana kalıcak. Tasarım x kişide  unity x kişide gibi.

3d dersimizi alırken de herkez görevine yogunlaşıcak dönem bittiginde yani 6 ay sonra okul sonu geldigimiz nokta ne ise projemizi yapıcaz.

ingilizce konusunda haklısın bunun üstesinden geliriz. Ben ilk başta birazcık ön bilgi için Türkçe döküman sordum yoksa FPS oyun yapımını anlatan 285 video buldum ingilizce ama bu ögrendiklerim de güzel oldu ön bilgi :)

8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cellat
    cellat's avatar
    Erkek

Yasir kulanin derslerinin duzenlenmis hali : http://yasirkula.com/2011/07/12/unity-3d-icin-ders-arayanlar-buraya-guncel-derecelendirmeleri-yapilmaya-baslanmistir/

Programlama konusununda C# yada javaScritpti ogrencem diye gidip dilin tamamini ogrenmene gerek yok unity icin soyluyorum,unity tamamen kendi fonksiyonlarini kullaniyor bu dillerin sadece snaxini ogrenmeniz yararli olur javaScript yada C# ile daha iyi oyun yaparsiniz diye bir olay yok bunlari sadece script icin kullaniyorsun ama kodlama kolayligi acisinindan c# daha rahat olabilir.

Reddetmek özgürleştirir.
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    erdiburak
    erdiburak's avatar
    Erkek
    cellat bunu yazdı

Yasir kulanin derslerinin duzenlenmis hali : http://yasirkula.com/2011/07/12/unity-3d-icin-ders-arayanlar-buraya-guncel-derecelendirmeleri-yapilmaya-baslanmistir/

Programlama konusununda C# yada javaScritpti ogrencem diye gidip dilin tamamini ogrenmene gerek yok unity icin soyluyorum,unity tamamen kendi fonksiyonlarini kullaniyor bu dillerin sadece snaxini ogrenmeniz yararli olur javaScript yada C# ile daha iyi oyun yaparsiniz diye bir olay yok bunlari sadece script icin kullaniyorsun ama kodlama kolayligi acisinindan c# daha rahat olabilir.

Tamam hocam bu bilgide çok işime yarar. ikisinin de kaynakları elimde mevcut ihtiyacımıza göre şekillendiririz artık. teşekkür ederim.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    caagroup
    caagroup's avatar
    Erkek

Java Script(Unity Script) önermem çok sayıda eksiği var,sağlam bir oyun yazacağın zaman C# gerekecektir, o sebeble benimde önerim C# ile başlayın.

caagroup tarafından 08/Şub/14 12:47 tarihinde düzenlenmiştir
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    cellat
    cellat's avatar
    Erkek
    caagroup bunu yazdı

Java Script(Unity Script) önermem çok sayıda eksiği var,sağlam bir oyun yazacağın zaman C# gerekecektir, o sebeble benimde önerim C# ile başlayın.

Ne gibi eksiklikleri var ornek verebilir misin ?

Reddetmek özgürleştirir.
Toplam Hit: 5284 Toplam Mesaj: 12