folder Tahribat.com Forumları
linefolder Donanım & Driver
linefolder Uzun Ömürlü Her İşlik Bilgisayar Toplama Yardım

Uzun Ömürlü Her İşlik Bilgisayar Toplama Yardım

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tengri
    Tengri's avatar
    Erkek

Merhaba arkadaşlar, kendime bilgisayar topladım bi tane ama sizin de tecrübe ve görüşlerinizden faydalanmak istedim.

Benim uygun bulduğum parçalar bunlar, fiyat 3500 sınır.

Ben Fight Clubı izledin mi? derken utanıyorum, adam İzlemedim. derken utanmıyor. Bi de nasıl güzel mi, diyo... Bi bitmediniz amk.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

intel yerine amd işlemci tercih etmelisin. 

Amd FX X8 9590 AM3+ Soket 4.7 GHz 16MB Cache 32nm İşlemci 

fiyatı 830 civarına.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tengri
    Tengri's avatar
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı

fiyatı 830 civarına.

hocam niye böyle düşündüğünü yazar mısın? İntel performans olarak bencmarkta biraz daha üstte. 50 TL fiyat farkı için diyorsan ben inteli tercih etmek isterim. HolyOne bi konusunda intelin daha uzun ömürlü olduğundan bahsetmişti.

Ben Fight Clubı izledin mi? derken utanıyorum, adam İzlemedim. derken utanmıyor. Bi de nasıl güzel mi, diyo... Bi bitmediniz amk.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bandito
    Bandito's avatar
    Erkek
    Tengri bunu yazdı
    zalimadam bunu yazdı

fiyatı 830 civarına.

hocam niye böyle düşündüğünü yazar mısın? İntel performans olarak bencmarkta biraz daha üstte. 50 TL fiyat farkı için diyorsan ben inteli tercih etmek isterim. HolyOne bi konusunda intelin daha uzun ömürlü olduğundan bahsetmişti.

boşver sen haybeye intel yerine amd tercih et diyen senin isteğini daha dinlemeden bu tepkiyi verenleri

sen söyle yapacağın işler nedir sıralama yap ilk amacım oyun oynamak 2 video düzenleme işleri 3 nette takılmaca felan diye

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tarikat Şeyhi
    HolyOne
    HolyOne's avatar
    Erkek

Hocam amd falan alma, 4770 çok iyi bir seçim fakat K versiyonuna fazladan 150 tl daha ödüyosun, çünkü muhtemelen hiç overclock etmeyecen. o sadece overclock unlocked version.

120 GB SSD disk güzel ama en hızlı fiyatı düşecek parça o. Bence bir süre sonra SSD ye geç, 120 gb ööle windows, ofis, photoshop ve birkaç bişey daha kursan kolayca bitiyor. en az 240 lazım o da çok oymaca şu ara.

GTX770 çok iyi bir seçim.

Aslında benim geçen sene topladığım pcnin nerdeyse aynısını toplamışsın. ben de 4770 ve GTX770 aldım.

Ramin markasını hiç duymadım kingston ,crosair fln alırsan daha iyi olur

Kasaya gelince termaltechin seçeneklerine de bak. bu adamlar kasa nasıl yapilir biliolar.

Nush ile uslanmayanı etmeli tekdir, Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir!
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    skyvalet
    skyvalet's avatar
    Erkek

Her sene toplasan daha karlı çıkmazmısın.Sonuçta alacağı en pahalı parçanın fiyat düşüsü ortalama bir parçaya göre daha çabuk olacak.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    zalimadam
    zalimadam's avatar
    Erkek

hocam öyle netel dantel testleri bilmem ben 11 yıllık tecrübemi bilirim.

amd işlemcinin üstüne yumurta pişir birşey olmaz. ama intel ısıya geldiği zaman yeni gelin gibi naz yapıyor.

2 markanın aynı özelliklere yakın işlemcilerini herzaman test etme fırsatım oldu.

amd katır gibi rampada da düzde de aynı hız konforu verdi.

ama intel at gibi rampada terledi yavaşladı düzde gayet iyiydi.

o muhteşem hızı performansı çevikliği amd de herzaman daha iyi yaşadım. <3

şimdi bana  kıçı ile gülecek çok adam olacak ama ben evde i7 işlemci kullanmaktansa amd athlon 5600+ kullanmayı daha çok tercih ederim.

ben intel kadar yavşak gereksiz bir işlemci görmedim daha.

amd nin mimarisi ile intelin mimarisi bir olurmu ya ?

git dene eski amd işlemciler ile bir gezinti yap bir grafik çalış bir akıcılığı hisset biraz kastırmaya çalış biraz zorla bakayım bak nasıl performans veriyor.

koyyuorlar 5 para etmez teneke parçasını kutuya , üstünede yazıyorlar  i7 diye ondan sorna takla atarak milleti zikiyorlar.

herşeyi geçtim özelliklerini birdaha kontrol et ikisininde.

fukara hamam böceklerini zehirleyen adam.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bandito
    Bandito's avatar
    Erkek
    zalimadam bunu yazdı

hocam öyle netel dantel testleri bilmem ben 11 yıllık tecrübemi bilirim.

amd işlemcinin üstüne yumurta pişir birşey olmaz. ama intel ısıya geldiği zaman yeni gelin gibi naz yapıyor.

2 markanın aynı özelliklere yakın işlemcilerini herzaman test etme fırsatım oldu.

amd katır gibi rampada da düzde de aynı hız konforu verdi.

ama intel at gibi rampada terledi yavaşladı düzde gayet iyiydi.

o muhteşem hızı performansı çevikliği amd de herzaman daha iyi yaşadım. <3

şimdi bana  kıçı ile gülecek çok adam olacak ama ben evde i7 işlemci kullanmaktansa amd athlon 5600+ kullanmayı daha çok tercih ederim.

ben intel kadar yavşak gereksiz bir işlemci görmedim daha.

amd nin mimarisi ile intelin mimarisi bir olurmu ya ?

git dene eski amd işlemciler ile bir gezinti yap bir grafik çalış bir akıcılığı hisset biraz kastırmaya çalış biraz zorla bakayım bak nasıl performans veriyor.

koyyuorlar 5 para etmez teneke parçasını kutuya , üstünede yazıyorlar  i7 diye ondan sorna takla atarak milleti zikiyorlar.

herşeyi geçtim özelliklerini birdaha kontrol et ikisininde.

yahu tamamda amd nin mimarisi daha eski birsürü wat enerji tüketiyor amk

intel bu amd hıyarına işlemci üretsin diye patent mi ney vermiş amd bile yokken bu şerefsiz amd unlock işlemci olarak piyasaya veriyormuş aynı işlemciyi felanlar filanlar yani tarihe girersek amd göte gelir :D

Kullanım yerine göre değişir seçeceğin işlemci ne yapmak istediğine bağlı

bende sistem toplıyacak olsam amd alırım hatta şu tarz birşey bile yapabilirim. İşlemci amd nin en 8320 ekran kartıda nividia nın en iyi kartlarından birini alırım süper şekilde takılırım :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tengri
    Tengri's avatar
    Erkek
    HolyOne bunu yazdı

Hocam amd falan alma, 4770 çok iyi bir seçim fakat K versiyonuna fazladan 150 tl daha ödüyosun, çünkü muhtemelen hiç overclock etmeyecen. o sadece overclock unlocked version.

120 GB SSD disk güzel ama en hızlı fiyatı düşecek parça o. Bence bir süre sonra SSD ye geç, 120 gb ööle windows, ofis, photoshop ve birkaç bişey daha kursan kolayca bitiyor. en az 240 lazım o da çok oymaca şu ara.

Aslında benim geçen sene topladığım pcnin nerdeyse aynısını toplamışsın. ben de 4770 ve GTX770 aldım.

Kasaya gelince termaltechin seçeneklerine de bak. bu adamlar kasa nasıl yapilir biliolar.

çok faydalı bilgiler vermişin hocam,  senin kullandığın kasa modeli ne acaba?

Bide bu yeni çıkan sshd ler hakkında ne düşünüyorsun? Örnek;

http://www.vatanbilgisayar.com/35-2tb-hdd---8gb-ssd-sata-30-64mb-cache-7200rpm-sshd.html 

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Bandito
    Bandito's avatar
    Erkek
    Tengri bunu yazdı
    HolyOne bunu yazdı

http://www.vatanbilgisayar.com/35-2tb-hdd---8gb-ssd-sata-30-64mb-cache-7200rpm-sshd.html 

sen bizi bir sikleyip yazsaydın sana cevap verecektikte adam yerine bile koymadın amk

şeyh cevap verdi diye hemen fırladın cevap istiyon ama şeyhden cevap gelmez bir mesaj attığı konuya ikinci kez yazmıyor prensip olarak :D

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Tengri
    Tengri's avatar
    Erkek
    Bandito bunu yazdı
    Tengri bunu yazdı
    HolyOne bunu yazdı

sen bizi bir sikleyip yazsaydın sana cevap verecektikte adam yerine bile koymadın amk

şeyh cevap verdi diye hemen fırladın cevap istiyon ama şeyhden cevap gelmez bir mesaj attığı konuya ikinci kez yazmıyor prensip olarak :D

ne alakası var hocam amd ve intel hakkında yazdıklarını okudum, intel almakta ki isteiğimde arttı. Şeyh kasa olarak bi model önermiş kendi  kullandığı kasayı öğrenmek istedim. Sshd hakkında ki sorum size de geçerli yanlış anlama :D

Toplam Hit: 3828 Toplam Mesaj: 23