Uzun Ömürlü Her İşlik Bilgisayar Toplama Yardım
-
Hocam hibrit disklere güvenmiyorum. iki kat risk taşıyor gibi geliyor bana ama fazla da araştırmadım.
Termaltec armor 6000 kullanıyorum fakat çok önceden aldığım kasa, o kasa içindeki 3. sistemim. daha iyi seçenekler olabilir araştırmak lazım ama çok disk kullandığımdan işimi iyi görüyor

Aha bendeki de bu kadar güzel durmuyor tabi, benim canavarın resmi bu
-
Seçimlerin çok güzel, SSD için samsung pro serisine yönel o alacağın ssd elinde kalır googleda araştırabilirsin sorunlarını. Overclockla uğraşmayacaksan düz 4770 al, overclock denerim dersen ramleri 2133mhzlik bir şey al.
-
bilgisayarın son halidir son kez görüş almak istedim yarın siparişi vereceğim.

-
Tengri bunu yazdı
bilgisayarın son halidir son kez görüş almak istedim yarın siparişi vereceğim.

anakrtı msi gaming 45 al hocam asusun teknik servis berbat bir araştır sağlam ürünün giriş yuvası kırık diyip garanti dışı bırakıyorlar şehir efsanesi değilş ikayet vara bi bak bense malesef asus anakart kullanıyorum ve malesef senin gibi 560 a almıştım
-
HolyOne bunu yazdı
...

Hocam PSU'su kasanın alt tarafında olan bi kasa seçersen içerideki kablo yığınından bi nebze daha kurtulursun. Eğer alacağın PSU'nın kabloları tak-çıkarlı değil de PSU'ya sabitse baya bi kablo olacaktır kasada, dibe otursun yukardan sarkmasın. Bi de anakartın arka tarafına sokup kabloları oradan takılacağı yuvaya kadar götürüp yuva yakınlarında deliklerden çıkararak tertemiz bi kasa toplamaya çalış hava akışın iyi olur serin serin yardırırsın hem.
Şu resim ne demeye çalıştığımı anlatır:
http://core0.staticworld.net/images/article/2013/05/assembled-100039947-orig.jpg
-
Ben bugün yeni bir bilgisayar toplasam kasayı Cooler Master alırım.
-
işlemciden para kesmek istersen i5 4670K öneririm corsair obsidian 750D kasaya bir bak ilgini çekebilir, ramleri min 1866MHZ yap.
asus sabertooth z87 1150 anakartı bir incele
Mr_Dark tarafından 29/Haz/14 06:50 tarihinde düzenlenmiştir -
zalimadam bunu yazdı
intel yerine amd işlemci tercih etmelisin.
Amd FX X8 9590 AM3+ Soket 4.7 GHz 16MB Cache 32nm İşlemci
fiyatı 830 civarına.
elektrik sayacının yanına incir ağacı dikiyon hoca diyeyim :D
-
intel'e verilen para haram
http://www.vatanbilgisayar.com/urun_kiyaslama.aspx?lang=tr-TR&kat=300&uKods=9101,11723
intel ön bellek 8MB
AMD ön bellek 16MB
-----------------
intel 7 -3.5 GHz
AMD 4.7GHz
Core i7 4770K Soket 1150 3.5GHz 8MB Cache 22nm İşlemci -869 TL
FX X8 9590 Soket AM3+ 4.7GHz 16MB Cache 220W 32nm İşlemci -836 TL
ran tarafından 29/Haz/14 09:49 tarihinde düzenlenmiştir -
ran bunu yazdı
intel'e verilen para haram
http://www.vatanbilgisayar.com/urun_kiyaslama.aspx?lang=tr-TR&kat=300&uKods=9101,11723
intel ön bellek 8MB
AMD ön bellek 16MB
-----------------
intel 7 -3.5 GHz
AMD 4.7GHz
Core i7 4770K Soket 1150 3.5GHz 8MB Cache 22nm İşlemci -869 TL
FX X8 9590 Soket AM3+ 4.7GHz 16MB Cache 220W 32nm İşlemci -836 TL
Asıl sen ve senin gibi AMD Fanboy'lara verilen foruma mesaj atma hakkı haram. Bi bok bilmeden yorum yazıp bilmeyen adamı da yanlış yönlendiriyonuz sonra kendinizi iş yaptı sanıyosunuz.
Bu üstte örneklediğin 2 işlemciyi sana seçenek olarak sunarlarsa git FX X8 al varsa X16 al, yetmediyse 1200W güç çeken model talebinde bulun ne alırsan al ama alırken "ben işlemciden falan anlamam AMD'ye güvenim tam o yüzden aldım" falan de. Öyle demeyip de sanki işlemci kıyası yalnızca üstünde yazan önbellek&çekirdek hızıymış gibi; ki öyle bile olsa bunu karşındaki insanı 2 rakamı kıyaslayıp hangisinin nicelik olarak daha çok olduğunu anlayamayacak kadar salak sanıp da "al bak görmüyon mu bu daha çok" diye buraya yazarsan burada bi yanlış var demektir.
Performansı konusuna hiç girmicem çünkü:
-Sanki ikisinin performansı aynıymış ya da x8 i7'yi ikiye katlıyomuş gibi aradaki 869-836=33TL yi gösterip bana f/p anlatmaya çalışacaksın.
Fiyatları 900 TL'ye dayanmış olan 2 üründe 35 TL'lik fark için f/p hesabı yaparken ikisi de aynı fiyattadır diye ele alacak olursak:
-i7'nin 22nm, X8'in 32 nm olması senin böylesine bir paraya daha eski bir teknoloji alacağın anlamına gelir.
-i7'nin 4Core/8Thread, X8'in ise 8Core/8Thread olmasına rağmen; benchmark testlerinde tek çekirdek performansında her türlü i7'nin
gerisinde kalan, çoklu işlemlerde ise i7'ye ancak yetişen bir AMD işlemciden bahsediyoruz ancak ne hikmetse "i7'den daha iyi!"-Stock fanla %100 zorlayıp kullanabileceğin i7 yerine, %100 kullanımda seni extradan en az 100-150 liralık fan almaya mecbur bırakacak X8'i f/p hesabı yaparken o fan parasını hesaba dahil etmeyeceksin.
-i7 işlemci ile birlikte dahili Intel HD Graphics edindiğini belirteceğim ama sen çıkıp "lazım değil olmasa da olur" diyeceksin. Ama bu veya başka bi pc için fiyat çıkarılırken AMD ile mecburen alınacak bi ekran kartı fiyatını, intel i3/i5/i7 ile ekran kartsız olarak toplanabilecek bi pc'nin fiyatı ile kıyasa dahil etmeyeceksin.
-Asıl sorun ise orada senin de yazmış olduğun ancak bilinçsizce iki işlemciye kıyas yaparken dahil etmediğin güç tüketimi kriteri. i7 max 85W gibi bi güce ihtiyaç duyarken AMD 220W ile başta sana verdirtmediği 33 Lira'yı Tedaş'a hibe ettiriyor haberin bile olmadan. Ama sen buna da çıkıp Intel'e giden para haram Tedaş'a helal falan dersen şaşırmam buna da. Bana inanmıyosan al şeyhe inan:
http://www.tahribat.com/Forum-Elektrik-Faturasini-Nasil-Indirdim-187091/Arada diyorum acaba nasıl bi kafa bu körü körüne AMD savunuculuğu? Zaman zaman ben de gireyim bütün tavsiye vs. istenen konulara sayfalarca AMD yazayım istiyorum ama olmuyor, yapamıyorum.
*Edit: Şimdi farkettim adamlar X8 kutusuna soğtucu bile koymamışlar alın nasıl soğutuyosanız soğutun demişler resmen. Sen oraya kıpkırmızı büyük fiyat yaz ancak hocam at gözlükleri eşantiyon olarak fatura adresine gönderiliyo galiba.
oldwolf tarafından 07/Tem/14 02:55 tarihinde düzenlenmiştir