A Disk Read Error Occurred (Donanım Uzmanları İçeri)
-
İlköncehatayı ve sonra hatayı gidermek için yaptıgım işlemleri yazıcam
Hata pc açılırken siyah ekranda - bir kaçkez yandıkdan sonra alt satıra atlayıp
a disk read error occurred
ctrl alt del restart
Hatası yazıyo bir kac resdensonra windows baslıyo bazen bu olay hiç olmuyor direk windows açılıyor.Sonradan birşey yüklerken update yaparken pc donuyodu yine restart atmak zorunda kalıyodum.
Bir kaç araştırmadan sonra hatanın klavye mouse bozuklugu veya herhangı birşey yada harddisk den yada windows dan olabilceginden şüphe duydum.
ilk once klavye mouse degiştirdim sorun devam etti.
Yeni işletim sistemi kurdum yine devam etti.
İkinci bir hard disk taktım yine devam etti.Şuan cıldırmak uzereyim hep boyle saçma hatalar beni buluyo lütfen yardım.. Bu hatayı nasıl çözerim .Tbt ye güveniyom :))
-
OFree bunu yazdı
İlköncehatayı ve sonra hatayı gidermek için yaptıgım işlemleri yazıcam
Hata pc açılırken siyah ekranda - bir kaçkez yandıkdan sonra alt satıra atlayıp
a disk read error occurred
ctrl alt del restart
Hatası yazıyo bir kac resdensonra windows baslıyo bazen bu olay hiç olmuyor direk windows açılıyor.Sonradan birşey yüklerken update yaparken pc donuyodu yine restart atmak zorunda kalıyodum.
Bir kaç araştırmadan sonra hatanın klavye mouse bozuklugu veya herhangı birşey yada harddisk den yada windows dan olabilceginden şüphe duydum.
ilk once klavye mouse degiştirdim sorun devam etti.
Yeni işletim sistemi kurdum yine devam etti.
İkinci bir hard disk taktım yine devam etti.Şuan cıldırmak uzereyim hep boyle saçma hatalar beni buluyo lütfen yardım.. Bu hatayı nasıl çözerim .Tbt ye güveniyom :))
disk read error
cevabı gayet açık hocam ben eski makinamda yaşamıştım en son sistemi değiştirdiğimde bu sorundan kurtuldum :D -
hata gayet anlaşılır. " okuma hatası."
diski değiştirdikten sonra, hala aynı hatayı alıyorsan, deneyebileceklerin:
1- diskin ide/sata kablosunu değiştir.
2- diskin güç girişini değiştir.
3- diskin kablosunun anakart bağlantı yuvasını (başka varsa) değiştir.
bunlarda olmadı anakartta olabilir sıkıntı.
-
Spyware__007 bunu yazdı
disk read error
cevabı gayet açık hocam ben eski makinamda yaşamıştım en son sistemi değiştirdiğimde bu sorundan kurtuldum :Dhocam sistemi yeni topladımya 2 bin tl harcadım 2 ay fln oldu 2 aydır boyle sonradanda artık birşeyler yuklerken update ederken donmaya fln başladı cıldırdım dedim cozucem artık 2 gundur ugrasıyorum artık gına geldi halletmem lazim ya
-
hocam biostan disket sürücüsünü kapalı duruma getirmeyi denedin mi
-
hala halledemedin mi amk :D hdd marka model neydi ?
-
x bunu yazdı
yok hocam disket sürücüsünden olabilirmi onu bi deneyim
CnkGn bunu yazdıhala halledemedin mi amk :D hdd marka model neydi ?
yok knk ya denedim işte yukardakilerie olmuyo ya
WD 2.5" 500GB Scorpio Black SATA 2.0 7200Rpm 16MB Notebook Disk
-
SATA kablosundan kaynaklı olabilir, eğer çok büktüysen yada spiral yaptıysan muhtemelen hasar görmüştür.
Onun haricinde HIRENBoot'la bi smart check yap bakalım.
-
Jilet_Boris bunu yazdı
SATA kablosundan kaynaklı olabilir, eğer çok büktüysen yada spiral yaptıysan muhtemelen hasar görmüştür.
Onun haricinde HIRENBoot'la bi smart check yap bakalım.
bu bad sector olayı için hd tune diye bir program vardi onla yaptım oda o içinse boşuna yapmayayim
-
x bunu yazdı
benimde aklıma bu geldi
donanımsal bir sorun yoktur büyük bi ihtimalle biosla alakalı olabilir.
-
OFree bunu yazdıSpyware__007 bunu yazdı
disk read error
cevabı gayet açık hocam ben eski makinamda yaşamıştım en son sistemi değiştirdiğimde bu sorundan kurtuldum :Dhocam sistemi yeni topladımya 2 bin tl harcadım 2 ay fln oldu 2 aydır boyle sonradanda artık birşeyler yuklerken update ederken donmaya fln başladı cıldırdım dedim cozucem artık 2 gundur ugrasıyorum artık gına geldi halletmem lazim ya
hocam imkanın varsa başka bir makinada o harddiske sistem kurup çalıştır bakalım aynı tepkimeyi verirse hdd ni garantiye gönder derim