A3 Sedan Kullanan Var Mı?
-
DSG'li arabanın mekatronik'i henüz değişmediyse ya 100 bini geçmemişsinizdir ya da sizden önceki sahibi zaten değiştirmiştir :)
Bu arada bmw, honda, renault, toyota falan kullandım. en çok sürüş zevki veren şanzıman audi'ninkiydi. bmw ZF kullanıyor. Onunda sorunları başka.
DSG Çift kavrama olduğu için japon'lar gibi saçmalamıyor. En son honda kullandığımda kamyon sollayamadım korkudan öyle boktan geldi bana.
-
Beetle vardı hatunda. Durup dururken DSG mekatronik arızası verdi. 50 bin kmdeydi. İyi soktuklarını hatırlıyorum.
O günden sonra VW grubuna tövbe ettim.
-
Daha az şanzıman sorunları ile karşılaşmak istiyorsanız çift kavramalı otomatikleştirilmiş şanzımanlar yerine tork konvertörlü tam otomatik şanzımanlı araçlara yönelebilirsiniz. Mercedes 5-7-9 G Tronic şanzımanlar, BMW ZF tam otomatik şanzımanlar, Japon grubu tork konvertörlü ve CVT şanzımanlar gibi. Bu grupta CVT uzun ömürlüdür ancak sürüş zevki yoktur.
Ek olarak: Psa grubuna dahil olan opel ile birlikte peugeot ve citroenlerde de tam otomatik şanzımanlar kullanılmaktadır. Bir çok marka sorunsuzluğu sebebiyle bu şanzımanlara yönelmektedir.
HorbaDor tarafından 10/May/23 10:31 tarihinde düzenlenmiştir -
HorbaDor bunu yazdı
Daha az şanzıman sorunları ile karşılaşmak istiyorsanız çift kavramalı otomatikleştirilmiş şanzımanlar yerine tork konvertörlü tam otomatik şanzımanlı araçlara yönelebilirsiniz. Mercedes 5-7-9 G Tronic şanzımanlar, BMW ZF tam otomatik şanzımanlar, Japon grubu tork konvertörlü ve CVT şanzımanlar gibi. Bu grupta CVT uzun ömürlüdür ancak sürüş zevki yoktur.
Ek olarak: Psa grubuna dahil olan opel ile birlikte peugeot ve citroenlerde de tam otomatik şanzımanlar kullanılmaktadır. Bir çok marka sorunsuzluğu sebebiyle bu şanzımanlara yönelmektedir.
Bu sebeple mazda 3 kullanıyorum ve değiştirirsem son modelini almayı düşündüm ama işte a3 sedan da göz kırpmıyor değil :D Neyse mazdadan devam ya.
-
2 tane Dsg şanzıman kullandım (biri eski model) bence bi tık kullanıcı ile alakalı bi tıkta piyango, yoğun trafikte manuel moda alırsanız ısınma-sürtünmesi en aza iner (birden çok düşük hızda bile 2-3 atıp kararsız kalıyor), park ederken standart önce ''N'' sonra el freni, ''P'' alırsanız, şanzıman yağ bakımı tüp bakımı vs aksatmaz, birden dip gaz verip hoyratca kullanmazsanız sorun çıkarması min. ihtimal oluyor. Bu şanzımanın rahatlığını muadil fiyatlı otomobiller arasında bulamazsınız; Lakin ikinci eli tam bir bomba, almadan önce dsgden anlayan birinin yokuşta kavrama testi gibi gibi şeyler yapması gerekmekte. O kadarda ürkülmesi gereken bir şanzıman tipinin olmadığını düşünmekteyim, özellikle 2018den sonra bu sorunları bayağı aştılar.
(dipnot: stage 1 karaduman pololardan uzak durun :D ) -
korkumdan hiç dsg kullanmadım.
ama km falan hikaye ya tam bi mayın ne zaman patlyacağını bilemiyorsun ama illa patlıyor :)
şikayet ettiğin zaman şanzıman türkiye yollarına uygun değil cevabı alıyorsun :) üniversitede bi hocama bu cevap gelmişti.
adamlar da haklı yüzde 20 eğimle yol yapıyorlar bir de orada dur kalk içinden geçiyorsun arabanın. -
dsg = keyif performans gerçek sürüş hissi araç vites atarken bağırmaz tam zamanında atar
cvt = uzun ömür fakat berbat sürüş hissi geç vites atışları aracın deli gibi bağırması
dsg kullanan biri toyota honda vs kullandığı zaman ulan ne oluyor diyebilir 1.8 hybrit e-cvt toyotalarda bile araç vites geçişleri çok kötü araç bağırıyor ve geç vites atıyor
not : dsg şanzımanlı ibizası olan arkadaş daha 70.000 km de şanzımanı eline aldı.
-
PanxeR bunu yazdı
dsg = keyif performans gerçek sürüş hissi araç vites atarken bağırmaz tam zamanında atar
cvt = uzun ömür fakat berbat sürüş hissi geç vites atışları aracın deli gibi bağırması
dsg kullanan biri toyota honda vs kullandığı zaman ulan ne oluyor diyebilir 1.8 hybrit e-cvt toyotalarda bile araç vites geçişleri çok kötü araç bağırıyor ve geç vites atıyor
not : dsg şanzımanlı ibizası olan arkadaş daha 70.000 km de şanzımanı eline aldı.
biz 180'de aldık passatta otomatik şanzımanı, dsg değildi ama(dsg aile geleneklerini devam ettirdi bi 15 sene :D)
-
google a sorduğunda bile 160k ömür biçiyor.
öyle veya böyle bu şanzıman sorunlu ve geç de olsa arıza çıkarıyor, neden hala insanlar bu araçları alıyor ki?
-
LynXMaSTeR bunu yazdı
google a sorduğunda bile 160k ömür biçiyor.
öyle veya böyle bu şanzıman sorunlu ve geç de olsa arıza çıkarıyor, neden hala insanlar bu araçları alıyor ki?
Hocam hiç bir araç yok ki sıfır sıkıntı çıkartsın belki 80-85 arası üretilen mercedesler çok iyiymiş fakat onlarda sonradan biraz malzemeden kısmış ki millet yeni araç alsın.
Bu bir denge meselesi japon araçlarının kolay modifiyesi ve sorunsuzluğu karşısında alman araçlarının konforu ve hissiyatı var
sadece dsg değil reno kia gibi firmalarda farklı çift kavrama şanzıman kullanıyor ve çift kavrama malesef sorun çıkartıyor aracı kullanım alışkanlığına göre değişerek 80 binde yada 180 binde olabilir ama yukarıda da dediğim gibi git bi otomatik tiguan superb veya passat kullan sonra git cvt japon kullan aradaki fark seni deli edecektir
ha baştan beri japoncu olan birini belki de hiç etkilemez bu aradaki farkı bilmediği için birazcık bu mesele gülü seven dikenine katlanır diyebiliriz
yada biri ios biri android gibi düşün ikisinin de farklı artı eksi yönleri var