AB Düşmanlarına -Kızıl Elmacı"Lara,Kuvayi Milliyecilere, Ulusalcılara..... ÇAĞRI !!!
-
e buda haklı :) ne çelişkili adamım yaw :P
-
Kapitalizm tatlıdır herkesin evinde bilgisayar varsa kapitalizm sayesinde, sinema salonundaki gibi ses sistemin varsa kapitalizm sayesinde, evinin önünde araban varsa kapitalizm sayesinde, super fresh, algida, ülker bunlar hep kapitalizm sayesinde. Onumu giysem bunumu giysem, sonymi alsam kenwood mu alsam.
sosyalist ülkelerde de bahsettiğin şeylerde var ama orda kapitalizm işlemiyor.. Benim lükse düşkünlüğüm yok hoca.. marka olmasa da olur
Para kazanma hırsı olmasa insanlar ürün geliştirmez adamın birinin aklına tuvaletten farelerin çıkmasını engellemek ve tuvalet kokusunu kesmek için müthiş bir fikir gelir. Plastik yaylı bok kapağının patentini alır döküm kalıbını yaptırır bankadan kredisini çeker üretime girer, adedi 3 ytl olan bok kapaklarından yüzbinlerce satar köylüm bok kokusundan keneften çıkan fare süprizinden kurtulur girişimcim zengin olur.
bir çok insan tanıyorum kimsede para hırsı yok ve üretiyorlar. Örnek olarak gyte deki bazı abilerimizi verebilirim. Ya da yurt dışındaki bilim adamlarını.Daha da eskiye gidersek üstad olarak gördüğüm einstein kesinlikle para hırsı olmayan insanlığa hizmet için yanıp tutuşan biridir ;)
Bir ulusun zenginliği ihtiyaçlarını karşılarken satın alabildiği mal zenginliği ve çokluğuyla ölçülür.
gönlü zengin olmayan abd gibi bir zenginliği ne yapayım ben. İnsanlar ihtiyaçlarını gideerebilsin, rahat bir yaşam sürsün.Maddi kaygı çekmesin bu yeter
Faize karşısınız faiz bankaların çalışmasını sağlayan temel parayı (marjin) üretir, bankacılık sistemi parası olmayan girişimcilere ve parası yetersiz girişimcilere yatırım olanağı sağlar paran olmadan yapamayacağın işi paran olunca yaparsın bilgisayarcısın alırsın kredini açarsın dükkanını.
Ülkemizin başına ne geldiyse bu faiz yüzünden gelmedi mi :) Şuan hala kapitalizm sayesinde aldığımz borçların faizinin faizini ödemekteyiz.Ülkemize geri götürmekten başka ne işe yarar faiz. Haksız bir kazançtan başka birşey değldir.
Emek edilmeden kazanılan para "haram" dır. O yüzden faizden uzak durmak paranın duruluğu açısından iyidir. Az olsun ama temiz olsun
İthalata karşısınız hadi çektin gümrük duvarlarını aynı kalitede malı ucuza nası üreteceksin herşey eskisi gibi olur enflasyon enflasyon enflasyon, kura müdahale, merkez bankasının tersrepodan tersi döner. atılan bütün sıfırlar 6 senede geri gelir.
Batının egemenliğinde,onların oyuncaklığından kurtulursan emin ol ki çok güzel bir ekonomik sistemimiz olsun. İthalata karşı değilim.Ama kendi üretebileceğimiz malları dışarıdan almak kadar salakça ne olabilir.
hee bide sanayi üretim malları var tünelli yol yapıcaksın arom delici lazım sadece amerika üretiyo almıycakmısın :P tünel öylecene kalır. aklına gelen bütün sanayi makineleri otomatik tezgahlar hepsi ithal alman italyan rus japon malı :) parçalarıda ithal.
İşte bu ithal malları almak yerine, kendi ülkemizdeki mühendislerin,işçilerin ellerinden çıkan araçları kullanmak daha doğru değil mi. Neyimiz eksik. bilim ve teknolojiyi yıllarca geriletmeye çalıştı bazı şerefsiz abd şarlatanları. Askeriyeye önem verdiler gereksiz yere.Kimileri hortumladı orayı burayı.Eğitime yeteri kadar önem verilmedi. Ve ilerleyemiyoruz. Zamanla bu sorun aşılıp kendi mühensimizin yaptığı araçlara bineceğiz. gün yakındır.
Abd ve İsraile karşısınız dolar euro sistemine karşısınız dünya ölçeğinde malların takasında ne baz alınacak :) altınmı gümüşmü başka bir para birimi mi? imkansız bir olay.
Sömürücü olan her devlete karşıyımdır. Takıldığın şeyi dert etme. Zamında bir türk lirasının 3.7 abd dolar olduğunu, 18 mark ettiğini bil yeter !
Bütün dünya 2.dünya savaşından sonra doları kabul etti ve ana global rezerv usd dir, usdnin geçerliliğini yitirmesi asya ekonomilerini bitirir başta asya dünyanın büyük kısmı bunu engellemek için herşeyi yapar.
Bu statükoyu korunmasının yolu enerji kaynaklarının ABD nin kontrolünde olması! ee yani barışla olmaz kimse malımı gel al demez gidicen işgal edicen alıcan. Buna cesareti olanlar mükafatını alıcak alıyor.
Abd kara bir gölge gibi çöktü dünya üzerine.Astığım astık kestiğim kestik.Ancak diyalektiğe göre hükmü son bulacaktır. Yeni bir sistem ile tüm sorunlar giderilir
Kapitalizm insan etiyle beslenir insanlar ölmezse yaşayanlar ders alıp boyun eğmez asi başı dik insanlar bi boka yaramaz başını öne eğmiş çalışan sesini çıkarmayan insanlar iyidir bunlar kafasını kaldırınca gülümser :)
İnsanlar insanların kulu değil Allah ın kuludur. Bu vesile ile kapitlazmin vahşiliği tamamen yanlıştır ve karşıyızdır. Bir işçinin patron korkusunu ortadan kaldırmak da kaptilizmde değil.. İşçi emeğinin karşılığını tam manasıyla alamıyor.Bu da kar mantığında gizlidir. Buna sebep olan da kapitalizmdir. Onudan memnun olan sadece bu davarı güdendir. Yakında herşey ellerinden alınıp adil bir sistem kurunca anlarlar herşeyi..
Savaş silah sanayini geliştirir, ilaç sektörünü geliştirir, inşaat sektörü genişler. Savaşırken insallar ölür yaşayanlar hastalanır, ele geçirince önce direnirler sonra bakarlar ki hiçbirşey değişmiyor kaderine boyun eğerler kendilerini iyileştirmek için senin ilacını alırlar,
barınacak ev için senin şirketinin yaptığı eve para öderler, ülke eline geçti şirketler senin onları işe almak için kendi kültürüne yakın olanları seç hepsi batılılaşacak misyonerlik zamanı :) artık hepsi senin işçin senin kölen.
Yinede gülümseyecekler çünkü 10 sene sonra herşeyi unutmuş yada yaşanan acıları hatırlamak istemiyor olacaklar.
Dünya tüm reçeteleri denedi, artık özüne dönüyor diyor bir sanatçı abimiz. Kapitalizmde çatlaklar başladı. Çatlayan bir yumurta eninde sonunda parçalanacaktır. 10 sene değil belki ama belli bi zaman sonra bu kargaşa,bu acımasızlık bitecek.Kan ve göz yaşı dinecek.Benim sistemim maddi hiçbirşey için göz yaşı dökülmeyeceğini iddia eder. İnsanlar ne kadar mutlu olacak akıl sır erdirebiliyor musun
Dünyaya gülümseyin o da size gülümsesin ağlayın ama yalnız ağlayın :)
Yalnızlık Allah a mahsustur. İnsanlarda paylaşma, şefkat, yardımseverlik iyilik gibi güzel vasıflar verilmiştir. Bunlar insanda mevcutken yalnız kalmaz.Elbet bir gün yanında birileri olur. Ve yalnızken aşılmıyor bir çok şey.Birlikten kuvvet doğar.
Sana özel msj il bi link vereceğim.Orda okuyabilirsin sistemin ne olduğunu...
-
hatta burda vereyim linkleri.. Merak edenler öğrenebilirler sistemin üstünlüğünü
http://www.islamustundur.com/konular/tekhak.html
http://www.islamustundur.com/islamekonomisi.html
burda da sermayen var :)
http://www.islamustundur.com/abdvederinsermayemucadelesi.html
-
abüü şimdi ikiside haklı bunların napcaz
yay senin baban silah kaçakçısı mı la :D
-
çok hoş yazılar ama insanın doğası söz konusu oldukça imkansızlar.
-
bizi yaratan Allah. O halde fıtratımıza göre bir sistem söylemiştir zaten.Bu da İslamdır. Yaratıcı yarattığına ters bir sistem vermez.Merak etme sen
-
Bilimsel araştırma gerektiren savaş sanayi, ilaç sanayi dışında sosyalist ülkelerde üretilen tüm ürünler kapitalist ülkelerde üretilenlerin kopyasıdır, bir ürün ele alınır kopyası çıkarılır basit eklemelerle değiştirilir. Bu mantık Stalin tarafından geliştirildi ruslar önce stratejik ürünleri kopyaladılar sonra üretemedikleri her ürünü kopyaladılar.
Kopyacılıkta öyle ilerlediler ki meslek haline getirdiler. 2006 model ford transit aracın motoru ile, 2006 gazella pikap aracın motorunu incele :) televizyonlar, buzdolapları, diğer sektörler durum aynı, yeniden yapılanma prostakaryokya eleştirilerinin konularından birisi kopyacılıktı.
Hangi sosyalist ülke mikro işlemci geliştirmiş, ram geliştirmiş, software de dünya devi olmuş, araç için çocuk koltuğu geliştirmiş. hadi bu kısmı geçelim.
Üretimin temel itici gücü girişimcidir girişimci kar elde etmek için girişimde bulunur, adam yemeğinden kesip üç kuruşunu entegreye yatırıp boşuna arge yapmaz :D bu minik girişimler özel ürünler ortaya çıkarır, sonra bu özel ürünler gelişir, ürün çeşidi inanılmaz artar. 30 sene sonra bir bakarsın sosyalist ülke aynı yerde teyp dinliyor kapitalist ülkede yok yok cep telefonuyla mp3 dinliyor fark budur.
Tabi şu var birçok ürünü birleştirip daha iyi ürünler ortaya çıkarabiliyorsun sosyalist sistemde bahsettiğimiz ürünler olmadığı için birleştirip yeni ürünler çıkaramıyorsun.
Kapitalizmle diğer Sosyalizm arasındaki temel sorunda budur. Sosyalizm süper silahlar geliştirdi ama dandik bir külotlu çorabı üretemedi, iki kapılı buzdolabı üretemedi, camdan masa üretemedi. İnsanlar çeşit ister.
Sosyalizm paylaşımcıdır ama üretilen mal ve hizmet sayısı azdır az olanı paylaşmak ve onunla mutlu olmak = sosyalizm
Kapitalizm paylaşımcı değildir üretilen mal ve hizmet sayısı inanılmaz derecede fazladır, paylaşmaz kazanmak için mücadele edersin çok fazla seçenek = kapitalizm
Sosyalizm=açlığı paylaşmak :P Kapitalizm=Refahtan pay almak
Gündelik hayatta kullanılan ihtiyaçlarımızı giderdiğimiz şu da olsaydı şahane olurdu dediğimiz bişey varsa onu üretip para kazanabiliriz. Para kazanma kısmı olmasa yüz kişiden doksan dokuzu şöyle der siktir et üreticem de nolucak :P
Faizsiz bankacılık olmuyor ben o kurumlardan birinde çalıştım ana paranın bile garantisi yok, kurum senin anaparanı sigorta ediyo falan, saçma salak bir sistem. Yatırımda kullanılır yatırım bizim siyasilerin yatırımıdır batırdık der parayı cukkalarlar :P sonra portföy sahibiyle banka birbirine girer.
Faiz bütün dünyada var kullanmayı bileceksin, bankanın başına hödük, hödüğün başına işbitirici bakan koyarsan batman normal :D
Kendi üretebileceğin malları dışarıdan alıcaksın çünkü dolar olarak karşıladığın zaman senin üretiminden daha ucuza geliyor, dersen ki tl olarak ödüyoruz yurt dışına gitmesin bisürü uluslararası anlaşma var oynamıyorum diyemezsin.
Neyimiz eksik :D yani motor ve silahta kullanılacak kaliteli metali üretemeyen bir ülkeden bahsetip sonra da kendi ülkemizdeki mühendisler diyoruz :P bizim mühendislerimiz önce donunu toplasın. Paslanmaz çelik avrupadan ithal.
Motor üreticeksin yada silah üreticeksin demiri işlemek öyle bir iş ki işlemek derken dökmek ve kalitesi verilecek kimsayallar o işi devletler yapar özel sektör yapamaz. ABD Rusya Fransa Almanya ve birazcıkda İtalya ve Japonya metal konusunda üstün. Diğer ülkeler üretim yapıyorsa da onların teknoloji patentleriyle yapıyor, eline sarsılmaz silah al sonra git bide baretta al ve enson colt al metal konusunu çözersin. --------> kaliteli sanayi makinelerinin üretimi
Diyalektiğe göre... 3.dünya savaşına göre son bulacak ama zannetmiyorum insanlar çiyanlar gibi güneşi görünce neme kaçıyor.
İşçiler emeklerinin tam karşılığını alırsa fiyatlar yükselir hiçbir zaman işçiler ücretlerinin tam karşılığını alamayacak.
Kapitalizmde herzaman çatlaklar vardı hep de olucak, 30larda vardı, 45lerde vardı, 60larda vardı, 70 ve 80 de vardı, ama çöken sosyalizm oldu :)
Temennilerin çok güzel ama gerçekçi değil.
Barış dolu bir dünya dilemiycem dünyanın canı cehenneme, soğuk bi duş alıp algida dondurmamı yiyicem. :D
-
ertan bunu yazdı:
-----------------------------bizi yaratan Allah. O halde fıtratımıza göre bir sistem söylemiştir zaten.Bu da İslamdır. Yaratıcı yarattığına ters bir sistem vermez.Merak etme sen
-----------------------------
etrafına bak. dünyaya bak. ama sadece bak yargılama olanları gör. Ortada sistem filan yok. Bizim doğamız düzensizlik. Biz iğrenç varlıklarız.. eğer dediğin gibi bir sistem olsaydı dünya bu halde olmazdı -
yay arkadaşım sen ya Amerikan ajanısın :D
yada karamsarlığa kapılıp sisteme boyun eymişsin.Tıpkı ülkemizdeki bastırılmış ezilmiş sindirilmiş büyük çoğunluk gibi.
İtiraf etmeliyim ki fikirlerine katılmasamda entellektüelliğine hayran kaldım.
ertan üstad gereken cevabı vermiş.Umarım herkez birgün paranıın herşey olmadığını anlar.
Atamın çok güzel sözleriyle cevap vereyim.
aklıma tam olarak gelmiyor da
Hangi medeniyet vardır ki yabancıların nasihatlarıyla kalkınmış yada buna benzer bişey di.Araştırdım rastlayamadım.
Aşağıdaki siteye bakmanızıda şiddetle tavsiye ederim.
bkz
http://www.turkcedunya.com/ataturkun_sozleri_ozdeyisleri_vecizeleri#demokrasi -
Fistandantilus
etrafına bak. dünyaya bak. ama sadece bak yargılama olanları gör. Ortada sistem filan yok. Bizim doğamız düzensizlik. Biz iğrenç varlıklarız.. eğer dediğin gibi bir sistem olsaydı dünya bu halde olmazdı-----------------------------
Etrafıma bakıyorum.Tertemiz kalpler ve kap kara kalpler görüyorum.Bunları görmek üzüntü ve mutluluk veriyor. Kalpleri kararmış insanlara yardım etmek için daha çok çalışmam gerektiğini anlıyorum. Sistem bizim için kalptir.Kalpler temiz olursa devlet sisteminin adı o kadar önemli değil. Bizim doğamız düzensizlik demişsin.Bizim doğamız düzensiz olsaydı emin ol ki hiçbirşey var olmazdı. Evrendeki mükemmel düzeni anlamak için astronomi ile ilgilien biraz.Ya da canlılar ve çevre arasındaki uyum için ekoloji ile ilgilien.Anlarsın düzeni.. Aynaya bakıp iğrençliği görüyorsan bu sana ait birşeydir.Birşey diyemem.ama Allah ın yarattığı herşey güzeldir bizim için.Dünyanın bu hale gelmesinin sebebi sence insan değil mi? Sorun sistem de mi yoksa insan da mı. İnsan nefsine uyup yanlış yaptı diye sistemi suçlaman doğru değil.Bisikletle gidip bir ağaca çarpıp sonra da ağaç senin yüzünden çarptım demek ne kadar aptalca bir mantık ise senin kurduğun düşünce sistemi de ne yazık ki öyle.. İnsanı tanı biraz.Yardımcı olabilirim bu konuda!
-------------------------------------------------
yay;
şuan sosyalist küba tıp alanında bir çok ülkeden ileridir.Ayrıca elektronikde de öyle.. Diğer alanlardaki gelişmemesinin nedeni ambargodur.Bilim üretilirse bilim olur.Hazır alınan bilim belli bir noktaya kadar çözüm üretir sonrası ne peki! Stalin in böyle birşey yaptığını şuana kadar hiçbir yerde okumadım. Rusyada zaten işçi sınıfı vardı.Onlar üretiyordu.Bana bu konuda kaynak gösterirsen daha iyi olur.Ayrıca bahsetmişsin 2006 diye iyi de stalin 1900 lü yıllada vardı. Büün motorların çalışma prensibi birbirine benzerdir. Bir motoru bobin ile yaparsın başka yolu yoktur. Tüm televizyonlarda aynı mantıkla çalışır ama bazı kısımları o firmaya özeldir. Bilimin bir konudaki verisinden herkes yararlanma hakkına sahiptir. Bazı noktalarda patent devreye girer.Tıpkı sony nin trinitiron teknolojisi gibi.
Sovyet rusya 90 lı yıllarda dağıldı.Chip üretimi de o yıllardan sonra hız gösterdi.Küba elektronik alanda çok ileri durumda.Mallarını satamıyor abd nin ambargosu sayesinde.biraz daha araştırmanı tavsiye ederim. Şuan ki rusların hackerlıkaki ününü duymuşsundur ;)
Girişimcilikte kar mantığı var,ben bu mantığı kabul etmiyorum.Para devlet kontrolünde olursa ülke bütün olarak gelişir.Şuan türkiyede var olan bazı godomanların gelişip başka yerdekilerin gelişmediği gibi bir örnek olmaz.Adalet yok senin anlayacağın.Kapitalizmde adalet yoktur. Bu insan fıtratıyla bire bir zıttır ve kabul görülmez bir olgudur
Ben anti-ssoyalist bir insanım örnek olarak sosyalimden örnek verdim.Sosyalist ülkelerin geneli sovyet rusya, k.kore.. gibi ülkeler silah yatırımına önem vermiştir.Bunun nedeni abd gibi kapitalist ülkelerin kendi sistemlerini hazmedemeyip içten-dıştan yıkmaya çalışmasıdır.Abd neden k.koreye karşı neden türkiyeye karşı değil.Çünkü türkiyedeki sistem onlar için ideal.Ama k.kore de kapitalizm yok.İşlerine gelmiyor elbette.
Sosyalizm ve kapitalizmi karşılaştırmıssın :) İlginç ya. Beğenmediğin stalin olmasaydı bugün hitlerin kurduğu bir almanyanın altında olurduk.Onlardaki o silah sanayi olmasaydı kapitalizm mi yoksa faşizm mi yaşadığını anlardın
Sosyalizmi tarttışmak yersiz o kadar bilgin olmadığının farkındayım.Sadece yüzeysel olarak görmüşsün.Zaten sosyalizm beni ilgilendirmiyor sistem olark.Sadece basit bir örnek vermiştim.Benim sistemim islam. Sana verdiğim linklere baksaydın anlardın.ama sende kulakların kapalı,bildiğin şeyleri anlatıyorsun. Böyle biriyle tartışmanın hiçbir fayda getirmediği aşikardır. Ayrıca diyalektik materyalizmi biraz araştır....
Temenni diye bahsettiğin olaylar bir gün gerçek olup karşına çıkacak ya da ruhun görecek bu gerçekliği. Ütopya mı gerçeklikmi anlayacaksın elbet.
Kapitalizm ile yaşaman dileğiyle.. gün gelip o kapital seni boğacak.O gün benim sözlerimi hatırlayabilirsin
Allah; Herkesin istediği hayatı yaşadığını belirtir ve ölümü gittiği yolda olduğunu buyurur.