ABD, Çocuklarını Barışa Feda Etti (Abdullah Gül)
-
ABD, çocuklarını barışa feda etti
Abdullah Gül, "Dünya barışı için son 50 senede dünyada en çok Amerikalılar kendi çocuklarını feda etmişlerdir" dedi
Dışişleri Bakanı Abdullah Gül, dünya barışını korumak için, en çok ABD'lilerin kendi çocuklarını feda ettiğini söyledi. Takvim gazetesine açıklamalarda bulunan Gül'ün mesajlarının satırbaşları şöyle:
"Dünya barışı için, barışı korumak, barışı yapmak için, son 50 senede dünyada en çok Amerikalılar kendi çocuklarını feda etmişlerdir. İkinci ülke kim? Türkiye. Böyle köklü gelen bir şey var. İşbirliğimiz gayet sağlam.
Soğuk Savaş döneminde de önemliydi, ama şimdi çok daha fazla önemli. İşbirliğine ihtiyacımız var.
Muhakkak ki bir ailenin içinde bile farklı anlayışlar, görüşler olur. Ama önemli olan ortak hedefler ve çıkarlardır. Bir problem söz konusu değil."
AKP'den tepki: ABD bir yalan imparatorluğu
Gül'e AKP'den şu tepki geldi:
Abdullah Çalışkan (Adana): ABD'liler barışı korumadı, barış havariliğine soyundu. Kaybedilen askerler, barış uğrunda ölen askerler mi? Yoksa dünya hegemonyası, ABD imparatorluğu için ölen askerler mi? ABD için barış anıtı dikilen bir ülke yok. Bu, ABD için utanç verici bir durum. ABD bir yalan imparatorluğu üzerine kuruldu, bu yalanına devam ediyor. ABD'nin barışına dünyanın ihtiyacı yok. Kıtasına çekilirse o zaman dünya barışı sağlanır.
Mehmet Dülger (Antalya): Türkiye'nin ABD ile arasında stratejik ilişki yok. Bir stratejik ilişkide, ne yapıyorsan bildirmek zorundasın. Ama ABD bize bildirmiyor. Bize, "Asker geçsin, müsaade edin" diyorlar. Sonra da askerin kafasına çuval geçirirsin. Olmaz böyle şey.
Kaynak: Milliyet
Ayrıca ek olarak birşey diyeyim.Sene 2003
ABD işgali, kapı komşumuz Irak’ta Müslüman can, mal, din, namus bırakmaz iken; AKP lideri R. T. Erdoğan, Wall Street Journal’da “Kahraman kadın ve erkek Amerikan askerlerinin en az kayıpla sağsalim evlerine dönmeleri için dua ediyorum” (Bkz. R. Tayyip Erdoğan, ‘Ülkem vefalı bir müttefik ve dosttur / My Country Is Your Faithful Ally and Friend’ başlıklı makalesi, 31 Mart 2003 The Wall Street Journal) diye “dua ve ümit” ediyor.
Hala bu şerefsizleri nasıl savunuyorsunuz. Kan dökmüş,köpekleriyle saldırmış,onbinlerce masum insanın ölmesine sebep olmuş birilerine çanak tutan bu o.ç. hala nasıl savunursunuz -
vietnamla savaşır insanları katleder sebebi ortada barış için.
ırakta insanları katleder ortalığı kan gölüne çevirir sebebi yine barış.
barışları buysa savaşlarını çok merak ediyorum.
bu insanlık ayıbına önemli bi Türk makamınında destek çıkması üzüntü verici.
Abdullah Gül ve bütün Akepe+amerika yanlısı taifenin aq -
bush ipnesinin herşeyi açıklayan sözü:barış için savaşıyoruz
Make war to peace düşünülmesi gereken bi söz -
Ah be canım kardeşlerim, diyebilecek bir söz var mı?
Halkın gözünü boyamaya çalışıyorlar ama nereye kadar?
Kaç aptal bu boş sözlere inanır ki?
Benim Irak göçmeni arkadaşım var. Saddam iktidar olunca Türkiye'ye kaçmış ailesi.
Çocuk "Eskiden Saddam öncesini özlerdik, şimdi Saddam'ı bile özlüyoruz!" dedi.
Durumun vehametini daha iyi ne anlatabilir, bilmiyorum... -
Çıkar ülkelerinden birisi ABD :
adamlar bahane bulamıyorki amk belli ede ede yalan söylüyolar Irak a saldırdılar Nükleer Silah var diye sonuç ortada: hani nerede?
İran a da aynı şekilde gidiyorlar ama biraz tırstılar İran kendini Irak gibi görmüyo zaten Koca Bağdat ta elini öptüren ABD Askeri aynısını Tahran da yapamaz. -
tayyipçiler akpciler bunu okudu mu acaba
-
ben akp ye oy vermedim ama akp yi savundugum olmustur yine goreceksiniz muhtemel bi Iran savasinda akp ne derse desin yine de abd ye herturlu zorlugu cikartip fiili bi durumda Iran tarafinda olacaktir , akp milletvekilleri koyun degildir , Tayyip ve Abdullah Gul un dedikleri onemli degil , onemli olan akpartinin uygulamalari , acik acik abd ye kafa tutmalarinin Turkiye ye bi faydasi yok , onemli olan en az zararla Irak icin meclisteki oylama ile Turkiye icin kotu bir durumdan siyrildik ayni sekilde ince bi siyasetle durumu kurtarmaktir
isteyen istedigi gibi dusunur , zaman bize herseyi gosterecek nasil olsa -
student dedi ki
--------------------------------------
ben akp ye oy vermedim ama akp yi savundugum olmustur yine goreceksiniz muhtemel bi Iran savasinda akp ne derse desin yine de abd ye herturlu zorlugu cikartip fiili bi durumda Iran tarafinda olacaktir , akp milletvekilleri koyun degildir , Tayyip ve Abdullah Gul un dedikleri onemli degil , onemli olan akpartinin uygulamalari , acik acik abd ye kafa tutmalarinin Turkiye ye bi faydasi yok , onemli olan en az zararla Irak icin meclisteki oylama ile Turkiye icin kotu bir durumdan siyrildik ayni sekilde ince bi siyasetle durumu kurtarmaktir
isteyen istedigi gibi dusunur , zaman bize herseyi gosterecek nasil olsa
------------------------
AKPnin uygulamları hmmm :/ ırakı bombalamak için Türkiye de üs verme AKPnin işi değil mi :S....
forumda devamlı görüyorum seni böyle dini konularda baya konusuosun.yok kuran şöle böle müslümanlık önemlidir die ( tabi önemli kimse bi yerinden anlamasın) ama bence senin ki görüntü de müslümanlık.o kadar muslmansanız bomba yadıranlara yardım edenleri savunmazsınız...ABD ile Türkiye ilişkilerinde Türkiye nin ne zararı olmuştur demen de içler acısı......
ABDye bu kadar yakın durmasaydık bugun peşmergeler kuzey ırakta at koşturamazdı.......
ABDye kafa tutacakasın.milli değerlerin için tutacaksın.yarın obur gun yabancı asker geldiğinde bu student bizle ili geçinmek istiodu bişey yapmayalım demez....İran'a bak...ne olursa olsun.bir devlet onurları var......
yazıklar olsun hala bunları avunuyorsunuz.. -
Barış için savaşanlar diyaloğu diyor yani.Bu saatten sonra kim inanır hocam bu yalanlara?En çok ABD"lilerin kendi çocuklarını feda ettiği olayı,sebebi dünya barışını sağlamak içinmiş,herşey bitti dünyada bir o kaldı zaten.Kıldan tüyden bahanelerle,barış getireceğiz diye dünyanın jandarmalığı adı altında istediği yere konması durumu var adamların.İşbirliğine ihtiyacımız var denmiş bir de,ne için,kimin için işbirliği,kanımızı onlar için dökecek değiliz.Türkiye'nin bu şekilde dünya barışını (!) sağlamak adına şu ana dek bir girişimi olmadı,olmasında. -
antioksidan , beni dini konularda gorursun cunku Imam Hatip mezunuyum dini konularda kendimi yetirstirdim bayagi bi bilgim vardir ve bilgim oldugu konularda mumkun oldugu kadar bilgi vermeye calisirim ,bilmedigim konularda da laf olsun diye kimseye cevap yetistirmeye calismam , muslumanligima gelince Allah a sukur dinini bilen ve emirlerine uymaya calisan biriyim , kimseye gosteris yapma gibi bir derdim yok , akp ye oyvermedi ak partici degilim ama bu akp nin her yaptigina karsi cikmami gerektirmiyor
daha once de dedigim gibi zaman herseyi gosterecek ( baksaniza daha simdiden akp yi koseyi sikistirmak icin provakasyonlar basladi , halki Iran karsiti yapmak icin yapilan provakasyonlar devam da edecek )
uyanik olmamiz lazim , -
uyanık olmamıız lazım diyorsun.dediim şey ayrtı.dinine bağlı biri olarak gösteriorsun kendini ama davranışların farklı.ırak halknın başına inen bombaları destekleyen tayyiti destekliosun.MÜSLÜMANLIK BU MU?
istersen dünyanın en büyük din bilgini ol eğer düşüncen böleyse bi ske yaramazsın
Toplam Hit: 2199 Toplam Mesaj: 12