ABD İle İlgili Sorulariniz Varsa, Buyrun Sorun
-
Hacim lisans egitimime Kanada veya Amerikadaki birkac universite var liste var elimde onlardan birisinde yapmak istiyorum.Kesin yapacagim memleketteki universitelerde yapmaktan vazgectim basima birkac sey geldi universitede bazi olaylara sahit olunca midem bulandi...Oralardaki universitelerde egitim isleyisi nasil...Sehirlerde guvenlik nasil...maddiyat sorun degil...Turk ogrenciler ne durumda...karsilastigi zorluklarlar neler...www.hit.com da danismanlarla falanda gorusecegim yurtdisi icin..Lisans kabulu icin notlar ve referanslar oldukca guclu...neyse iste kisaca amerikada universite hayatindan bahset...bilgin varsa kanadadaki univlerdende bahsedebilirsin...
-
"University of North Alabama" ozellikle bu universite hakkinda bilgi ariyorum...Bildigim teksey egitim kadrosunun %90 u prof ve bulundugu sehir oldukca guvenliymis..
-Troy University" hakkindada bilgin varsa anlatirsan iyi olur.
-
1. si amerikalıların türkiyeye ve türklere bakış açısı nedir
2.si oradaki türklerin yoğunluğu nedir.
3.sü benim bi akraba ohaio da oturuyor oraya yakınlığın nedir.
4.sü ben oraya gittiğimde gezecek tozocak türk arkadaş bulabilirmiyim.
5.si oraya türist olarak geldiğim de oradan biriyle evlenirsem falan ömür boyu orada kalma ihtimali nasıl olur
-
Hacim lisans egitimime Kanada veya Amerikadaki birkac universite var liste var elimde onlardan birisinde yapmak istiyorum.Kesin yapacagim memleketteki universitelerde yapmaktan vazgectim basima birkac sey geldi universitede bazi olaylara sahit olunca midem bulandi...Oralardaki universitelerde egitim isleyisi nasil...Sehirlerde guvenlik nasil...maddiyat sorun degil...Turk ogrenciler ne durumda...karsilastigi zorluklarlar neler...www.hit.com da danismanlarla falanda gorusecegim yurtdisi icin..Lisans kabulu icin notlar ve referanslar oldukca guclu...neyse iste kisaca amerikada universite hayatindan bahset...bilgin varsa kanadadaki univlerdende bahsedebilirsin...
Kardes, umarim hayirlisi olur,
walla ne uzerine master yapcaksin solesen ii olcakti ama ben genel olarak muhendislik alani olarak ele aliyorum, cunki diger alanlar hakkinda cok bilgim yok:)
Walla muhendislik alaninda eger master yapcaksan, tavisyem bir tecnic okula girmen. Best colleges in US diye google dan arat bir suru bilgi cikar karsina. Ben sole bir bakindim, genelde dedigin univeristede online MBA yapiliyo, bunun avantajlarida var dez avantajlarida. Dedigim gibi bir suru teknik okul var, merak etme senden daha zekisini bulamazlar, mutlaka burs'a basvur. Ben ABD de en iyi master yapilan universiteler icersinde bu universiteryi bulamadim, ama ogrencileri okulu cok begeniyorlarmis ayriyetten social life cok boktanmis:) sen gene kendi arastirmani yap...
Yaww bu guvenlik vs vs konusu cok onemli degil, onemli ama o kadar degil, sen turk ecdadinin torunusun hayatta kalirsin:) benim kac kere yolum police stationlara filan dustu hakkini aradin mi zati kimse onunde duramaz, birde araban olursa thats it, istedigin yerden biner istedigin yerde inersin. zati her kampusun polisi bilmemnesi var kus ucurtmazlar walla:)
Kisaca bu listeler yayinlaniyo ABD nin en iyi okullari, master programlari filan die. Onlari arastir. Ayrica okullara mail at, sor sizin uluslararasi ratinginiz ne, kacinci siradasiniz vs vs die her boku sor...
Kanadaya gelince, orasi biraz daha amerikaya gore collegeleri dunya listelerinde az yer aliyor. Ama social life amerikaya bin basar bir suru kiz tavlarsin orda:) fransizcan da gelisir. Amerika biraz daha rekabetcidir.
Kisaca her basvuracan universiteye ne halt olduklarini dunya siralamasindaki yerlerini burs olanaklarini, yatacak yer kalacak yer konusunu sor derim. Eger baska bir konuda sorun filan olursa dont be hasitate:D -
Hacim bilgisayar uzerine 2.siniftan sonra lisans egitimini orada devam ettirmek istiyorum..sonrada master...Verdigin bilgilerden dolayi sagolasin...arabayi falan sevmem hacim :) memlekette bile otobuse binmem eve-carsiya falanyururum :)...Kari kizla pek isim olmaz zaten...:)...kanadayi ziktir et o zaman...Hacim simdi bazi universitelerin sonunda Tech. yaziyoru mesela California İns. Tech. bu sekilde bu uni teknik mi oluyor yoksa baska bir anlamami geliyor...Yani sen ozetle Teknik universiteleri sec diyorsun...Troy universitesi teknik sanirim 70 bolumun 50 den fazlasi muhendislik uzerineymis...birde bu cok soguk olan bolgeleri soylesene bana...ben soguk yerde okuyamam :) kacar gelirim amk...boyle bolge sicak olacak...bu konu onemli soguk-sicak bolgeler neresi ?
-
1. si amerikalıların türkiyeye ve türklere bakış açısı nedir
2.si oradaki türklerin yoğunluğu nedir.
3.sü benim bi akraba ohaio da oturuyor oraya yakınlığın nedir.
4.sü ben oraya gittiğimde gezecek tozocak türk arkadaş bulabilirmiyim.
5.si oraya türist olarak geldiğim de oradan biriyle evlenirsem falan ömür boyu orada kalma ihtimali nasıl olur
1 walla amerikalilarin turklere bakisi yok. cunku cogu bilmiyor Turk nedir Turkiye nedir. Tabii ben amerikali amerikalilardan bahsediyorum. Cok karisik bir millet oldugu icin karisanlar ve karismis olanlar birbirlerini tanir bilir, ama saf kalmislar bilmez. Ama genel olarak notrler, ole her dunyada olan birseyi TC yapiyo demezler:D
2 turkler belli yerlere toplanmislardir, genel olarak NewJersey Massachusetts, texas ve california gibi yerlere. Boston'a filan gitsen yolda kufur etsen anlayan bir Turk cikar:D
ama diger eyaletlerde bir elin parmaklarini gecmez, zati nerde cokluk orda bokluk misali Turkun cok oldugu yerlerde genelde herkes kacaktir, ole tek tuk yasayanlarda egitimli insanlardir
3 arada su eyaletler var yanlis hatirlamiyosam, RI, NY, Pensilvanya sonrada ohio, kisaca akrabalarin uzak bana...
4 walla duruma gore degisir kardes, buralara gelirsen takiliriz:D genel olarak burda ole TC deki gibi arkadaslik dostluk vs vs yoktur. zati herkes calistigindan eger bir grubun yoksa konuscak adam bile bulamazsin. Kisaca geyik yapcak adam bulman sansa kalmis bisi.
5 walla bu isler icin oncelikle vizeli giris yapman lazim. Hani dusunenler icin kacak geleyim evleneyim amerikali olayim yok kacak girdimi ulkeye presedent bush bile olsa sizi citizen yapamaz.
hee sen turist vizsei ile geldin ki bildigim kadari ile hayli zor almak bu ara, ve evlendin, green card die bir uygulama var sana onu veriyolar, ama ole sahte evliklere karsi adamlar goz actirmiyo hatta bizim bi meksikali arkaas daha yeni evlendi benim bi arkaaslar, bunlari farkli odaya alip birbirlerinin aliskanliklarini filan sormuslar... Kisaca bole seyler yapiyolarki hakiki evlimi bunlar die. he sen bunlari da gectin aldin 3 senelik green cardi artik 3 sene serbestsin, abd de suc islemezzsen sana 3 sene sonra karindan imza alaraktan hala evliyiz die sana 10 senelik green card uzatmasi daha aliyon. zati bu on senenin 2.senesinde vatandasliga basvuruyon... Hikaye devam ediyo.
Kisaca onunde bir engel yok bu kizi evlen... (ama basina yukarda solediklerim gelcek:D)
-
Hacim bu egitim icin basvuru yapinca kabul edilirsek vize sorunu cikarmi yine ?
-
Hacim bilgisayar uzerine 2.siniftan sonra lisans egitimini orada devam ettirmek istiyorum..sonrada master...Verdigin bilgilerden dolayi sagolasin...arabayi falan sevmem hacim :) memlekette bile otobuse binmem eve-carsiya falanyururum :)...Kari kizla pek isim olmaz zaten...:)...kanadayi ziktir et o zaman...Hacim simdi bazi universitelerin sonunda Tech. yaziyoru mesela California İns. Tech. bu sekilde bu uni teknik mi oluyor yoksa baska bir anlamami geliyor...Yani sen ozetle Teknik universiteleri sec diyorsun...Troy universitesi teknik sanirim 70 bolumun 50 den fazlasi muhendislik uzerineymis...birde bu cok soguk olan bolgeleri soylesene bana...ben soguk yerde okuyamam :) kacar gelirim amk...boyle bolge sicak olacak...bu konu onemli soguk-sicak bolgeler neresi ?
Ne demek kardes,
walla dedigin doru tech yazanlar tecnic universitelerdir ki bunlara devam etmen senin icin digerlerine gore daha iyi olur. Walla kardes buyuk sehirde yasamiyosan burda toplu tasim gibi birsey yok, olur geberirsin yurumekten ole bizim TC deki gibi mahalleler filan cook genis, amk'mun marketi taaa bilmem nerde walla iki gunde telef olursun, eger gelirsen ve buyuk sehre yerlesmezsen beni anlarsin:) Bak california inst tech harbi guzel okuldur. Kendine guveniyosan basvur, Troy uniyi walla ilk defa duydum:S dedigim gibi at mail kafalarini sisir adamlarin isleri ne versin bilgi sana. Birde ole TC de dedikleri gibi burda tech okullar basit degildir adami yer bitirir bizim library de millet uyku tulumlari ile dolasiyo ki vakit buldukca uyusun....:D
soguk yer benim yasadigim yer yani New England Area denilen yer kisin 1 metre kar olur:S onun disinda Kanada sinirindan uzak dur o zaman sen. Guneye doru in yada california cevresine:)
bole yani... -
Hacim bu egitim icin basvuru yapinca kabul edilirsek vize sorunu cikarmi yine ?
Basvurur ve kabul edilirsen sorun yok, hemen vizeni alirsin, atlarsin gelirsin, yanlis bir sart --hani olurda sulale kominist, terorist damgasi yermisse havada bulut sen unut derim.
Bak eger zekisen caliskansan ve parlak bir ogrenciysen kendini iyi pazarla, ole hemen kabul oldum filan die atlama, secici sen ol. Birde vurabildigin kadar okula basvur, yanlis bunlar senden basvurma parasi isteyecek genelde 20 dolar civarindadir... -
Tamam hacim california tech ile ugrasalim...kafa var..proje var referans var..okulun zorlugu sorun degil...stanford a da basvuracam sansimi denicem biraz got istiyor ama kabul edilirsem cok pis kasarim basaririm...Neyse bilgilerin icin cok sagol...Bu arada oralarda araba fiyatlari ne alemde :)..soyle orta olcekli bise olsa yeter :)
Toplam Hit: 3032 Toplam Mesaj: 23