ABD'de Üniversite Eğitimi İçin Bölüm Önerisi
-
hukuk, tip, muhendislik zor.
hukuk icin ilk basta 4 senelik uni bitiriyorsun sonra oss sinavi gibi sinava gidiyorsun ordan aldigin puana gore hukuk okullarina basvuru yapiyorsun ve 3 sene hukuk okuyorsun.
Tipta buna benzer 4 senenin sonunda tip sinavlari var onlara giriyorsun 4 sene daha okuyorsun sonra 3 sene uzmanlik falan derken 11 senede doktor olup cikiyorsun.
Muhendislik en kolayi 4 sene uniye gidiyorsun sonra muhendis olup cikiyorsun. Bu bolumlerin zorluklari gittigin okula gore degisiyor.
-
Bu yaz Community College'da okuyan Amerikalı arkadaşım tıp, hukuk ve mühendislik alanının iyi olduğunu diğer alanların iş bulmasının daha zor olduğunu söylemişti.
-
peki diğer sosyal bilimler için duyumlarınız var mı iletişim (rst, gzt halkla ilişkiler, reklamcılık), sosyoloji, arkeoloji ve tarih hususlarında da bilginiz var mı?
-
yawuz bunu yazdı:
-----------------------------
peki diğer sosyal bilimler için duyumlarınız var mı iletişim (rst, gzt halkla ilişkiler, reklamcılık), sosyoloji, arkeoloji ve tarih hususlarında da bilginiz var mı?
-----------------------------Illa universite diplomam olsun istiyorsan sosyal bolumlere gidebilirsin. Isletme de muhasebecilige yogunlasirsan guzel olun disindakiler sana amerika'da is bulmaz bulursada, ki bulmasi cok zor, aldigin maas universitesiz adamla ayni olur.
-
badass bunu yazdı:
-----------------------------hukuk, tip, muhendislik zor.
hukuk icin ilk basta 4 senelik uni bitiriyorsun sonra oss sinavi gibi sinava gidiyorsun ordan aldigin puana gore hukuk okullarina basvuru yapiyorsun ve 3 sene hukuk okuyorsun.
Tipta buna benzer 4 senenin sonunda tip sinavlari var onlara giriyorsun 4 sene daha okuyorsun sonra 3 sene uzmanlik falan derken 11 senede doktor olup cikiyorsun.
Muhendislik en kolayi 4 sene uniye gidiyorsun sonra muhendis olup cikiyorsun. Bu bolumlerin zorluklari gittigin okula gore degisiyor.
hocam peki bu 4+3 hukuk için, yüksek lisans olarak falan mı geciyor ? yoksa bunun ayrıca birde yüksek lisansı mı var ? birde bunlar dışında getirisi iyi olan meslek var mı ? son olarak diyelim hukuk okudum, 4 seneden sonra sınavı kazanmak çok mu zor yoksa başarılabilir mi ? ayrıca maaşlar vs. ne durumda ? -
bnde uni sonrasi olursa yuksek lisans dusunuyorum amerikada da bakalim hayirlisi once bi mezun olmam lazim(=
-
simdi 3 sene bittikten sonra JD (Juris Doctor) sin ancak bir cok avukat Dr. lakabini kullanmiyor. Genelde bir cok Avukatin sadece JD si var. daha yuksegini yapanlar genelde egitmen olmak icin Master (LLM) veya Doktora (SJD) yapiyorlar. Genelde bukadar ilerleyen cok az kisi var.
Tam denlik hakkinda bilgim yok ama JD Turkiye'de yuksegini yapmis gibi oluyor diye duymustum.
-
film&animation!
edit: ama vizeye basvurmadan once avatarini degistir bence :)
-
hackingo bunu yazdı:
-----------------------------film&animation!
edit: ama vizeye basvurmadan once avatarini degistir bence :)
hocam peki iş bulabilir miyim bu bölümle :D avatar sorun değil değişir :P -
florida da daha çok emekli kesimin yaşadığını duymuştum, california senin için daha iyi olur diye düşünüyorum, mekan olarak bi bilgim yok.