Acaba Dolandırıcılık Mı?
-
Az önce ev telefonunu 536' lı bir numara arıyarak kendini komiser olarak tanıttı ve ev telefonunun kimin üstüne olduğunu sordu. Annemin üzerine diyince evde mi diye sordu, anne baba ikiside öğretmen evde değil dedim. Anneme ulaşabileceği bir telefon numarası istedi. Bende neyle ilgili diye sordum ( Daha önceden kalma bir tane bilişim suçu ile uğraşıyorum ) Mahkeme ile ilgili mi dediğim zaman bana hayır telefonla ilgili bir problem var onunla ilgili dedi.
Sonra annemin telefon numarasını verdim adam beni aradığı telefondan aradı bende çaldığını vs duyabiliyordum telefon evde kalmış dedim beni duymadı bende kapattım. Şimdide hafiften tırstım. Polis bizi türkcell özel numarasından arar mı? Ararsa telefon kimin üzerine vs gibi sorular sorar mı?
Bir de acaba telefon numarasını gidip karakola mı bildirsem?
-
Hocam niye veriyorsun tanımadığın adama bilgilerini?
-
polis en fazla karakola bi uğraması gerekiyor der. çok önemliyse gelir kendi alır
-
Hocam google anaz buna benzer milyon tane dolandiricilik olayi var
-
renegadealien bunu yazdı:
-----------------------------Hocam niye veriyorsun tanımadığın adama bilgilerini?
-----------------------------
nokta -
Hocam bu gibi durumlarda Polisten sabit telefon numarası istemek daha doğru bir yoldur. Sabit numaranızdan tekrar arayabilir misiniz şeklinde?
Her Polisim felan diyene inanmayın.
-
Ankara Sincan' da süren bir dava vardı herhalde onunla ilgili arıyorlar dedim. Anne ile babanın telefonu da evde kalmış açmadım bende. Karakola gideyim mi?
-
bu kadar cahil olma dostum yaw olmaz öyle şeyler. Kimseye para falan göndermeyin. Okumuyor musun millet dolandırılıyor ben komiserim diyenler tarafından ...
-
karakola gitmene gerek yok.Annenle babanı uyar düşmesinler tongaya
-
polis karakol a cagirir gelir oyle birsey olursa
-
Aynen şöyle bir konuşma geçti;
-Evde yetkili biri var mı?
-Nasıl anlamadım?
-Sen kaç yaşındasın?
-Reşit değilim daha noldu?
-Annenin telefonunu ver..
ben bir karakola gidip soruşturayım içim rahat etmiyecek yoksa