Access Pointin İp Adresini Nasıl Bulurum?
-
hakikaten AP bağlayınca ana modemde gözükmüyor bazen. neden,nasıl öyle oluyor?
-
archair23 bunu yazdı
Hocam bende konu açıcaktım senin konuya yazdım birisi yardım eder belki banada.
Biriside bana modemlerimden birini wifi genişletici olarak kullanmam konusunda yardımcı olsa kafayı yedim yapamadım.
elimde zyxel vmg3312-b10b var buaAna modem internete bağlı. Diğer elimde olan modemler ise şunlar Bu Ana modeme bu 3 cihazdan birini wifi ile bağlayıp genişetici olarak kullanmak istiyorum. Ethernet kablosu ile değil nasıl yapabilirim?
TP-Link TD-W9970v3
airties air 5452
zyxel vmg3312-b10b ( wifisi bozuk arada gidip geliyor) Ana modem dışında var.
öncellikle senin soruna cevap vereyim, modem olduğu için repeater özelliği yoktur yani kablosuz olarak yapamazsın.
yolbulucu bunu yazdımerhaba
bitane modem var elimde access point olarak kullanıyorum ağda.
lakin bu aletin paneline erişemiyorum bir türlü, dhcp si kapalı, ağdaki ana routerdan ip almasını bekliyorum ama client listte mac adresi ile bulamadım. trace-route da da çıkmıyor. nasıl bulurum bunun ip adresini ?
sıfırlayıp yeniden kurup sabit ip veremiyorum çünkü elimde sadece macbook var ve ethernet girişi yok :/
wifiden bağlandığınız cihazların ip adresi senin kullandığın blokta olmak zorunluluğu yoktur bu sebepten dolayı 10'lu veya başka bir blokta bile olabilir eğer consol bağlantısı yoksa bulman çok zordur.
cihaz modem olduğu için resetlediğin zaman 192.168.1.1(default) ip adresini alacak ama networke bağlama direk pcye bağlantı sağla ip adresi çakışması olur, dhcp otomatik olarak açılacak hiç korkma bas reseti.
noname bunu yazdıhakikaten AP bağlayınca ana modemde gözükmüyor bazen. neden,nasıl öyle oluyor?
kullandığınız ap değil routerdır. dhcp'si açık olduğu için gateway olarak kendini verir ve başka bir bloktan ip alırsınız.
-
android uygulamadan fing uygulamasını yükleyerek bulabilirsin. windows pc ye netcut yükleyerek te olur.
-
Ali gidip cihazzı söküyorsun direk pc ye bağlıyorsun. poe ise durumlar farklı.
Yada 192.168.1.1 / 192.168.1.254 ıp blocklarında tek tek arıyorsun browser dan XD
-
_CD_ bunu yazdıarchair23 bunu yazdı
Hocam bende konu açıcaktım senin konuya yazdım birisi yardım eder belki banada.
Biriside bana modemlerimden birini wifi genişletici olarak kullanmam konusunda yardımcı olsa kafayı yedim yapamadım.
elimde zyxel vmg3312-b10b var buaAna modem internete bağlı. Diğer elimde olan modemler ise şunlar Bu Ana modeme bu 3 cihazdan birini wifi ile bağlayıp genişetici olarak kullanmak istiyorum. Ethernet kablosu ile değil nasıl yapabilirim?
TP-Link TD-W9970v3
airties air 5452
zyxel vmg3312-b10b ( wifisi bozuk arada gidip geliyor) Ana modem dışında var.
öncellikle senin soruna cevap vereyim, modem olduğu için repeater özelliği yoktur yani kablosuz olarak yapamazsın.
yolbulucu bunu yazdımerhaba
bitane modem var elimde access point olarak kullanıyorum ağda.
lakin bu aletin paneline erişemiyorum bir türlü, dhcp si kapalı, ağdaki ana routerdan ip almasını bekliyorum ama client listte mac adresi ile bulamadım. trace-route da da çıkmıyor. nasıl bulurum bunun ip adresini ?
sıfırlayıp yeniden kurup sabit ip veremiyorum çünkü elimde sadece macbook var ve ethernet girişi yok :/
wifiden bağlandığınız cihazların ip adresi senin kullandığın blokta olmak zorunluluğu yoktur bu sebepten dolayı 10'lu veya başka bir blokta bile olabilir eğer consol bağlantısı yoksa bulman çok zordur.
cihaz modem olduğu için resetlediğin zaman 192.168.1.1(default) ip adresini alacak ama networke bağlama direk pcye bağlantı sağla ip adresi çakışması olur, dhcp otomatik olarak açılacak hiç korkma bas reseti.
noname bunu yazdıhakikaten AP bağlayınca ana modemde gözükmüyor bazen. neden,nasıl öyle oluyor?
kullandığınız ap değil routerdır. dhcp'si açık olduğu için gateway olarak kendini verir ve başka bir bloktan ip alırsınız.
airties air 5452 de repeater özelliği var. Fakat ana modem zyxel vmg3312-b10b ise wds özelliği var.
-
Networke bağlı Acces pointleri görmek ve yönetmek için, Controller cihazları kullanılır. Örneğin Ruckus Controller.
senin acces pointin böyle bir controllera bağlı olmadığından, IP adresini görebilmen için aynı Subnette olman gerekir. (Routerda vlan tanımları yoksa)Bunun için de Wi-fi bağlantına girip modemin ip bloğunu ikinci ip olarak eklemen ve router üzerinden ağdaki acces pointlere ping atabiliyor olman gerekir.
Resetlersende yine acces pointe bu şekilde erişebilirsin.
şu anki Gataweyini söylersen nasıl yapılacağını tarif edebilirim.