Açık Var Mı?(PHP)

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

ii akşamlar sevgili müridler.Yazdığım bir forum scripti var ve bu scriptin açıkları var mı yok mu bilemiyorum.Onun için sizden ricam sql vs.. açıkları varsa bulursanız düzelteyim.

SCRİPT : forum.bilisimworld.net

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mirza Efe
    _Dert_
    _Dert_'s avatar
    Erkek

http://forum.bilisimworld.net/new_user.php?avatar=%22%3E%3Cscript%3Ealert(/_dert_/)%3C/script%3Eavatar_%20(357).jpg

http://forum.bilisimworld.net/view_topic.php?konuid=2%22%3E%3Cscript%3Ealert(document.cookie)%3C/script%3E

xss var ama sorun yaratır mı bilmem.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

tehlikeli açıklar var. ben deniyorum şuan zaten anlarsın nerelerde açık olduğunu düzeltirsin. sayfalarda uyarı falan verdirtiyorum yada googleye yönlendiriyorum.

Bittik biz bittik
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Patladı hocam :D

html tagları kontrol etmiyosun..

Konu başlığına redirect koydum. Ana sayfada son açılan konular görüntülendiği için göçtü :D

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Cosmic
    Cosmic's avatar
    Erkek

NmC bunu yazdı:
    -----------------------------

Konu başlığına redirect koydum. Ana sayfada son açılan konular görüntülendiği için göçtü :D

sen mi yaptın len onu :D bende iç sayfaları yönlendirmiştim googleye dedim msj ana sayfada falan gözüktüde yönlendi :D

Bittik biz bittik
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

cosmic bunu yazdı:

NmC bunu yazdı:

sen mi yaptın len onu :D bende iç sayfaları yönlendirmiştim googleye dedim msj ana sayfada falan gözüktüde yönlendi :D

Baktım ana sayfada son açılan konular listelenio kaçırır mıyım? :D

Aynı açık büyük ihtimal kullanıcı adında da var :)

Neyse eleman yok ortalıkta sanırım... Yarın sabah mutlu son ile karşılaşır :D

There are 10 types of people in the world. Those who knows binary and those who dont...
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

inşallah hocam bu kadar açık olduğnu tahmin etmiyordum..Açıklardan anlamam..Hocam bunları düzeltmemde yardımcı olabilecek bri var mı

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    GusFring
    GusFring's avatar
    Erkek

ndmylmz bunu yazdı:

inşallah hocam bu kadar açık olduğnu tahmin etmiyordum..Açıklardan anlamam..Hocam bunları düzeltmemde yardımcı olabilecek bri var mı

textbox ları  htmlspecialchars() ile kontrol et yada maxlength="10" felan yap kod girelebilecek kadar uzun yazı yazılmasın.

Düzenleme : Birde hocam firetr nin sağındaki resimdeki beyazlık sorununun çözümünü yazmıştım , mesajı okuyup cevap vermemişin yapmamışında eğer onu yaparsan o beyazlık düzelir.

Bundan 2300 yıl kadar önce Çinli filozof Chuang Tzu, rüyasında bir kelebek olduğunu görmüş ve uyandıktan sonra şu soru üzerine düşünmüştü: Chuang Tzu kimliğimle, kendimi rüyamda bir kelebek olarak mı görmüş olduğumu, yoksa aslında şu anki kelebek kimliğimle kendimi rüyamda Chuang Tzu adlı bir adam olarak mı görmekte olduğumu nasıl ayırt edebilirim?
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

CasTeaL bunu yazdı:

ndmylmz bunu yazdı:

textbox ları  htmlspecialchars() ile kontrol et yada maxlength="10" felan yap kod girelebilecek kadar uzun yazı yazılmasın.

hocam şuan kod korumasına alıyorum..Tagları boşlukla değiştirecek..D:

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NmC
    NmC's avatar
    Erkek

Formlara girilen bütün verileri filitrele... (Kulllanıcı adı vs. Aklına gelebilecek her yer)

Ya htmlspecialchars yap, ya da strip_tags...

injectiondan kurtulmak için de addslashes yapabilirsin.. Ama veritabanından veriyi çekerken tekrar strip_slashes yapman gerek (:

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    WebJas
    WebJas's avatar
    Erkek

google ' a meta yemiş ya :|

bilmediklerimi ayaklarımın altına alsam başım göğe ererdi..
Toplam Hit: 2510 Toplam Mesaj: 16