Acil -> Kimya | Çözünürlük Dengesi - Kç İle İlgili Sorularım Var.
-
Bu soruları acilen çözmem gerekiyor. Size bazı soruları çözdürmek istiyorum , ona göre ben diğer soruları kendi başıma çözeceğim.
Eğer bunu çözen olursa diğer bazı sorularımı da yazacağım. Çok çok teşekkürler şimdiden. -
hiç mi çözebilecek biri yok ? ona göre başka yerlerde çözüm arıyıcam biraz daha yoğun olarak
-
soruya bak amk :| ben anatomiye zor diyodum
-
Hoca çözdüm gibi ama buraya nasıl aktaracağım onu bilemedim :|
edit: dur düşündüğüm yöntemi yazayım beş dk'ya tekrar editlerim
edit2:BaSO4 ü Ba ve SO4 diye ayır.Sonra da a mol diye BaSO4'ten başla mollerini vermeye.
Kç= İyonların mol(ya da molar mıydı :|) çarpımı olduğundan a kare a küp falan cart curt gibi bişey çıkar.Ordan a yı bulabilirsin.Gerisini de anlatmaya yazıyla dilim dönmüyor :S
Daha bugün gördük ve yazıyla da ancak bu kadar aktarabildim hocam kusura bakma :/ -
sorunun bulduğunuz cevabı yazın . ben buradan bakayım cevabınız şıklarda varsa çözümünüzün yolunu sizden dinlerim msnden yada burdan bi yerden . ona göre kendim hallederim.
yeterki çözebilen biri olsun. anlasırız
-
hocam soruda en fazla kaç mol demiş. mol hakkında yorum yapabilmemiz için hacimin kaç L olduğunu bilmemiz gerek. soruyu en fazla kaç molar olarak çözercek olursak:
K2SO4 <=> 2K + SO4
0,01 M 0,02 0,01
BaSO4 <=> Ba + SO4
x x x
1x10üzeri-10=x.0,01 den x=10üzeri-8 çıkar bu da BaSO4 ün K2SO4 içindeki çözünürlüğüdür. yani en fazla kaç molar çözünebileceği. hacim belliyse bunu hacimle çarpar ve molü bulursun.
yanlışlık yapmadıysam tabi.
-
10 üzeri -8 olması lazım ama öss ye 3 sene önce girdim. Yanlış olabilir. İstersen anlatırım. Başka soru istemem. Cuma sınavım var çünkü. tolgasen şu an anatomi çalışıyom. Bence anatomi daha zor :S
-
g2k
diamonique
---------------doğrudur arkadaşlar. zaten çözümü bulmustum ama sizin de çözümler için yardım etmeniz sevindirdi. teşekkürler. cevap 10 üzeri -8. eğer bu konuyu bi daha uplarsam bilin ki yeni soru yazmısımdır. yardım ederseniz sevinirim
-
Tekrar rahatsız ediyorum , kusra bakmayın lütfen.
Yeni soru budur arkadaşlar. Lütfen bu soruyu da çözüp yardımcı olmaya çalışırsanız çok çok sevinirim. Çok teşekkürler.
-
8x10 üzeri -5
Çözümü istersen süle
-
diamonique bunu yazdı:
-----------------------------
8x10 üzeri -5
Çözümü istersen süle
-----------------------------Evet şıklarda var. Alabilir miyim hocam çözümü? Sağolasın teşekkür ederim.