Acil Yardım İstiyorum(Directx 10)
-
bilgisayar ,laptop toshiba 1gb ram ,128 ekran kartı (paylaşımlı ), 1.60 ghz intel pentium ,çift çekirdek ,vista home basic
sorun :istanbul kıyamet vakti diye oyun yükledim 'ekran kartınız direct3d 9 desteklemiyor veya driver ınız yüklü değil ' diye hata verdi . ve zaten oyunları açmıyor .neden oyun açamıyorum yardımcı olabilir misiniz(açık bir şekilde)
-
directx 10 yüklü diyor dxdiag da
-
Birşey yapamazsın.Vista ve directx10 kombinasyonunun eksiğide orda.Vistaya uyumlu patch çıkartmalarını bekleyeceksin.Directx apilerinde köklü değişiklikler yapıldığı için geriye uyumluluktan vazgeçildi birçok şeyde.
-
directx 9 u yuklesem problem olur mu bilader
-
DirectX 9 yüklemeye kalkışırsan yeni sürüm var diye yüklemiyor.Büyük ihtimal sorun çıkıyorki böyle birşeye kalkışanda görmedim.Yoksa yüklemenin yolu bulunurdu.
-
dx10 yuklemişinde kartın dx10 desteklemiyoki. 9.0c yukle dicektim yuklemiyomus otur agla ozman (:
-
DkN_JaN bunu yazdı:
-----------------------------
dx10 yuklemişinde kartın dx10 desteklemiyoki. 9.0c yukle dicektim yuklemiyomus otur agla ozman (:
-----------------------------
DirectX standart olarak geliyor Vista'da -
Kanka Ekran kartının Driverini, Orjinal Sürüm yazılımdan Yüklediğine Eminmisin, Bunu Şu yüzden dedim bir çok laptop Sürücüsü üstünde gelmediğine tanık oldum eften püften cd ler içinde veriyorlar genellikle.
Bu bir ikincisi Şayet Sürücün Orjinal İse Bu sürücünün Gelişmiş Sürümünü Laptopunun Modeli ve numarası ile googlede aratarak bulduğun güncel sürücüleri kullanmanı öneririm, ikinci seçenek olası bir driverinde olan cd den yada programsal bir problemden de olabilecek bir sorunada çare olabilir ayrıca. Selametle kal. ;)
-
Yaf directX 10u destekleyen kart, directX 9uda destekler yada ben mi yanlis biliorum (ole galiba :)
-
Burada sorun olan kart değil directx apileri.Yazılımsal olarak sorun var.Directx 10da birçok apide değişiklik yapıldı.Eklenen çıkartılanlar oldu.Sorun ordan kaynaklanıyor.
-
Windows Vista, içinde DirectX 10 yüklü olarak geliyor ama merak etmeyin, ekran kartınızın sürücüsünü yükledikten sonra tüm eski oyunlarınızı Vistada sorunsuzca oynayabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken tek şey DirectX 9 paketindeki bazı dosyaların Vistada bulunmaması sonucu hata mesajı alabilecek olmanız. Eğer bir hata mesajı ile karşılaşırsanız, sisteminize en son tarihli bir DirectX9 kurulması sistemde yüklü olan Directx10 u bozmuyor sadece eksik olan DirectX9 dosyalarını tamamlıyor.
Alıntı Chip Dergisi Vista - Özel sayı