Acilen İyi Derecede İngilizce Bilen Mürid Aranıyor.
-
Merhaba arkadaşlar.
Amerikada bi şirket için Acilen ingilizce cv tarzı bi sonum mektubu hazırlamam gerekiyor.
Kariuer planlamalarım, İş ile ilgili düşüncelerim vs. vs.
İngilizcem uzun cümle kuracak kadar iyi olmadığı için beceremedim ve acilen yardıma ihtiyacım var.
"Why are you the best person for the job ?
Bu iş için en iyi aday olduğumu söyleyemem ama eğer şans verilir ise elimden gelenin en iyisini yapacağımdan eminim.Beklentilerinize cevap verebileceğimi biliyorum. Becerilerim ve iş azmim konusunda kendime güveniyorum...ARE YOU OVERQUALİFİED FOR THİS JOB?Tamamiyle bu iş için kusursuz olduğumu söyleyemem ama, örenmeye açık sürekli kendimi gelişime açık tutuyorum.Herkesten daha kötü olduğumu düşünmüyorum.Bu iş için yeterli bilgi ve niteliğe sahibim ve şirketinizin bir parçası olmaktan gurur duyarım.What can you contribute to this company?İyi bit takım oyuncusuyum.Herkesle çalışabilirim.işin zorluğu beni yıldırmaz zaman zaman beni motive eder.Müşteriler üzerinde etkili bir izlenim bırakabilirim.İnsanlara kısa sürede kendimi sevdiririm.Geçmişte yaşadığım deneyimlerimden yararlanırım ve her zaman kendimi geliştirmeye çalışırım.WHAT MOTİVATES YOU ?Birlikte çalıştığım insanlar,Müşteri satışı.Bazen bir gülümseme.Üstlerimin beğenisini kazanmak.Başarılarımın görülmesi.Akşam iş bittiğinde güzel bişeyler yaptığını bilmem.en önemlisi her gün işe başlamadan önce işimi ve iş yerimi seviyorum demek beni motive eden şeylerden birkaçı.HOW DO YOU EVALUATE?bu soruya ne cevap vereceğimi bulamadım.What are your strenghts?Detaylara dikkat ederim.Bazen zorluklar beni motive eder.bi kaçta süslü güzel laf olsa çok iyi olur.Eğer yardımcı olabilirseniz çok mutlu olacağım.Şimdiden emeği geçecek olan tüm arkadaşlara çok çok çok tşk ederim. -
I dont think that I'm the best for this job.But if would you give me a chance I would do my best.I know I can satisfy you about your expectations.I believe myself about my skills and work passion.ARE YOU OVERQUALİFİED FOR THIS JOB?Im not completely perfect but Im able to learn always.I have talent and knowledge for this job.I would proud of be a part of yours company.What can you contribute to this company?Im a good team player.I can work with everybody.Hard sides of work is can't make me daunt but even can motivate.I work with passion always that's why I care my responsibility and tasks.
I use my past experiences always .WHAT MOTIVATES YOU ?People who work with me.Customers.A smileAny appreciation to me from my chief.In the evening when job is done and Im going to home feel like I did well my job.Most important is everyday say myself that "I love my job ".Those are some of my motivate sources.
HOW DO YOU EVALUATE?I'm hardworker,cheerful,funny and honest one.What are your strenghts?Detaylara dikkat ederim.Bazen zorluklar beni motive eder.I pay attention to details.Sometimes difficulties motivate me.u235 tarafından 10/Ara/12 16:17 tarihinde düzenlenmiştir -
Dostum benim işim pek insanlarla olmayacak
hem zamanla pratik yaptıkca bu sıkıntımda kalmayacak ama önce bu mektubu göndermem gerek.
tşkker..
-
1.mesaj yazdım hepsini.Bazı yazdığın pek iyi durmayan cümleleri çevirmedim yada daha değişik çevirdim.
-
u235 in tercumesi gayet iyi, bende onun uzerinde bir kac ufak degisiklik yaptim. Sanirim isini gorur.
sniperscope tarafından 10/Ara/12 17:48 tarihinde düzenlenmiştir
I dont think that I'm the best for this job.But if you give me a chance I definitely will do my best.(Cevirmen notu: I don't think ile basladigin icin aninda sansini kaybettin.)
I clearly can meet your expectations.I believe myself about my skills and working passion.
ARE YOU OVERQUALİFİED FOR THIS JOB?
I'm not quite perfect but I like to learn new things.I am talented and have enough knowledge for this job.I will be proud of be a part of your family.
What can you contribute to this company?
I'm good at team work. I can work with everybody.Hard part of work can not make me down but even can motivate.
I always work with passion and that makes me care of my responsibility and tasks.
I am able to use my previous work experiences under your supervising.
WHAT MOTIVATES YOU ?
People who work with me.
Customers.
A smile
Any appreciation to me from my chief.
I consider my self "I did well my job." while i am heading to home at the end of the day.
Most important thing is everyday tell myself that "love your job ".
Those are some of my motivations.
HOW DO YOU EVALUATE?
I'm hardworker,cheerful,funny and honest.
What are your strenghts?
I pay close attention on details. Sometimes difficulties make sme work harder. -
Overqualified sorusuna yazdığından daha farklı bir cevap gerekir kanımca.
Çünkü "Bu iş için yeterli misin" demiyor soruda, "Bu iş için gereğinden fazla mı kalifiyesin" diyor. Memleketimizde böyle bi kavram yok ama yurtdışında bakıyorlar. Teknisyenlik işine doktora yapmış adam almazlar yani çünkü overqualified'dır. Sorunun cevabını bu doğrultuda hazırlamanda fayda var.
MaviEkran tarafından 10/Ara/12 17:56 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam amerikan şirketleri bu tür cover letterlarda benmerkezci insanlara öncelik veriyorlar diye biliyorum. Yani Bu iş için en iyi aday olduğumu söyleyemem ama eğer şans verilir ise elimden gelenin en iyisini yapacağımdan eminim. değilde ben bu iş için en iyisiyim, bu iş tam bana göre vs vs. gibi kendine güvenen ve bunu gösteren cover letterları beğeniyorlarmış. Bunu bize bir Prof söyledi derste ona göre.
-
yannız iş başvurusu informal ingilizceyle yazılmaz, formal kullanmanız lazım ve kısa ve öz olması lazım ;)
-
I dont think olmaz, biraz böyle alttan alan biri gibi konussan daha güzel olur sanki. Kısaltma da kullanma
rebellisch tarafından 10/Ara/12 19:49 tarihinde düzenlenmiştir -
Bu cevaplarla kimse seni ise almaz...
-
ben ce kendini kasma bunu için o an aklına geleni söyle buylece daha doğru işi ve doğru kişilerle çalışırsın...
işe alınacam diye fazla kendini kasarsan bu da fark edilir zaten o soruların her birirnin farklı bir özelliğini yansıttığı için genelde soruyorlar fakat biz ezik kesim (işçi kesimi ) soruları doğrudan anlamaya çalıştığımız için bire bir soruları cevaplmaya çalışıyoruz halbuki iş verenler aslında birebir verilen cevaplara değilde verilen cevapların ne anlama geldiğine göre kişileri işe alırlar... biraz farklı bir açıklama oldu biliyorum fakat başka nasıl anlatacağımı bilemiyorum umarım beni doğru anlamışsındır...