ACR Telefon Görüşmesi Kaydı Delil Olarak Geçerli Midir?
-
Merhaba arkadaşlar geçen gün bi mevzu oldu, elemanın biri baya küfürlü tehditli konuştu, ACR ile kaydını aldım, bunu dava etsem, ACR telefon kaydı delil olarak geçerli sayılır mı?
-
hukuksal yollarla elde edilmeyen ses kayıtları delil değil
-
hiç bi faydası olmaz yani
-
ArduouS bunu yazdı
Merhaba arkadaşlar geçen gün bi mevzu oldu, elemanın biri baya küfürlü tehditli konuştu, ACR ile kaydını aldım, bunu dava etsem, ACR telefon kaydı delil olarak geçerli sayılır mı?
Hocam kari koca telefonda kufurlesiyo karisi deli gibi saydiriyor afam direk savciliga gittiginde ses kayitlarini savci dinlemis bize yaziya donusturmemiz icin geri gonderdi.
Asagidaki konuyu acmistim zamaninda ses kaydini ugrasmadan yaziya cevirmek icin.
http://www.tahribat.com/forum/ses-kaydini-yaziya-cevirme-184098
Savcilik asamasinda savci bunu delil olarak kabul etti.Mahkeme asamasindaki sonucu ne oldu bilmiyorum dogrusu.
Kanunsu delil delil olarak kabul etmez ama onunda istisnai durumlari mevcut hocam.
Ses kaydi delil sayilabilir hocam sonuc itibari ile sahsina hakaret var sen bundan dolayi dava acacaksin ve bunu kanitlamak zorundasin.
-
Şahsi ses kayıtları delil olarak kabul edilmiyordu hatırladığım kadarıyla. Delil olarak kabul edilebilmesi için görüşmelerimiz kayıt altında ya da görüşmemizi kayıt altına alıyorum şeklinde belirtmek zorundasınız. Kişi bunu duyduktan sonra konuşmasına devam edebilir ya da etmeyebilir. Kişi konuşmaya devam ederse kayıt altına almanızı kabul etmiş sayılır.
Kişi bir şekilde mağdur duruma düşürüldüyse ve kendi imkanıyla ses kaydı yaptığında duruma göre savcı bunu kabul edebilir ya da referans olarak kullanabilir ya da savcıya ilk durumunuzu anlatmada kolaylık sağlaması açısından kullanabilirsiniz. Nitekim operatörlerde telefon görüşmelerini bir süre kayıt altında tutuyor. Dediğim gibi operatörden kayıtları isteyesiye kadar sizin kanuna uygun ya da uygun olmayan telefon kaydınızı referans olarak kullanabilir.