folder Tahribat.com Forumları
linefolder Hukuk & Muhasebe & Sigorta Soru - Cevap
linefolder Adalet Bakanlığı Bilişim Dairesini Nasıl Yakaldım: Olay Tahlili

Adalet Bakanlığı Bilişim Dairesini Nasıl Yakaldım: Olay Tahlili

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    EmiRReiS
    EmiRReiS's avatar
    Erkek

Yarın ben bir araştırayım, ip adresi hangi kuruma ait

.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    8mm
    8mm's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

Mukan bunu yazdı:
    -----------------------------

8mm bunu yazdı:

Adam evinden yapmıyor bu işi doğru. Evine ekmek götürdüğü yerden yapıyor.

Yani evine ekmek götürdüğü yerden değilde eviden yapınca mı mübah oluyor bu?

Böyle mantık olmaz.

Bakın şimdi..

Senin devlet dairesi dediğin yer insanların günün 8 - 8,5 saatini sadece işine verdiği bir yer değildir, olamaz.

Girip gazete de okuyacak, okuduğu şeye yorumda yazacak.

Yazıyorlarda..

Bilişim anlamında resmi kurumlarda yayımlanan bir yazı ya da iç sirküler nezdinde birşey yoksa adamı engelleyemezsin.

Hiçbir bilişimcide girip bu adam ne yapmış diye bakamaz. Bu ülkede 5651 diye birşey var.

Tutup onun yazdığı yorumu bloklayamazsın.

Yoksa yaptığın yada araştırdığın bu olay için yorum yapmıyorum, genele vuruyorum.

Her işe milli duygularımızı karştırmakta ne kadar da centilmeniz..

Bir konu açıldığı zaman yorum yapacaksan en azından konu açanın mesajını okuman gerekir. Sen olayı anlamamışsın. Konuyu baştan sonra bir okuman lazım.

Eğer anladıysan "diplomalı hıyarcı" filmindeki hacı gibi yorum yapmışsın.

Devlet Memurları Kanunu: http://www.khgm.gov.tr/mevzuat/Kanun/devletmemurlarikanunu.htm

"İç sirkü" değil "iç tüzük".  Bir memurun görev ifası dışında kişisel işlerini devlet araçlarıyla görmesi en azından idari suçtur. İdari disiplin cezalarından biri uygulanmalıdır. Bunlar içinde kınama, maaş kesme, görevden uzaklaştırma var.

Orası kahve değil. Bugün o kişilerin yaptığı şeyi doğal karşılarsan yarın aldıkları rüşveti de doğal karşılarsın.

Ayrıca milli duygularımızı tabi ki karıştırırız. Ben o bakanlığın kapatmadığı kadar pkk sitesini kapattım. Bugün o partizan memur bu sitelere dilekçe yazmak yerine partizanlık yapıyorsa buna tepki göstermemek koyunluktan başka birşey olmasa gerek.

Bu sadece partizanlığın ve kadrolaşmanın göstergesidir. Bir kez daha okuyup, anlayıp mesaj yazmanı öneririm.

Bak şimdi hocam,

Şimdi gelip bana burda yorumu nasıl yapacağım konusunda öğüt vermemeni tavsiye ediyorum sana.

Çünkü ben senin bu yazdığın yorumları ortaokul 3 de yapardım. Sitede uzun süredir sadece okuyorum, okuma konusunda belkide bu forumda ilk gelirim.

O bakımdan algılarımın ve okuma düzeyimin ne oranda olduğunu sana burda cümle cümle yazmayacağım.

Herşeyi bilen ama nedense aslında google'a kanun, tüzük yazan, arayan tiplerden olduğunu düşünüyorum.

Senin kapattığın site sayısı kadar davada bende bilirkişilik yaptım, hala bilişim konusunda tahribattaki birçok arkadaşım gibi iyi yerlerde görev yapmaktayım.

Yani kendini bu denli zeki görmen biraz yersiz olur.

Anlatabiliyor muyum?

Dediğin gibi iyi bir okuyucu olup benim yazımı gerçekten okuyup anlasaydın eğer "Yoksa yaptığın yada araştırdığın bu olay için yorum yapmıyorum, genele vuruyorum." diye bir cümle yazdığımı da görmüş olurdun.

Kimse bu adamın yaptığı doğrudur demiyor farkettiysen. Bir bilgi-işlemci tutup o adamın herhangi bir siteye attığı postu takip edemez. 1000 çalışanın olduğu bir kurumda bunun zaman-iş katsayısı hesaplandığında oradaki tüm adamların o iş için çalışması gerekir. Ama işini daha iyi yapma anlamında büyük ihtimalle dedicated serverı için aldığı metro'yu locale internet trafiği için vermesi o bilgi-işlemcinin ahmaklığı olur. Yoksa kanunan ip loglaması ve e-imzalı internet trafiğinde kimin nereye ne postu attığı zaten loglanıyor. 5651 sayılı kanun bunun için var.

Yani bazı şeyleri de yaparken neyin-nası oduğunu akıl etmelisin.

Düşüncen doğru ama tarzın yanlış. Bu düşüncen kurumu, kurumları yıpratır bu kadar katı olma.

Devlet memuru zihniyetinde olmayan bir insan olarak iç tüzük sevdalısı değilim. Anlatmak istediğim var olan bir yazı yada personel bilgilendirme amaçlı yazılmış bir iç sirküler ile anlatmak istediğim şeyi anlamış olman yeterlidir benim için. Yoksa açarsın 4857-25-II-I bölümünü okursun.

Sen Hakimin "IP de nesi?" mantığında olduğu bir ülkede tutup pkk sitesi kapatmayan bir Bakanlığı yargılıyor ama kapatsa bile aslında senden başka dünyada herkesin o siteye girdiğini akıl edemiyorsan zaten bitmiştir..

Bakayım;

Hakikaten bitmiş..

Kimse sana özgürlük veremez. Kimse sana eşitlik veya adalet veya başka birşey veremez. Eğer adamsan, sen alırsın. 8mm@tahribat.com
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mehmetcan
    mehmetcan's avatar
    Erkek

iyi bir okuyucuyum Senden sonra tabiki,kolay kolay yorum yazmam. Konuyu su sekilde özetliyeyim; tahribat da dahil olmak üzere bir çok insan gerçek kimligini göstermez sanal dünyada belliki adam a,b,c yandaşı bir memur, istedigi yorumu yapabilir yapiyorda, Yaşiniz kaç bilmem ama şunu bilmenizi isterim.

devlet dairelerinde  okey oyniyanmi dersin ?

hikaye,gazete okuyan mi dersin ?

ne dersin bilmem...

Tek internete daireen girmeyen sahıslar , Vezneciler onlarda açık vermemek için kolay kolay takılmazlar.

yaş kemae erdi artik. biz biliyoruz sizlerde bilin bu ülkede bu işler böyle yürüyor.

kimseler aksini iddaa etmesin Yanılır.

bizde keyfine düşkün sosyal çocuklar olabilirdik ; hayatla erken seviştik herşey üstümüze kaldı
Toplam Hit: 3012 Toplam Mesaj: 14