Adamlar Ne İle Uğraşiyor - Biz Ne İle Uğraşıyoruz.
-
Buremba bunu yazdı:
-----------------------------adamlar şunu yapmış bizde bi bok yok diyenlerin mesleklerini, ne işle uğraştıklarını merak ediyorum.
-----------------------------ben öyle diyorum (tam olarak demesem de) yazılım mühendisiyim ve şuan yurtdışından gelen ve hiç bir türk ürün karşılığı olmayan cihazları geliştirerek alternatif
hazırlamak için şirket kurma aşamasındayız. (%100 türk teknolojisiyle üretilen, elektronik ve bilgisayar yazılımı ile birlikte devlet destekli geliştireceğiz)
2- Trafik kazalarını büyük oranda azaltacak, kaza sebeplerinin tespitini sağlayan ismini veremediğim ve dünyada sadece tek bir lüks araba olan sistemi yapacağız.
uğraştığım işler bunlar şimdilik..
-
unbalanced bunu yazdı:
-----------------------------ne gereği var hocam :) abd,israil,rusya gibi ülkeler var onlardan alıyoruz biz. bizim proflarda kapı önlerinde nöbet tutup türbanlı kızların resimlerini çekerek fişliyor..
öğrencilerde kız/erkek peşinde, dersi takan çok kişi var, boş diplomayı alıp sonra da devlet bize iş vermiyor diyip yırtınan yığınla mühendis var...ne hocalarla ne
öğrencilerle bi cacık olmaz.. toplumsal bilinç gelişmedikçe biz bir şeyler yapamayız.
-----------------------------çok fena katılıyorum
-
abi topol füzesi değil mi bu ya da burhan.
-
asiminnesli bunu yazdı:
-----------------------------bildiğim kadarı ile bizde yok bunlardan
füzenin patlama resmi yok o kadar atılıyor hiç mi patlaması çekilmez
not :
fikrimce tam bir amalelik bu füze artık bizim bile füze kalkanımız var ki zaten çoğu ülkenin vardır artarsa direk havada vururlar hızlı ve etkili bir füze kullanılmak zorunda bu boyutlarını baz alırsak gayet hantal bir füze olur
-----------------------------Füze kalkanı bizi korumak için değil hocam,bizi korumak için olsa kontrolü de kumandası da bizde olurdu,testi de İsrail uçağından atılan füze ile de yapılmazdı.
-
irem27 bunu yazdı:
-----------------------------Rusya dunya ulkeleri icinde en eski medeniyete sahip ulkelerden bir tanesidir . Yeralti kaynaklari olarak ta cok zengindir.Petrol,madenler,dogal gaz ve daha sayamayacagimiz bir cok yer alti zenginligine sahiptir.
Rusyanin sansi ,kendi yer alti kaynaklarini veya sahip oldugu ulkenin zenginliklerini hic bir ulkeye kullandirmamaktadir.
Bizde ise orta anadolu ve dogu anadoluda zengin petrol kaynaklari oldugunu artik bu gun cocuklar bile bilirken ne yazikki isletim haklari emperyalist ulkelere verilmistir,bulunan yer alti zenginliklerimiz uzerleri kapatilarak 49 yilligina sozde kiralanip isletilememektedir.
Kiralayanlarin bunlari nicin beklettikleri , daha sonraya nicin ertelediklerini biz Turk halki bilmemekteyiz.Asil ulkeyi satmak bence bunlardan geciyor.Suyumuzu Israil kiralamis,petrolumuzu Ingiltere kiralamis,bilmem nerdeki bilmem ne bolgesini Abd us yapmis,Rusya ile Turkiye'yi karsilastirdigimiz zaman bizde yasanan yada gorulen bu akil almaz davranislarin orada hic birini goremezsiniz.
-----------------------------irem bir de şunu eklemek isterim,Rusya da emperyaldir,adı farklı da olsa Sovyetler döneminde de böyleydi,yayılmacı politikasını hiç bir zaman elinden bırakmamıştır.Aramızdaki farklardan bir tanesi de budur.