Adana Kebabının Lezzetinin Kayanağı! :)
-
Sadece kebap mı? Tünel restorantta , Palanın yerinde pirzola yiyin o zaman göreyim sizi ;)
-
bulut hoca yanlış olmasın eti yenmemesi gerekten tek hayvan domuz değil ben yazayım haram olanları hem ek bilgi
olsun;
kurt, ayı, aslan, kaplan, pars, sincap, samur, sansar, maymun, sırtlan, fil, köpek, kedi, tilki, gelincik,
fare, yaban faresi, akrep, yılan, kene, kurbağa, kara ve deniz kaplumbağası, arı, kara sinek, sivrisinek, köstebek
kirpi,bit,pire,yengeç, midye, istiridye, istakoz... (eksik olanlarda olabilir ama fazla yok=)
atlarda savaşta kullanılan kıymetli hayvanlardır.. etleri helaldir ama imam-ı azam at etinin mekruh oldğnubuyurmuştur
-
Deca Pala'nin orada cok yedin herhalde iyi bilion :) ...La ben artik at etini ayirt edebiliyorum ,eger onunuze kebap geldigind rengine bakim grimsi bir rengi varsa kesin at eti o :) yada pismemis sekilde gorurseniz rengi cok koyu oluyor...
Birde her AdanaDemirspor macina gitmemize bizim kuzenlere stadin ordaki kebapcidan kebap ismarlarim :) ben yemem 1YTL :) adamlar at eti koyuyor onuda 3 tike koyuyorlar :D
-
gharghamel bunu yazdı:
-----------------------------millet cok sevdi hasanustaya laf atmayı, isteyen hasanustanın mutfağını gezebiliyor, tamamen serbest, bn gezdim.
at eti olayı yok değil war , ama nerelerde?
kebabın porsiyonunun 20 lira oldugu lüx yerler, yada tüm bi adana dürümün 1 liraya satıldıgı stadın önü vb gibi boktan yerlerde :)
orda yiyenlerdede zaten biliyor at eti yediklerini ,1 milyona kebab durum :)
-----------------------------
Bize at eti yediren Adanalı genç!!....Hani tadı en güzel yerler stadını oradakilerdi amk! -
askerliğimi osmaniyede yaptım her hafta kebeab yedim.bende diyom neden kebab 2.5 ytl keşke bu konuyu açmasaydınız lan
-
arkadaşlar adanalı degilim ama ne malum kebapda kullanıldıkları ona kaldıysan biraz açarsak senin adana dedigine paf cigerde katıyorlar onun için sadece kepabla genelleme yapmak yanlış olur bunun nal değmemiş tay sıpa sucuğu var salamı var sosisi var kavurması var.. onun için biraz genel düşünürsek ki burdaki herkesin bunları benden iyi bildigine eminim ama bir kepabtır üstüne yogunlaşılmış gidiyor. hadi hayırlısı..