Adem"Le Havva Elmayı Şanlıurfa"Da Mı Yedi..?
-
flybatwin bunu yazdı:
-----------------------------Arakadaşlar biz hep insanlığın, Adem ve Havva'nın çocuklarının ensest ilişkilerinden türediği hikayesine odaklanarak bu kardeşler arası ilişkiyi eleştirdik ama aslında ortada daha fena bir durum var. Dinlerin yaratılış masalını incelediğimizde Havva'nın Adem'in kaburgasından, yani onun vücudundan türetildiğini, yani onu bir parçası olduğunu, ondan olduğunu öğreniyoruz. Bu durumda Adem, Havva'nın babası olmuyor mu??? Adem aslında kendinden olan biriyle, yani kendi öz kızıyla ilişkiye giriyor!
Bilindiği gibi eski ana tanrıça inanışlarında oğul-sevgili(son-lover) anlayışı vardır. Mesela Kibele, Attis'in hem annesidir hem de sevgilisi. Ana tanrıça dinleri anaerkildir. Tek tanrılı dinler ise ataerkildir ve bu hikayeyi tersine çevirmiştir. Yahudi-Hıristiyan-İslam inancında kadın erkekten çıkarılır, bunu Adem ve Havva hikayesinde görüyoruz. Böylece erkeğin öncelikli ve temel olduğu, kadının ise sonradan olan ve eksikli olduğu düşüncesi yansıtılır. Adem ve Havva hikayesinde bunu açıkça görürüz. Ama bu noktada dinler kendi kazdıkları kuyuya düşerek; katı ahlakçı tutumlarına rağmen, dünyadaki ilk baba ile ilk kızı ilişkiye sokar ve kendi ahlak anlayışını daha en baştan çiğneyip geçer. Adem, Havva'nın babasıdır ve ilk insanların çiftleşmesi, bir baba-kız çiftleşmesidir!!!
Müslümanlar bu durum karşısında ne diyor? Sürekli ahlak nutukları çeken dinlerinin ve allahlarının, kendi çizdikleri ahlakın daha ilk insandan itibaren fazlaca dışına çıkılmasını nasıl açıklıyor?
-----------------------------Al bide burdan yak :) Şu yazdıklarının konuyla ne alakası var, konu adem'le havva'nın ensest ilişki kurup kurmadığımı. Yalnız Adem'in Havva'nın babasıdır tezin beni benden aldı bravo yane :) Sen daha semavi dinlerl, mitoloji arasındaki farkı çözememişsin, önce oraları hallet, sonra istediğin soruyu sor, cevabını bilen varsa verir.
-
bu ne len :D zuhaha koptum ya :D
başlığı görür görmez koptum valla ne diim :D
yazılanları okudukdan sonra daha da koptuım xD
-
flybatwin bunu yazdı:
-----------------------------Arakadaşlar biz hep insanlığın, Adem ve Havva'nın çocuklarının ensest ilişkilerinden türediği hikayesine odaklanarak bu kardeşler arası ilişkiyi eleştirdik ama aslında ortada daha fena bir durum var. Dinlerin yaratılış masalını incelediğimizde Havva'nın Adem'in kaburgasından, yani onun vücudundan türetildiğini, yani onu bir parçası olduğunu, ondan olduğunu öğreniyoruz. Bu durumda Adem, Havva'nın babası olmuyor mu??? Adem aslında kendinden olan biriyle, yani kendi öz kızıyla ilişkiye giriyor!
Bilindiği gibi eski ana tanrıça inanışlarında oğul-sevgili(son-lover) anlayışı vardır. Mesela Kibele, Attis'in hem annesidir hem de sevgilisi. Ana tanrıça dinleri anaerkildir. Tek tanrılı dinler ise ataerkildir ve bu hikayeyi tersine çevirmiştir. Yahudi-Hıristiyan-İslam inancında kadın erkekten çıkarılır, bunu Adem ve Havva hikayesinde görüyoruz. Böylece erkeğin öncelikli ve temel olduğu, kadının ise sonradan olan ve eksikli olduğu düşüncesi yansıtılır. Adem ve Havva hikayesinde bunu açıkça görürüz. Ama bu noktada dinler kendi kazdıkları kuyuya düşerek; katı ahlakçı tutumlarına rağmen, dünyadaki ilk baba ile ilk kızı ilişkiye sokar ve kendi ahlak anlayışını daha en baştan çiğneyip geçer. Adem, Havva'nın babasıdır ve ilk insanların çiftleşmesi, bir baba-kız çiftleşmesidir!!!
Müslümanlar bu durum karşısında ne diyor? Sürekli ahlak nutukları çeken dinlerinin ve allahlarının, kendi çizdikleri ahlakın daha ilk insandan itibaren fazlaca dışına çıkılmasını nasıl açıklıyor?
-----------------------------dostum öncelikle saygı bir erdemdir onu belirtmek isterim
ayrıca Adem'in Havva'nın babası olduğu kanısına varman baya ilginç bence... annesi kim babası Adem ise?
yani bu bi düşünce sonuçta inanmamakta özgürsün tezlerini savunmaktada özgürsün lakin amacın yermek olmamalı
-
DJ_Alper bunu yazdı:
-----------------------------
elma yetişiyomu la urfada? isot yemiş olmasınlar
-------------------------İyi dedin hacı valla isot yemiş olmasınlar
-
eselcuker bunu yazdı:
-----------------------------bu ne len :D zuhaha koptum ya :D
başlığı görür görmez koptum valla ne diim :D
yazılanları okudukdan sonra daha da koptuım xD
-----------------------------anlamadığım seni koparan ne deli oluyom şöyle konuya hiç bi katkı yapmayı istemeden dalıp bide içerideki hararetli tartışmanın içine sıçanlara sanki burdakiler onun kadar düşünmeyi bilmiyomuş gibi bide aşalıyosun içerde yorum yapanlardan biri admin olsa da aynı yorumu yazar mıydın acaba
flybatwin tamam ateistsin ve burada azınlıklara ilgi var ama yaklaşımlarının saçmalığı beni yardı sana cevap vermicem herhangi bişeyin sıfırdan nasıl yaratıldığını açıklayabileceğini sanmıyorum senin baban da darvin olsun benim ki adem ortada açıklanamayan birşey varsa doğru olmasını istemediğin görüşü benimseyenlere kendinin de cevaplayamayacağı sorular sorma komik oluyosun
ben de salak değilim körükörüne inanmıyorum ama ilahiyata kurandan daha mantıklı bi açıklama bulamadım daha...
üç beş ateist mi? sadece komik bütün yaptıkları aptal sorular uydurup inananları tersköşe yapmaya çalışmak bkz: "allah kaldıramayacağı taş yapsın" ezikçe
-
konuya 1 cevaplara 2. skandal :|
ayrıca adam kendine göre mantıklı bi açıklama yapıp cevabını ögrenmek istemiş. siz ise cevap yerine ayar vermeyi uygun görüyosunuz. ee madem o kadar ii biliyosun anlat ögrensin adam. adam hakarette etmemiş ayrıca.
zaten son zamanlarda herkeste bi ayar verme sevdası. ne iş cözemedim.
-
xz bunu yazdı:
şimdi ademle havvanın şanlıurfadamı yaşadığı gibi bir konu başlığına da nasıl bir saygı bekleniyor merak ettim. konuyu ensest ilişkiye bağlamak biraz alakasız olsa da ademle havanın gerçekten yaşayıp yaşamadığından ve 5 milyar insan + insanımsının bu iki şahısın "aşkından" doğup doğmadığı sorusundan geçip şanlıurfadamı yaşadı diye araştırmaya başlarsak işimiz var , urfadan daha eski yerleşim birimleri ne olacak mesela ? bundan 3bin sene öncesini bilmiyoruz , gerçi 100sene öncesini bildiğimizden şüpheliyim , tutup N yıl önce olmuş olaylar hakkında bilgi sahibiyiz. inandıkça saçmalıkları bile eleştiremez hale geliyoruz farkındaysanız 6 yaşında çocuğun inanmayacağı masalları bilimsel gerçeklere karşı savunmaya çalışıyoruz mesela
-----------------------------Ne demek nasıl bir saygı bekleniyor ya? Sana göre saçma olan, bir başkasınada saçma gelmek zorundamı yani. Allah inancı veya din inancı olmayan insanların açtığı bütün başlıklarda bana saçma geliyorsa ne olucak? Girip içeriye böyle saçma sapan yorum yapma hakkını elimemi almış oluyorum yani. İnsanların inandığı değerler hakkında "saçma" demen çok yanlış. Senin o saçma dediğin şeyler için, canını veren ve şu andada verebilecek bir sürü insan var. Masal dediğin şeyler Grimm Kardeşler'in falan yazdıkları ;)
-
xz bunu yazdı:
şimdi ademle havvanın şanlıurfadamı yaşadığı gibi bir konu başlığına da nasıl bir saygı bekleniyor merak ettim. konuyu ensest ilişkiye bağlamak biraz alakasız olsa da ademle havanın gerçekten yaşayıp yaşamadığından ve 5 milyar insan + insanımsının bu iki şahısın "aşkından" doğup doğmadığı sorusundan geçip şanlıurfadamı yaşadı diye araştırmaya başlarsak işimiz var , urfadan daha eski yerleşim birimleri ne olacak mesela ? bundan 3bin sene öncesini bilmiyoruz , gerçi 100sene öncesini bildiğimizden şüpheliyim , tutup N yıl önce olmuş olaylar hakkında bilgi sahibiyiz. inandıkça saçmalıkları bile eleştiremez hale geliyoruz farkındaysanız 6 yaşında çocuğun inanmayacağı masalları bilimsel gerçeklere karşı savunmaya çalışıyoruz mesela
-----------------------------masalları bilimsel gerçeklere karşı savunuyoruz diyorsunda o bilimsel gerçek ne peki.maymundan türememi.
-
Arkadaşlar, konu gerçekten çok farklı yerlere gidiyor. Ama öncelikle konunun geldiği din muhabbetine değinmek isterim. Din; bizlerin dokunulmasına dahi izin vermediğimiz mücevherleri gibidir. Kimse kimsenin dinine laf etmesini istemez, hoşlanmaz. Ülkemizin halkı müslüman olmasına rağmen, hıristiyanı da, musevîsi de, yahudisi de, alevisi de ve hatta ateisti de bu ülkede yaşayabilir, diğerlerine saygı duyması ve saygı görmesi de gerekir. Ancak okuduğum kadarıyla bir arkadaşımız kafasında oluşturduğu soruları sanki müslümanlık dandik bir dinmiş, insanları oyalar niteliği varmış gibi görerek bazı sorular sormuş gibi geldi bana. Arkadaşın soruları belki kötü niyetli değildi ama, yazımın başında okuduğunuz üzere, bizlerin dini en hassas yerlerimizden biridir.
Şimdi o soruları soran arkadaşa seslenmek istiyorum. Arkadaşım, sen dinin bilimsel olarak açıklamasını istiyorsun. Her ne kadar bilim ile din birbirini tamamlayan olgular olsa da, bilim asla dinin mucizelerini göz önüne almaz. Yani; bir insanı bırak, herhangi bir cismin bile bir anda hiçbir neden yokken oluşmasını kabul etmez, edemez. Çünkü, bilimin ilerleyebilmesi birtakım ispatlara dayanır. Dinde ise herşeye ispat arayamazsın. Ancak; din konusunda kafana takılan birşey varsa, merak ettiğin sorular varsa, bunları forumlarda dile getirmek yerine Kur'an-ı Kerim'i okumanı tavsiye ederim. İçten ve isteyerek okuyup da hala inanmadım dersen, ona hiçkimsenin söyleyeceği bir şey yoktur zaten. Ama sana tavsiyem; insanların her soruya bir yanıt aramaları mevcut gelinen noktaya göre çok saçma olmasından dolayı, her soruya bir ispat, elle tutulur bir neden arama. Din inançtır, inanmaktır. Bütün hayatın boyunca inandığın kadar yaşar, inandığın kadar başarırsın. Daha ilerisini yok...
Asıl konuya dönersek; ilk başta bir arkadaşım söylemişti "Hani İncil değiştirilmişti, hani çarpıtılmış, geldiğinden farklı bir şekil almıştı, bunlara neden inanıyorsunuz" diye... Ben de o arkadaşa katılıyorum. Kur'an'a göre Adem ile Havva cennetten kovuldular. Cenneti de dünya üzerinde bir yerlerde aramak bence tamamen aptallıktır. Bana sorarsanız, onların buldukları yalnızca eski bir uygarlık kalıntıları. Bunu doğru kabul edersek eğer, Adem ile Havva elmayı yedikten sonra birbirinden ayrılarak dünyanın iki uzak ucuna gittiler. Buna inanırsak kim götürdü bunları? Cennetin askerleri mi? Yapmayı arkadaşlar, Kur'an'da yazılana göre, Adem ile Havva elmayı yedikten sonra dünyaya İNDİRİLDİ. Bu da dünya üzerinde bir cennet olmadığının bir kanıtıdır. Lütfen garip garip konularda başlık açıp da milleti birbirine sokmayın yaw...
-