folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Adım Adım Schengen Muafiyeti

Adım Adım Schengen Muafiyeti

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    CEO
    CEO's avatar
    Erkek
    Pisibaliqi bunu yazdı

Yahu şakamısın hayatımda gördüğüm en seviyesiz en  cahilce yorumları okutuyorsun bana. La bi söylesene bana anlaşmanın süresimi olur sözleşme dediğin iki taraftan birisi bozana kadar geçerlidir. senin mantığınla Sevr de hala geçerli aq. Şakamısın cidden soruyorum? senin hangi hakkın yeniliyor montröyle? he ben birilerine dokunmayayım diye burdan böyle yazıyorum emir kuluyum aq sizden daha büyük boyunduruk altında yaşamak isteyen sepetler mi var dünya üzerinde? Ulan osmanlı osmanlı diye götünü yırtan senin zihniyetindekiler değil mi? Kim acaba emir kulu. Montröyü bozarsın kardeşim gücün varsa götün yiyorsa. Ancak hala dünya üzerinde kaç boğaz var kaçı uknin söylemedin? niçin? montrö kerizlik mi başarımı görmemek için değil mi? benim kapasitemi sorgulayan adama bak aq. Türkiyenin aleyhine madem değiştirin olm kaldırın götünüzü 20 yıldır siz varsınız hani noldu değiştirdiniz mi? 5 milyon suriyeliyi sokmak TRnin aleyhine değil dimi? Burdan gelip propaganda kasacam diye adım adım şengen muafiyetiymiş he muafiyet aq çöplük olacaz ne kadar avrupada suçlu kaçak varsa tr ye iteleyecekler değilde muafiyet aq. Zaten siz almanyadan zekisiniz o sizi muaf edecek. Herkesde türk erkeklerine hasta kızlar size delirecek. Bu çapsızlarla bu ülke yine iyi gidiyor. Olm onu bunu geçte sen kaç boğaz var kaçı uknin onu söyle bana. buraya yazda milletçe seni ciddiye alalım aq adam hakkaten bunu bilip öyle konuşuyor diyelim.

Ömrümde gördüğüm en boktan savunmayı yapmışsın hocam,

Adam söylüyor sana, sen hala sırf ucu birilerine dokunduğu için türk tarihinin en siktiriboktan anlaşmalarından birini savunuyorsun.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Zork.
    torpedo_XL
    torpedo_XL's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı
    KuZeTaR bunu yazdı

Son 6 ay içinde 3 ay boyunca turistik amaçlar için vize serbestliği gelebilir, ama vizelerin direk kalkacağını ve schengen'e dahil olacağımızı hiç sanmıyorum.

hocam düne kadar ben de senin gibi düşünüyordum, ama dünkü haberi okuyunca biraz değişik düşünmeye başladım. daha önce dediğim gibi bir makedon vatandaşı 3 aylık giriş yapabilir vizesiz ama onların kimle anlaşma yaptığı v.s. kimseyi ilgilendirmiyor. Hırvatistan mesela eskiden bizden vize istemiyordu ama AB ye dahil olunca onların şartlarına uydu.  Biz ab ye girmeyeceğiz ama belki bir ihtimal schengen'e girebiliriz. Ama yine de schengen'e üye olacağız gibi bir ifade geçmiş, işte kafa karışıklığını bu sebep oluyor. Schengen'e üye olmayacaksan 89 vize serbestliği olan ülkenin anlaşması neden feshedildi? Eğer gireceksen neden sadece serbest geçiş deniyor da schengen üyeliği denmiyor. Sanırım ilerde daha netleşecektir.

Hocam bu kadar geniş çapta bir çalışmanın yapıldığını nereden okudun da bu kadar inanıyorsun. Eğer verdiğin haber kanallerından okuduğun haberlerden ise onların hükümet şakşakçısı kanallar olduğunu sağır sultan biliyor. Sırf hükümetin güdümü ile veya hükümete yaranmak için bir olan şeyi bin yapıp yayınladıkları yalan dolan birçok haberleri var

Ben Avrupa Birliği'inn en son yayınladığı Enlargement and Stabilisation and Association process raporuna baktım öyle senin dediğin gibi bir serbest dolaşım hakkında yazı yok.

http://data.consilium.europa.eu/doc/document/ST-15356-2015-INIT/en/pdf

Turkey başlığı altındaki maddelere sen de bir bak istersen, ben hızlıca göz gezdirdim belki gözden kaçırmış olabilirim ama sanmıyorum.

Edit: Ayrıca hocam alınma ama açtığın konularda ve attığın mesajlarda az çok gözlemlediğim kadarı ile sen de yurtdışında yaşayıp "Memleketimizde çok güzel şeyler oluyor" diye dışarıdan seyreden klasik vatandaş mantalitesi var. Bunu seni yermek için söylemiyorum genel olarak yurtdışında düzgün ülkelerde yaşayan birçok Türkiye vatandaşı aynı mantaliteye sahip. Ondan dolayı açtığın konularda veya attığın mesajlarda söylediklerini insanlar eleştirince anlayamaman normal. Ama maalesef hiçbirşey dışarıdan göründüğü kadar güllük gülistanlık olmuyor. Televizyondan veya internettten film seyreder gibi veya hikaye okur gibi birşeyleri okuyunca, gerçekten o durumların içerisinde yaşayan insanlar hakkında fikir yürütmen çok zor.

En azından Türkiye'ye dönüp bir 1-2 yıl burada sürekli kal o zaman sen de attığın mesajlara verilen tepkilere hak vermeye başlayacaksın

torpedo_XL tarafından 09/Oca/16 17:21 tarihinde düzenlenmiştir

Bilge insanlar konuşurlar çünkü söyleyecek bir şeyleri vardır. Aptal insanlar konuşurlar çünkü bir şey söylemek zorundadırlar. Demokrasi, bir eğitim işidir. Eğitimsiz kitlelerle demokrasiye geçilirse oligarşi olur. Devam edilirse demagoglar türer. Demagoglardan da diktatörler çıkar. --Platon, Devlet                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                         
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    unbalanced
    unbalanced's avatar
    Erkek

@torpedo_XL, bu vize olayına baktım hocam, vize ile ilgili kısımlar burada yazıyor.. 

With regard to visa liberalisation, the Council notes that successful implementation of the joint Action Plan for refugees and migration management between the EU and Turkey could contribute to accelerating the fulfilment of the visa liberalisation roadmap towards all participating Member States. While regretting Turkey's unilateral statements in this regard, which have no legal effect, the Council underlines the importance of full and effective implementation of both the readmission agreement and the visa roadmap vis-à-vis all Member States, including cooperation on JHA issues and non-discriminatory visa free access to the Turkish territory for the citizens of all EU Member States. Pending this, adequate implementation of existing bilateral readmission agreements and provisions contained in similar agreements between Turkey and EU Member States, as well as reinforced management of the common borders with all EU Member States, remain a priority. The Council looks forward to the Commission's forthcoming reports on progress by Turkey in fulfilling the requirements of its visa liberalisation roadmap, in 2016

Bunları zaten türk medyasından öğrendiğim şey. Schengen ile ilgili bir şey yok, zaten schengen olayını medyadan öğrenmedim, benim şahsi yorumumdu :) Sadece türkiye 89 ülkeye vize koyuyorsa bunun bir anlamı olmalı. Yoksa AB nin böyle bir isteği yok ki. Böyle bir şeyin yapılma sebebi mantıkten schengen'e giriyoruz gibi bir şey olması lazım. Daha önce bir mesajımda dediğim gibi, dün bu haberi görene kadar sadece kısa süreli vize istememe olayı var diye düşünüyordum. Yani her 180 günde bir, max 90 gün kalışlarda vize istenmeyecek, bunu zaten bir çok ülkeye böyle uyguluyorlar. 

İlginç olan şey 89 ülke ile neden anlaşmalar feshedilsin ki? Onunla bir alakası yok bunun o yüzden biraz kafa karışıklığı var.. 

Bir de işin şöyle bir boyutu var, bu adamlar bize vizeyi bile kaldırmazken bir anda schengen'e almaları da mantıksız duruyor, büyük ihtimal vize serbestliği olacak ama schengen olmayacak gibi görünüyor. Ama öte taraftan türkiye neden 89 ülkeye tekrar vize koyacak, burasını çözemedim. çünkü böyle bir şey yok eğer schengen'e ya da AB ye üye olmazsan bunu yapmana gerek yok.

Olay bundan ibaret :)

ikinci dediğin şeye gelince, ben iktidar yalakası falan değilim aksine muhalifim ama her partiye muhalifim. Karşımda hangi adam varsa onun partisini eleştiririm, iş yerinde cemaatçi bir kaç arkadaş var onlarla fetulalh gülen'i tartışırım, burada makedon türkleri var, akp yi savunuyorlar, onlarla da akp yi tartışırım, babam chp li, onla da chp yi tartışırım, hdp li arkadaşlar var onlarla da hdp yi tartışırım.. Yani benim bir partiye bağımlılığım yok.

Takip ettiğim ve benim için önemli olan bir kaç konu var. yurtdışı askerlik, vize, uluslararası ses getirebilecke projeler.. 

Bu konuyla ilgili adımlar atıldığında, ilgisi olan arkadaşlar için haber vermek maksadıyla konu açarım.. Ama adam kalkıp da bunu parti propagandası olarak algılıyor. 

Yahu bi kişi söylesin, 13 seçim boyunca (ya da toplamda kaç seçim olmuşsa), 1 kere bile o partiye oy vermemiş biri nasıl o partiyi desteklemiş olabiliyor? Ne demek istediğimi bile anlamıyorlar. Ben bir şey yapılmışsa ve doğruysa söylerim, yanlışsa da söylerim.. Üye değilim, bir çıkarım yok, sadece takip ettiğim konular var o kadar, sempazitan bile değilim. Akp nin aksine yabancıların güdümünde, onların istekleri dışına çıkmayan, çıkarcı bir parti olarak görüyorum, temiz değiller, elbette temiz insanlar da var, iyi şeyler yapmak isteyenler de var ama genel anlamda benim fikirlerime zıt.

Mesela sağlık sektörüyle ilgili çalışmalarını beğenmiyorum, parası olmayan adamdan zorla sigorta parası alıyorsun.. İsviçre'de de zorunlu sigorta var ama her birey en az aylık 3600 frank alıyor, en ucuz sigortayı yaptırırsın o da 200 frank. Çalışmayan kişiyi zaten devlet destekliyor. Biz de böyle bir şey yok, haliyle bunun savunlacak tarafı yok. 

Keza eğitimde kalitesizlik ortada, güzel iş yapan yerler de var ama yetersiz.. Yıllardır ingilizce ders verilir ama ingilizce konuşan insan sayısına bakın? Bu başarısızlığı gösterir

Keza ekonomi, eskiden 3 sınıf var derlerdi, artık 2 sınıfa düştü, fakirsin ya da zenginsin.. orta hali kaldırdılar nerdeyse tamamen. fakir ile zengin arasında uçurum açıldı. Bunlar da bana göre yanlış politikalar..

Keza teknoloji yatırımları, mesela kosgeb, tubitak destekleri v.s. çok zekiceydi ama doğru dürüst değerlendirmedikleri kanaatindeyim, torpil oralara da girmiş, daha efektif şekilde üretim yapılabilirdi. Bunda da eksiklikleri var..

böyle onlarca şey yazarım ama bunlar için konu açma gereği duymuyorum.. Çünkü takip ettiğim konular farklı şeyler. Bunlarla ilgili haberler gelince paylaşıyorum sadece ya da kafamda soru işaretleri varsa soruyorum.

Benim bakış açımı bilmeden yargılamak kolay oluyor :) Yarın başka bir konuda yine böyle sorunlar çıkacaktır, ben de yine biraz anlatmaya çalışacağım kendimi ama çok da faydası olacağını sanmam.. İnsanlar sürekli ayrım içine girmeye çalışıyor. Sen şöyle şöyle düşünmedin mi? sen bu projeyi beğendin mi ya da beğenmedin mi o halde benim düşmanımsın o halde şucusun bucusun diye insanları yaftalıyorlar. Bugün yaftalanmaktan şikayet edenler belki farkında değiller ama onlar da büyük yaftalama içerisindeler.

Ben isterim ki, halkımız bilinçli olsun, hükümeti denetlesin, doğruya doğru yanlışa yanlış desin. Gerektiği yerde cezalandırsın, gerektiği yerde ödüllendirsin. Particilik yapmasın, babam derdi oğlum biz sosyal demokratız. Ne bu biri ünvan mı vermiş böylesin diye. Hatırlıyorum babam erbakan'a da karşıydı, geçenlerde bi kaç videosunu izlettim, dedim bu adamın neyine karşı çıktın Allah aşkına, ne yanlış söylemiş adam dedim, cevap veremedi..

Körü körüne muhalefet yapanlar ve körü körüne savunanlara ne diyebilirsiniz ki.. Biraz bilinçlenme gerekiyor bence..

@torpedo_XL, bunları yazmama fırsat sağladığın için teşekkürler :) içimi döktüm biraz

Ülkesini Seven Her Türk Vatandasi, Ülkesinin Sessiz Istilasi'na karsi durmak zorunda.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

Önemli bir yerde ülke olmak ne zormuş

Bak yeni zellandaya dağ bayir :)  insanlar ne mutlular.

Kimse sicak denizlere inerim diye kuyunu kazmıyor 

şurada devlet kursam yok

boğazlar yok

ab idi yok ortadoğu projesi yok.

Fıstık gibi yaşıyorlar. Biraz soğuk,  ne yapcan kalın giy tamam.

Zaman makinesi icat edilse kavimler göçünde Bu tarafı kim gosterdiyse baştan uyarmak vardı :) 

----

Baştan söyleyim sözlesmeyi  incelemedim sadece yazılanların ışığında fikrimi beyan ediyorum 

Yazılanları okudum herkes aslında kendince haklı.

@unbalanced  avrupadaki yasantisindan bu mantıklı geliyor. Ülkemizin iyiliği icin savunduğuna eminim simdiye kadar takip ettiğim kadarıyla yararli konular acmıştır. Oradaki öğrenciler çalışanların zorluklarından dolayı  bu tip bir uygulamanın bir çok sorunu çözeceği kanisinda

Karşı olan arkadaşlarda haklı lakin.

Türkiye resmen istilaya ugramış gibi suriyeli kayniyor.Duracak gibide gözükmüyor. 

Hadi ondan gectim. Zaten cok uluslu bir devletiz

Karma karışık doğumuzda savaş var tabiri caizse.

Birde dışarıdan gelen bir ordu adama gucumuz yetmez. 

Avrupa birliğindeki ülkeler çikarlarlarına gelmeyen birsey yapmazlar. 

Ve onların çıkarına olan hicbir zaman bizim çıkarımıza olmamıştır.

Bence çin seddi kuralim kimseyi almayalım :))

Arkadaş uğruna ölmek kolaydır, ama uğruna ölünecek arkadaş bulmak çok zordur
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek
    unbalanced bunu yazdı

1- ikimizin yazılarına bak bakalım hakaret vari yazıları kim yazmış

2- 20 yıldır biz varız demişsin biz kimiz? Benim desteklediğim bir parti, örgüt, kurum kuruluş yok.Sizin zıttınızda düşünenleri hemen akp li diye yaftalamanın bir anlamı yok. Emin ol ki ben senden daha çok akp yi eleştiriyorum, fetullah'ı da eleştiriyorum,  chp yi de eleştiriyorum.

3- montrö sözleşmesini okumayı bırak göz atmadığın belli oluyor verdiğim konuda. Anlaşmaya göre, anlaşma feshedilse bile ilk madde ömür boyu geçerli olacak diyor, hala kazı çevir yanmasın mantığındasın. Bu anlaşmayı imzalamak akıl yoksunluğuna delalet eder benim için.

4-  İngilterenin X kadar boğazı olsun beni bağlamaz, ingiltere başka ülkelerde üstünlük sağlıyor diye bizim ülkemizdekini mazur mu görmemiz gerekiyor. Zaferden bahsediyorsun ama sınırsız sürelik aleyhte anlaşmaya imza atıyorsunuz, cidden hangi kafayla yazıyorsun bunu :) Ve yine dediğim gibi biz somali değiliz hocam.. Sen kendini somali ile kıyaslıyorsan senin gibi adamlara müstahaktır zaten böyle anlaşmalar.

5- AB nin çöplüğü olmamak için de sınırlarında gerekli önlemleri alırsın, kimseyi geçirtmezsin, yakaladıklarını da geri yollarsın. Senin sınırlarn delikli kova gibiyse adamlar da haklı olarak kendini korumak istiyor. Bunun için taviz veriyor, vermek zorunda. Sen de kabul etmek zorunda değilsin, kabul ediyorsan da gerekli şartlarla kendi güvenliğini sağlamalısın (buradaki şahıs sen değilsin), sınırlarını adam akıllı hale getir, güvenli hale sok, böyle olaylar olmaz. Milyonlarca göçmen türkiye üzerinden kaçak yollarla gitmiştir, bu bizim devletin başarısızlığıdır.

6- Ben osmanlı devletini savunmam, benim için önemli olan islami hukuktur. Osmanlı bunu uyguladığı için de desteklerim her zaman. Roma bizim devletimiz olsaydı onu desteklemezdim. Yani benim kriterim islam, ve islam benim için partilerden de şahıslardan da önemlidir. O yüzden partilerden uzak durdum, çünkü partilerde çıkarcılık vardır, emanetin ehline teslimiyeti yoktur, rant vardır, çukur kazmak vardır, yalan vardı, dolan vardır, yakını kayırmak vardır, kısacası bana göre pisliktir. Tabi bu tüm dünya ülkelerinde böyle değildir, bizde daha çok işler böyle. İsviçre'de de partiler vardır ama bizdeki gibi ölümüne fanatikleri yoktur, burada düzen kanunla oluşturlmuştur, ister sosyalist parti gelsin, ister hristiyanlar, ister demokratlar gelsin bu düzene uyarak devam ederler ve halkın hayatında bir değişiklik olmaz, refah seviyelerinde değişme olmaz, gelen adam da giden adam da aynı şeyleri yapar aşağı yukarı. O yüzden seçime katılım oranı düşük ülkelerde, demokrasi yerli yerine otrumuştur, çünkü zaten biliyorlar bu düzenin değişmeyeceğini. Biz de ise particilik başladı başlayalı, sürekli yandaşlara desteklemekle, zorbalıklar yapılarak devam etti. Benden değilsen benim düşmanımsın mantığı particilik sistemi ile başladı. O yüzden ben kendi ülkem için her hangi bir partiyi desteklemem. O yüzden A kişisine ya da B kişisine istediğin lafı söylemekte özgürsün, bana göre zaten hepsi zaten aynı şeyin farklı renkleri. 

1- Hakaretvari birşey yazmadım yok kapasiteymiş yok vizyon eleştirmeler bu trip sende var

2- Desteklediğin ortadayken desteklemiyorum diyecek kadar yanar döner olan bir tayfa biliyorum.

3- Montrönün ne olduğundan dahi bir haber olduğunu düşünüyorum sözleşmemi anlaşmamı antlaşmamı bence önce o konuda bir emin ol.

4-Israrla yineliyorum sınırsız süreli anlaşma da sözleşme de antlaşma da olmaz. Bu karşılıklı mutabakatlar tarafların birinin bozmasıyla sonuçlanana kadar geçerlidir. Güçlü olursan bozarsın.

5-Benim sınırlarım delikli kova gibiyse ab kendi sınırını korusun arkadaş bundan banane? Suriyenin sınırı bozuk diye türkiyeye gelen suriyelileri abye, abnin sınırı yine bozuk diye türkiyeye geri itelemeyi haklı görmeyi hangi mantıkla açıklayabilirsin? Suriyeden kaçan vatandaş almanyaya giriyorsa almanya onu bize geri iteleyeceğine suriyeye itelesin. Ayrıca onların sınır güvenliğini sağlamak bizim meselemiz değil. Yani ırakta çıkan savaştan adam hataya geçip mozambiğe kaçsa türkiyenin sınır güvenliği iyi değil diye mozambiğin adamı bize geri göndermesini haklı görmek kadar ahmakça bu yazdığın bence.

6-İslam sen müslüman olduğun için sana göreönemli olabilir, ancak unutmaki bu memlekette sadece müslümanlar yaşamıyor sen kendi bireysel hayatında dilediğin kadar islami hukukunu uygulayabilirsin ancak şuan devlet olarak keraneden alkolden vergi alıp bunlarlada diyaneti besleyip milyonlara karı parasıyla ibadet yaptırıldığını hatırlarsanız arada ne denli oynak bir ahlak anlayışının hakim olduğunu görebilirsiniz.

7-@CEO hocam sana hiç şaşırmadım aksine rahatsız olman hoşumada gitti sen sonuna kadar devam et http://www.tahribat.com/forum/tayyip-erdogan-konusuyor-188541

Fiat Justica Et Ruat Caelum...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi

@pisibaligi mesajimda sormayi unutmustum. 

Su bahsettigin Uk bogazlar sorunun cevabini sen verirmisin

Googlda arattim ama yazmayi bilemedim heralde orada vurgulamak istedigin neydi merak ettim

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pisibaliqi
    Pisibaliqi's avatar
    Erkek
    futurist bunu yazdı

Googlda arattim ama yazmayi bilemedim heralde orada vurgulamak istedigin neydi merak ettim

UK ve UK nin kolonileri bugün dünyada işe yarar boğazların %99 una sahiptir. Örneklendirelim;

https://tr.wikipedia.org/wiki/Bering_Bo%C4%9Faz%C4%B1

https://tr.wikipedia.org/wiki/Cebelitar%C4%B1k_Bo%C4%9Faz%C4%B1

https://tr.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCvey%C5%9F_Kanal%C4%B1

https://tr.wikipedia.org/wiki/H%C3%BCrm%C3%BCz_Bo%C4%9Faz%C4%B1

https://tr.wikipedia.org/wiki/Panama_Kanal%C4%B1

https://tr.wikipedia.org/wiki/Bab%27%C3%BCl_Mendep

https://tr.wikipedia.org/wiki/Makassar_Bo%C4%9Faz%C4%B1

https://tr.wikipedia.org/wiki/Sunda_Bo%C4%9Faz%C4%B1

hatta daha nice stratejik bölgeyi elinde tutmaktadır. singapuru falan buna örnek verebiliriz. Vurgulamak istediğim şu ki UK gibi bir ülkenin elinden bu boğazlar kurtarılmış millet hala yok en aptalca anlaşmaymış yok bilmemneymiş gereksiz gereksiz pislik atmaya çalışıyorlar. İspanyada ki gibi küçük komiserlik kurdurup bunları sömürtmedikleri için beylerimiz bunu beğenemiyorlar. Koskoca giden kanallara ulan bunuda nasıl verdiniz nasıl kaybettiniz diye söylenmeyenler gelip burda verilmeyenlere verilmiş muamelesiyle bok atıyorlar. Bende doğal olarak ifrit oluyorum.

Özelliklede öneriyorum bazı kuş kafalı arkadaşlara montröyü eleştireceğinize bu süveyşe ne olmuş ona biraz eleştiri getirin o zaman ciddiye alınabilirsiniz. Sizler bu halinizle vatanperver milliyetperver değil, aksine şuan türkiyede yapılmakta olan karşı devrimin bir piyonu olmaktan öteye gidemeyeceksiniz

Fiat Justica Et Ruat Caelum...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    coder2
    coder2's avatar
    Erkek

Arkadaş öncelikle bu adamın (unbalanced) konuları çoğunlukla siyasi tarafa çekiliyor ve gerçekten de kendisine haksızlık edildiği kanaatindeyim.

İkinci olarak shengen konusunda pek bilgim yok ama klasik avrupa bakış açısına bakarsak bizi ne içlerine alacaklar ne de dışarda bırakacaktır. (Sarkozy ve merkelin sürekli dediği gibi imtiyazlı ortaklığa doğru gidiyoruz.)

Üçüncü olarak Montrö bogazlar sözleşmesi kendi zamaninin doğrusu bugünün yanlışı dir. Arkadaşın da dediği gibi ne zaman yeterince güçlü bir ülke olursak sözleşmeyi feshederiz 1.maddesi dahil hiçbir maddenin geçerliliği kalmaz ama şuanda maalesef bunu dillendiremiyoruz bile..

Önceleri Kızlar Utanınca Kızarırdı Şimdilerde Kızarınca Utanıyorlar..
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    futurist
    futurist's avatar
    Dişi
    Pisibaliqi bunu yazdı
    futurist bunu yazdı

UK ve UK nin kolonileri bugün dünyada işe yarar boğazların %99 una sahiptir. Örneklendirelim;

https://tr.wikipedia.org/wiki/Bering_Bo%C4%9Faz%C4%B1

https://tr.wikipedia.org/wiki/Cebelitar%C4%B1k_Bo%C4%9Faz%C4%B1

https://tr.wikipedia.org/wiki/S%C3%BCvey%C5%9F_Kanal%C4%B1

https://tr.wikipedia.org/wiki/H%C3%BCrm%C3%BCz_Bo%C4%9Faz%C4%B1

https://tr.wikipedia.org/wiki/Panama_Kanal%C4%B1

https://tr.wikipedia.org/wiki/Bab%27%C3%BCl_Mendep

https://tr.wikipedia.org/wiki/Makassar_Bo%C4%9Faz%C4%B1

https://tr.wikipedia.org/wiki/Sunda_Bo%C4%9Faz%C4%B1

hatta daha nice stratejik bölgeyi elinde tutmaktadır. singapuru falan buna örnek verebiliriz. Vurgulamak istediğim şu ki UK gibi bir ülkenin elinden bu boğazlar kurtarılmış millet hala yok en aptalca anlaşmaymış yok bilmemneymiş gereksiz gereksiz pislik atmaya çalışıyorlar. İspanyada ki gibi küçük komiserlik kurdurup bunları sömürtmedikleri için beylerimiz bunu beğenemiyorlar. Koskoca giden kanallara ulan bunuda nasıl verdiniz nasıl kaybettiniz diye söylenmeyenler gelip burda verilmeyenlere verilmiş muamelesiyle bok atıyorlar. Bende doğal olarak ifrit oluyorum.

Özelliklede öneriyorum bazı kuş kafalı arkadaşlara montröyü eleştireceğinize bu süveyşe ne olmuş ona biraz eleştiri getirin o zaman ciddiye alınabilirsiniz. Sizler bu halinizle vatanperver milliyetperver değil, aksine şuan türkiyede yapılmakta olan karşı devrimin bir piyonu olmaktan öteye gidemeyeceksiniz

teşekkür ederim. bu şekilde global mevzuları seviyorum.

resimin tamamına bakmak denir ya bazen en iyi böyle anlaşılıyor bazı şeyler

konuyu dağıtmadan  "amerikanın gizli tarhi" belgeseli vardır. bende hep tarihte yıllarca ingiltere fransa burnunun dibindeki ülkelere dururken

niye taa diğer kıtadakileri sömürmüşler diyordum

belgeselde bütün tarihi bir anda verilince anladım. o yüzden sordum sana

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Austen
    Austen's avatar
    Erkek

http://www.bloomberght.com/haberler/haber/1850838-abden-yunanistana-schengen-uyarisi

Hali hazırda üyenin durumu buysa Türkiye gibi daha müzakere aşamasında olan bir ülkeye sırf masa başı planlardan ötürü Şengen verilir mi?

Toplam Hit: 6358 Toplam Mesaj: 51
schengen vize muafiyeti