Adıma Açılan Hat Ve İcra Süreci
-
müridler konuyu dh'ye de açtım direk oradan kopyalıyıp yapıştırıyorum bi akıl verin kendimi şaşırdım :/
iyi günler arkadaşlar. başımda böyle bir dert var ne yapacağımı tam kestiremiyorum.
2010 yılının ocak ayında bir hat açılmış adıma faturalı olarak. 2013 yılında kapatılmış. avea bana ulaşıp bu hattın 700 lira borcu olduğunu durumun icralık olduğunu bildirdi.
şimdi dosya avukatta ve yakında icra başlayacak diye mesajlar geliyor hergün ki adamlar taciz eder gibi 5 10 mesaj üst üste atıyorlar günlük olarak.
benim 2010 ocak ayında adıma kayıtlı kredi kartım yoktu. ev telefonu yada internet yoktu. bunları şu yüzden belirtiyorum çünkü adınıza kayıtlı faturalı bir şey yoksa oparetörler faturalı hat açmıyor (o dönem öyleydi değişmiş olabilir).
müşteri hizmetlerinden sözleşme örneği ve verdiğim belgenin örneğini istedim kabul etmedi savcılığa yönlendirdi. bu işlerden de pek anlamam çünkü daha önce işim olmadı böyle bir konuda.
az önce btk'da şikayet kaydı bıraktım buradaki durumu belirtip ne yapabileceğimi sordum hatta mümkünse belgeleri talep ettim.
---
durum bundan ibaret. şimdi bekleyip btk'nın sürece dahil olmasını mı beklemem lazım ? o belgeleri görmem kontrol etmenin bir yolu yok mudur ?
çünkü avukat eğer belgeler size aitse ve dava açarsam 2k civarı avukatlık parasını da üstüne ekleriz dedi(tehdit etti). bunun verdiği panikten midir anlamadım ama içimde ufak bir şüphe var o yüzden emin olup davalık olmak istiyorum. 6 yıla yakın bir süre geçmiş aradan bir ara gaza gelip bi arkadaşa almışımdır diyeceğim ama adıma fatura olmadığı için zaten vermemeleri lazım.
önerileriniz tavsiyeleriniz nedir bu süreçte ? nasıl bi yol izlemem sağlıklı olur acaba ? -
Hocam bu konuda pek bir bilgim yok ama çok avukatla muhattap olduğum için şunu söyleyeyim panik olma zaten amaç seni panik haline sokup itiraz ettirmeden parayı almak. Muhtemelen avea senin borcunu başkasına satmıştır. Eğer hatırlamıyorsan alıp almadığını ya risk alacaksın ya da ödeyeceksin evrakları sana açacaklarını sanmıyorum.
-
Hoca biraz önce okumuştum haberi
http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/29968617.asp
senin olayla bir alakası varmıdır acaba
-
Senin olmadığına kesin inanıyorsan verme parayı. Bırak uğraşsın avukatlar. Aynı boku bankalarda yapıyor. Ellerindeki borçluları avukat bürolarına vs borcun %50 si oranında satıyorlar yada oran değişiyor sonra avukatta seni korkutmaya çalışıyor. Kaç kere benzer olay oldu bana artiz artiz konuştu ilkinde sonraki konuşmada telefonu açtığımda konuşmaları kayıt altına alıyorum beyfendi konuşmaya devam etmek istiyormusunuz dedim. Önce bık bık etti klasik sonra üslubunuzu düzeltin yoksa ben size dava açarım dedim. Kuzu gibi sakince derdini anlattı borcumu ödedim bende :D Sırf bu ipnelerle uğraşmak için borcumu 2 ay sallamadım :D İşin güzel tarafı başka bir avukatla anlaşma yaparak borcum olan 600 tl yi 400 tl olarak ödedim :D
-
turkiye gov tr den üzerine çıkan telefonlara bak eğer yoksa dolandırıcıdır
-
DJ_Alper bunu yazdı
turkiye gov tr den üzerine çıkan telefonlara bak eğer yoksa dolandırıcıdır
hat görünüyor abi inceledim oraları tek tek.
şimdi mesaj gelmiş yine avukattan 7 eylüle kadar faizin yüzde 80'ini indirime tabi tutuyoruz diye. resmen market hesabı kampanya mesajı atıyor adamlar.
-
Sen küçük kreyzi'yi gördün mü de avukata. Seni korkutmak istiyorlar. Bir şey olmaz. Hatta savcılıktan karşı dava aç sende. Bu arada kimliğini değiştir seri numarası değişsin.
-
mkyb bunu yazdı
Sen küçük kreyzi'yi gördün mü de avukata. Seni korkutmak istiyorlar. Bir şey olmaz. Hatta savcılıktan karşı dava aç sende. Bu arada kimliğini değiştir seri numarası değişsin.
o tarihden son değişmiştim kimliği problem olmaz sanırım o.
bi yarın burada ve dh'de denilenleri toparlayıp arıyayım tekrar onları görüşeyim tam dertlerini anlarım.
bide bu btk'dan cevap gelme süresi nedir ortalama acaba bilen var mıdır ?
-
BTK siktir et bimer üstünden yaz uğraşsın ibneler.
-
Geçmiş olsun eğerki icra ya düşerse mesaj at yardımcı olabilriim sana ama süreç hakkında tabi. En fazla şöyle olur icra takibi başlatırlar tebligat sana ulaşdıktan 1 hafta içinde daireye itiraz dilekçesi sunarsın kabul gorur ve mahkemeye çıkar dosya orada hakimin incelemeleri sonucu karara bağlanır iş. Olay şu itiraz dilekçeni sağlam tut belgelerin falan varsa sun çünkü icra mahkemesinde duruşma olmaz direk inceler ver karara bağlar hakim. He eğer düşerse icraya başta bi bakarlar bişeyin varmı çaşıltığın yerden önce maaşına haciz gelir olmadı evin araban varsa oraya sonra 1 sene 2 sene 3 sene beklerler belki 4 o ara dosya düşer takipsizlikten sende sanarsın unuttular sonra sende unutur ev alır araba alırsın o ara faiz artarda artar sonra birden sıkıştırılar seni hooop. İş hakimde bitecek yani ona göre elini sağlam tut
-
dosya savcılıkta ne demek aq. Savcılıkta ise olay icraya intikal etmiş demektir. ZAten avukatlık ücretini de alacaklar icra ile . Dosya ellerinde ise savcıya gerek yok seni kandırıyorlar o zaman. Emin isen itiraz et. Babayı alırlar.