Adsl Kullanan Bir Arkadastan İnternet Çekmek İstiyorum
-
Arkadasım benden 5 km uzakta oturuyor kablo cekmemiz imkansız birleşip bir adsl aboneliği açmayı dusunuyoruz interneti arkadasın evınden nasıl kullanırım ? adsl sıfresını ortak kullansak aynı anda ınternete girebilirmiyiz ?girmek için ne yapmak lazım
-
5 km uzaklığı kanımca görmez belki ardaki mesafe 100 metreden az olsaydı normal bir kablo ile çekerdin.
-
hat trafosu kullanman gerekir kablo çekmek için
ortak şifre kullanımına artık izin verilmiyo olması gerekli
tam olarak bilmiyorum holydemon a sormak lazım
-
ortak sıfre olsaydı aynı anda kullanabilrimiydik
-
ortak şifre adslde mümkün değil diye biliyorum. Neyse bak şimdi benim bildiğim kadarıyla istanbul - ankara arasına bile wireless bağlantı kurulabilir ama bu senin için hem saçma hem de pahalı olacaktır normal bir kullanıcı için en fazla 3 km kablosuz ağ yapılabilir onun access pointi ise şuan 1.700ytl gibi yüksek bi fiyatı war o yüzden o aranızdaki 5 km masraf yapacağına al 29ytlye adsl en iyisi olur. Kablolu kurmayı sakın düşünme çünkü çok saçma olur :)
-
Bu konu bir kez daha gündeme gelmişti ve Ertan abi bayağı bir açıklama yapmıştı..
Biraz araştırırsan forumda bulabilirsin arkadaşım...
Anlayışın için şimdiden teşekkürler..
-
arkdaslar 5 km bahsediyoruz. 5 km kablo ne kadar eder haberin yok galiba senin 1 sene internet parasından daha pahalı geleceğinden eminim :) sen en iyisi sınırlı internet al bak dalagana. bu arada modem kac volt veriyor kabloya :) yani sen yolun yarısına kadar getiremessin :)
-
Ben söyleyeyim kablonun metresi 1.5 milyon
Bu da demek oluyor ki 7500 Lira :)
Sen en iyisi eve bir net çektir :)
Diğer türlü hiçbir program ya da hiçbir şey bunu sağlamaz..
Ancak ağ çekiceksin..
-
kablo ile çekersen bi kere 5km de sinyal oraya gitmeyecek tir bu yüzden sinyal güçlendirici kullanman gerek ama maaliyet çoook yüksek olacaından dolayı wi-fi denesen kocamaan bi anten yapacan (verici) alıcıda sen olacan öçyle kullanabilin fakat oda öküzüncül bi maaliyet olur.. sen eve al daha mantıklı.
-
üzerinde uğraşırım beynimi yedim dersen
http://www.bnlug.org/images/link_wireless/DSCF1638.jpg
gibi elle yapılan wifi antenler kullanabilirsin resimdeki 5,26 Km den bağlantıyı paylaşıyor
üstelik
http://www.bnlug.org/images/link_wireless/DSCF1676.jpg
1ms pingle
-
AYNI ŞİFRE ÜZERİNDEN ORTAK ADSL KULLANIMI HENÜZ YOK,İLLA KULLANCAM DİYOSAN AĞ BAĞLANTISI İÇİN O MESAFEDE WİRELESS ANTEN SİSTEMİ KURMALISIN ODA SANA Bİ KAÇ BİNDOLARA MAL OLUR