After Effects,Ateş Etme Efekti
-
hocam az çok bu işlerle uraştıım için yaptının ne kadar zor bi iş oldunu biliorm o yüzden tebrik ederim bu aralar after effects e başlicaktım vesile oldun bana elimde 1 dvd after effects tutorial i var yeşil perde üzerine çalışmalar onlar teleport, hareketli arka plan falan filan ama elimde yeşil perdeli görüntü olmadığı için deniyemiorm elinde vrsa upload edermisin :)
-
guzel calismalar yapiyorsun , katkilarin icin sagol haci.
-
Never-More bunu yazdı:
-----------------------------
hocam az çok bu işlerle uraştıım için yaptının ne kadar zor bi iş oldunu biliorm o yüzden tebrik ederim bu aralar after effects e başlicaktım vesile oldun bana elimde 1 dvd after effects tutorial i var yeşil perde üzerine çalışmalar onlar teleport, hareketli arka plan falan filan ama elimde yeşil perdeli görüntü olmadığı için deniyemiorm elinde vrsa upload edermisin :)
-----------------------------sendeki dvd andrew'in Serious Effects & Compositing dvdsi fakat onları izle takip et ama elinde profesyonel kamera olmadikca o kadar kolay yapabilcegini dusunme.
ayrica color keying olayi icin arkaplanın yesil olması gerekmiyor.önceden yeşil yerine mavi kullanılırdı onemli olan kameranın o rengi şeçebilmesi sonradan anlaşıldı kameralar yeşil i daha kolay algiliyabiliyor yeşil oldu perdeler.
neyse sonuc olarak illa perde olmak zorunda deil o efektleri yapabilmek icin maskeleme mantigi ilede yapabilirsin. bu konuya en kısa zamanda açıklarım hocam.
-
Gzx bunu yazdı:
-----------------------------
Never-More bunu yazdı:-----------------------------
-----------------------------sendeki dvd andrew'in Serious Effects & Compositing dvdsi fakat onları izle takip et ama elinde profesyonel kamera olmadikca o kadar kolay yapabilcegini dusunme.
ayrica color keying olayi icin arkaplanın yesil olması gerekmiyor.önceden yeşil yerine mavi kullanılırdı onemli olan kameranın o rengi şeçebilmesi sonradan anlaşıldı kameralar yeşil i daha kolay algiliyabiliyor yeşil oldu perdeler.
neyse sonuc olarak illa perde olmak zorunda deil o efektleri yapabilmek icin maskeleme mantigi ilede yapabilirsin. bu konuya en kısa zamanda açıklarım hocam.
-----------------------------adobe premiere öğrendim hocam ben ordaki gibidie heralde görüntüyü herhangi bi renge kör ediyoduk sonra arka plana normal görüntüyü atıoduk kör etttiğimiz yerde arkadadki görüntüler çıkıodu. sadecde yeşil için green screen key kullanıoduk :)
-
after effects ile premiere yi ayni keseye koyamassin zaten mantikli düşünürsen aynı işe yarasa koskoca adobe firmasi ne için 2 tane yazılım sunsun ?
after effects ile gerekli efects duzenlemeler yapılır
premiere'in asıl amacı ise hazirlanan videoları yanyana dizmek film olarak kaydetmek
ama arayüz bakımından fln cok benziyor aynı işleri yapabilir diye düşünüyorsan açıklayayim
mesala ae de 2 tane video hazirladik birbirinin devami biri acik tonlu dieri koyu tonlu olmus ise tekrar ae yi acip tekrar düzenlemek tekrar render etmek çok uzun zaman kaybi olaçağından ae nin temel efektleri pluginleri premiere e entegre edilmişdir.
arayüzünün cok benzemesi ise kullanıcılarin zorluk cekmemesi icin düşünülmüş bir kolaylık
premierede yapılan herşeyi ae de yapabilirsin ama ae de yapılan herşeyi premierede yapamazsin.
sanirim anlatmak istediğimi anlatabildim.
simdi yeşil berde olayina gelelim bugun dökümanı hazirlicaktim fakat ufak bir sorun olduy ram'i götürdüm verdim ram'im yarın gelicek yarına kaldi.
illa yeşil olmasi gerekmiyor demiştim biraz aciklalayip uğaraşa dur yarın dökümanı yazarim zaten
1.videoyu png squence (yada buna benzer bisi squance olması lazim ama) olarak kaydet tüm dosyaları photoshopda düzenle (not.genel olarak 1 saniye başına 25 resim düşer video kalitesine göre değişir.)
2.makeleme mantigi daha once bu olayi anlattim fakat videolarda bu olay maskenin sağından solundan cekme gibi güzelliği war her saniye icin tekrar maske cizmiyoruz.
3.Color keying (illa yeşil olmasi gerekmiyor (: maviyi şeçersen mavi olan herşey silinir) mesala arkaplan mavi kırmızı yeşil diyellim 3 tane color key ekleyip birini mavi birini yeşil birini kırmızı yapıyoruz. bundan istediğin kadar atip ayarları ile oynarsan isine yarar.(sanirim trapcode plugin paketinin icinde olmasi lazim dediğim gibi suan kafedeyim bakamiyorumda) anca bu kadar yardimci olabildim kafeden kusura bakma.
hocam en kısa zamanda dökümanlarla yardımcı olucam
bu dediğim 3 mantik aklıma geldi belki 1-2 çözüm daha üretirim yarına kadar :P
kolay gelsn.
-
anladığım kadarı iel bu program ile kafayı yemek üzeresin.... ama bir yandan da iyi bişey böye şeyler ile uğraşmak stresini alıyo adamın...usta bu tarz bir program ile trafik ışı simulasyonu kavşak çizimi felan yapabilirmiyiz...eğer öyle bir şansımız varda bu programın bana setup'unu veririmisin?
-
smilasyon falan derken animasyon gibi bisimi ?
objeleri birbirine bağlayarak 3 boyut objeler oluşturabilirsin ama detayli bi harita cizimni cok kasar arti bir ise yaramaz yani sadece goruntu olarak ise yarar biraz aciklarsan daha iyi açıklarım.