Ağ Kurma Problemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

daha önce hiç böyle bi olay gelmedi başıma arkadaşımın pc yi benim eve getirdim yazılımsal olduğunu düşündüğümden, pc yi taktım ip adresini otomatiğe aldım zaten daha önce tarif etmiştim bir iki ayar çekmişti o herneyse,trink girdi nete

eve götürdü daha önce olduğu gibi yine sınırlı bağlantı veya ağ yok uyarısı vermiş kablodandır dedim. Birlikte kullanacağı komşusuna götürmüş pc yi onun kablosuyla dene onun gibi kullan dedim, yine aynı hatayı vermiş. Modem tek çıkışlı swish kullanmışlar sadece kendi pc sini bağlamış elemanın yaptığı gibi aynı problem. Sonra çocuk demiş ben ilk bağlattığımda modemin cd sini kurdum falan. Var mı böyle bir şey modem driver kurmadan ağ bağlanmama gibi bir durum modemin cd yokmuş elemanda deneyemediler modelini bakıp nette bakıcaklar. Başına böyle birşey gelen var mı ? 

Dictionary
    x
    +
    ?
    Null.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

Bu tarz konuların tahribatta cevapsız kalmasını yadırgıyorum

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    demirci
    demirci's avatar
    Erkek

modemin dchp ozelligi kapalidir,

elle ip vermeyi dene

Bir vatanin vardi da biz mi aldik elinden Bir bayragin vardi da biz mi indirdik. dedeleriniz zamaninda savasti da biz mi ellerinden aldik simdi sen neyin hakkini istiyorsun simdi sen nerenin bir karis topragini istiyorsun 30 yildir ruyalardasin birak bu siyonist gorusu birak bu ermeni dusunceyi birak....
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

Kardeş, noktalama işaretleri bizim konuşurken yaptığımız durakları duraksamaları anlatmak için konulur..

Anlamı ve anlatımı önemli ölçüde etkiler ve güçlendiriler...

Öncelikle sorununn ne olduğu anlaşılmıyor, yani anlatamamışsın..

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KaRaKuLe
    KaRaKuLe's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek

hoca 2006 yılından beri üyesin daha "swish" nasıl yazılır onu bilmiyon üstüne türkçe nasıl yazılır onu bilmiyon onu da geçti bi konu nasıl açılır bi insan derdini nasıl anlatır onu bilmiyorsun üstüne üstelik bi de şikayet ediyorsun niye kimse cevap yazmıyor diye. Bence daha düzgün bir türkçe ile sorunu yaz derdini anlat sonra cevap gelir sana.

Aklın nuru fen kalbin nuru dindir. İkisinin izdivacıyla hakikat tecelli eder.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

karakule sen çok "biliyon" aklımda öyle kalmış ne olduğu anlaşılıyordur heralde ayrıca cümlelerim ilkokul düzeyinde olmadığı için de kusura bakmayın, Türkçe'de fiilimsi diye birşey var belki duymuşsunuzdur. Şurada bir kişi yardımcı olmaya çalışmış geri ikisi, laf salatasından ileri gitmemiş. Yazdıklarımı anlayan nasıl anlıyor arkadaş. sizin için tekrar basitleştirerek anlatıyorum.

elimizdeki malzemeler:

tek çıkışlı bir modem.

1 adet "swich" (yazımı düzeltirmiştir karışıklıktan dolayı çok üzgünüm gerçekten)

1 adet tek portlu modem

2 masaüstü pc (biri pca diğeri pcb olarak adlandırılacaktır)

Amaç:

İki pcnin internet kullanımı için aynı ağı paylaşması(pca ve pcb)

Problem:

pca internet bağlantısına sahipken pcb internete giremiyor.

Hata mesajı ve uyarılar

pcb ağ simgesi üzerinde "sınırlı bağlantı ya da ağ bulunamadı" yazısı ile birlikte ünlem (!) işareti bulunmaktadır

Çözüm girişimleri:

pca pcb ile yer değiştirmiştir

Dikkate alınması gerekenler:

pcb başka bir ağ da internete girebilmektedir.

pca bahsi geçen ağ da internet bağlantısına sahiptir

pca ve pcb bahsi geçen ağa "swich" yardımıya dahil olduklarında yalnızca pca internet bağlantını kullanabilmektedir

verdiğiniz cevaplarda türkçeyi mükemmel kullanmanızı beklemiyorum, bilgisayara ait terimleri de yanlış yazmanız sorun teşkil etmeyecektir.

gaye çözüm üretmek olduğu için, içiniz rahat olsun öncelikle çözüme yönelik cevaplar vermeniz elbette makul olandır.

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    DestinatioN
    DestinatioN's avatar
    Erkek

kardeşim yanlış anlama ama makarasına mı yoksa gıcıklıgınamı yazdın öle tekrardan yoksa :D

Ağ anahtarı (İngilizceswitch)

MaTRiXe bunu yazdı:

1 adet "swich" (yazımı düzeltirmiştir karışıklıktan dolayı çok üzgünüm gerçekten)

destination@tahribat.com
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

swich,swish,swith,switch,swift isteyen istediğini alsın gerçekten sizlere karşı çok mahçubum şu anda böylesine bir hatayı nasıl yaptığıma ben dahil yanımdakiler de şaştı (lütfen çözüme yönelik cevaplar verelim. Konu başlığı "Türkçe nasıl daha iyi konuşurum/yazarım" ya da "switch nasıl doğru yazılır yıllarca yanlış mı öğrendik" değil :D

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    MaTRiXe
    MaTRiXe's avatar
    Erkek

eleştiren arkadaşlar eleştirmekten fazlasını biliyorlar mı ?

Hala yeterince açık değil mi ?

Destination teşekkür ederim sayende büyük bir aydınlanma yaşadım.

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ltcelik
    ltcelik's avatar
    Erkek

MaTRiXe bunu yazdı:
    -----------------------------

karakule sen çok "biliyon" aklımda öyle kalmış ne olduğu anlaşılıyordur heralde ayrıca cümlelerim ilkokul düzeyinde olmadığı için de kusura bakmayın, Türkçe'de fiilimsi diye birşey var belki duymuşsunuzdur. Şurada bir kişi yardımcı olmaya çalışmış geri ikisi, laf salatasından ileri gitmemiş. Yazdıklarımı anlayan nasıl anlıyor arkadaş. sizin için tekrar basitleştirerek anlatıyorum.

....

Kardeş.. 

Türkçemizde güzel bir söz vadır: "Dedini söyleyemeyen derman bulamaz "

Sen derdini anlat ki ( insanların anlayabileceği şekilde ) insanlar da bir çözüm önersinler..

Sorun zaten iletşişim sorunu..

Ağ haberleşmesinde de olsa insanlar arası iletişimde de olsa belli başlı kurallar vardır.. Bu kurallar sayesinde yapılmak istenen şey eylem ya da bilgi aktaılır karşı tarafa..

çocuğum öldü

yerine, 

çocuğum oldu

dersen insanlar seni tebrik eder, 

Sorun büyük olasılık IP çakışmasındandır...

Bir de modemin arayüzünden bir bakın 

DHCP ayarlarına bakın..

eğer senin arkadaşın IP ordaki aralığın dışındaysa sıkıntı oluşturur... 

Din Kitaplarını Okuyup Anlayana Ateist, Okuyup Anlamayanlara "dindar" denir... Nikola TESLA.. ben mi? Ne okurum ne anlarım... Kendi kendime de uyuz oluyorum ama olamıyorum.. "Ama efsaneyi çıkarıp atarsan ve yaptıkları eylemlere bakarsan... ..Jedi'ların mirası başarısızlıktır. İkiyüzlülüktür, kibirdir."
  11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    efsane_212
    efsane_212's avatar
    Erkek

MaTRiXe bunu yazdı:

elimizdeki malzemeler:

tek çıkışlı bir modem.

1 adet tek portlu modem

2 masaüstü pc (biri pca diğeri pcb olarak adlandırılacaktır)

Amaç:

İki pcnin internet kullanımı için aynı ağı paylaşması(pca ve pcb)

Problem:

pca internet bağlantısına sahipken pcb internete giremiyor.

Hata mesajı ve uyarılar

pcb ağ simgesi üzerinde "sınırlı bağlantı ya da ağ bulunamadı" yazısı ile birlikte ünlem (!) işareti bulunmaktadır

Çözüm girişimleri:

pca pcb ile yer değiştirmiştir

Dikkate alınması gerekenler:

pcb başka bir ağ da internete girebilmektedir.

pca bahsi geçen ağ da internet bağlantısına sahiptir

pca ve pcb bahsi geçen ağa "swich" yardımıya dahil olduklarında yalnızca pca internet bağlantını kullanabilmektedir

verdiğiniz cevaplarda türkçeyi mükemmel kullanmanızı beklemiyorum, bilgisayara ait terimleri de yanlış yazmanız sorun teşkil etmeyecektir.

gaye çözüm üretmek olduğu için, içiniz rahat olsun öncelikle çözüme yönelik cevaplar vermeniz elbette makul olandır.

Yine eksik bilgi vermişsin.

İşletim sistemini ve ortamda dhcp olup olmadığını belirtmemişsin :)

İp adresini aşağıdaki örneğe göre yapılandırırsan sorunun çözülecektir.

Örnek ip ataması  (Ağ geçidi yazan yere senin modemin ip adresini yazmalısın.)

Önemli olan; hayatta "en çok şeye sahip olmak" değil, "en az şeye ihtiyaç duymaktır.
Toplam Hit: 4756 Toplam Mesaj: 22