Ağdaki Bilgisayarları Yönetme
-
Arkadaşlar durumum şu:
Evde 3 pc bulunuyor Ben bunları tek tek kapatmakla uğraşmak istemiyorum onun yerine kendi pcmden kapatmak istiyorum. İnternette bazı yöntemler var işte "çalıştıra shutdown -m bilgisayaradı yaz uzaktan masaüstü" gibi işe yaramayan yönetemler ama dizin servisi şu anda kullanılamaz diyor veya hiç bi etkisi olmuyor bu konuda bildiğiniz başka yöntem var mı? bana yardımcı olursanız çok makbule geçer.
-
Öncelikle bir adet Active Directory yada LDAP sunucusu kur ve tüm kullanıcılara oraya ekle.Ondan sonra bunlar işe yarar
-
hepsine radmin kur
-
windowsun uzak masaüstü bağlantısı ile bu işi halledebilirsin hatta istediğin zaman diğer pc'ye full erişim sağlayabilirsin.
şimdi basitçe anlatayım git o bağlanmak istediğin pc ye el ile ip gir ve pc'yi şifrele ve bilgisayarıma sağ tıkla özellikler de açılan yerden uzak'ı seç orada Uzak masaüstü yazan yerin altındaki "kullanıcıların bu bilgisayara bağlanmasına izin ver" yazan yeri işaretle ve tamam de.
daha sonra kendi pc ne gel başlat>tüm programlar>donatılar>uzak masaüstü bağlantısı de bu aşama bir client oluşturma aşamasıdır dostum. uzak masaüstü bağlantısı programı açıldıktan sonra seçenekler diyeceksin bilgisayar kısmına diğer pc'ye el ile girdiğin ip adresini yazacaksın Kullanıcı Adı Kısmana bağlanacağın pc'nin adını yazacaksın görüntü kısmına gel kendine göre ayarla. daha sonra deneyim kısmına gel oradan yerel ağı seç ve aşağıdakilere izin ver kısmını kendine göre düzenle daha sonra genele gel farklı kaydet diyip kaydet sen bu kaydettiğin dosyaya ne zaman tıkladıysan senden o diğer pc ye girdiğin şifreyi ister şifreyi girdiğin anda diğer pc nin masaüstü karşına gelir full denetime sahip olursun. anlamadığın noktalar olduysa sor.
-
Windows XP'den sonra firewall ms-dostan ağdaki bilgisayarları kontrol etmeyi engelliyor.
Uzaktan erişim yazılımlar var :\ Radmin değilde :D daha farklı yazılımları kullanabilirsin.
Mesela www.logmein.com un sunduğu çok kullanışlı bir yazılım var. İnternet üzerinden diğer bilgisayarlara gereken yazılımı kurarsın. Ondan sonra bilgisayarı istediğin gibi yönlendirirsin.
Windowsla gelen böyle bir destek var mı bilmiyorum :S
-
Asosyal bunu yazdı:
-----------------------------
Bu arkadaşın dediklerine katılıyorum hiç bir şekilde extra program kurmaya ne gerek var -
shutdown /s /m \\bilgisayar /f
seklinde
/s = shutdown
/m = uzak bilgisayar
/f = acik uygulamalar olsa bile zorla kapat
bunu dos a yazacaksin.
ben bu sekilde kullaniyorum ama dc yapisi olmayan networklerde ise yaramayabilir.
yinede bir dene.
-
Asosyal bunu yazdı:
windowsun uzak masaüstü bağlantısı ile bu işi halledebilirsin hatta istediğin zaman diğer pc'ye full erişim sağlayabilirsin.
şimdi basitçe anlatayım git o bağlanmak istediğin pc ye el ile ip gir ve pc'yi şifrele ve bilgisayarıma sağ tıkla özellikler de açılan yerden uzak'ı seç orada Uzak masaüstü yazan yerin altındaki "kullanıcıların bu bilgisayara bağlanmasına izin ver" yazan yeri işaretle ve tamam de.
daha sonra kendi pc ne gel başlat>tüm programlar>donatılar>uzak masaüstü bağlantısı de bu aşama bir client oluşturma aşamasıdır dostum. uzak masaüstü bağlantısı programı açıldıktan sonra seçenekler diyeceksin bilgisayar kısmına diğer pc'ye el ile girdiğin ip adresini yazacaksın Kullanıcı Adı Kısmana bağlanacağın pc'nin adını yazacaksın görüntü kısmına gel kendine göre ayarla. daha sonra deneyim kısmına gel oradan yerel ağı seç ve aşağıdakilere izin ver kısmını kendine göre düzenle daha sonra genele gel farklı kaydet diyip kaydet sen bu kaydettiğin dosyaya ne zaman tıkladıysan senden o diğer pc ye girdiğin şifreyi ister şifreyi girdiğin anda diğer pc nin masaüstü karşına gelir full denetime sahip olursun. anlamadığın noktalar olduysa sor.
-----------------------------bilgisayari nasil kapatacaksin ?
uzak masaustu yaptiginda baslata bastiginda bilgisayari kapat yeniden baslat secenegini goremezsin
onun icinde
baslat calistir
shutdown -s (kapatmak icin)
shutdown -r (yeniden baslatmak)
-
underzero bunu yazdı:
Asosyal bunu yazdı:
-----------------------------bilgisayari nasil kapatacaksin ?
uzak masaustu yaptiginda baslata bastiginda bilgisayari kapat yeniden baslat secenegini goremezsin
onun icinde
baslat calistir
shutdown -s (kapatmak icin)
shutdown -r (yeniden baslatmak)
-----------------------------onu o şekil çalıştıra yazmak gerekmiyor dostum onun yoluda var. masaüstüne sağ tıkla yeni klasör yazan yerin altında yeni kısayol yazana tıkla bir yer açılır öğenin konumu alanına shutdown -s yaz ileri de isim yazan yere .exe nin önündeki shotdown yerine kapat yazıp son diyebilirsin. böylelikle masaüstüne kısayol oluşturup kapatma işlemini gerçekleştirebilirsin.
-
amaç sadece kendi makinelerini kapatmakmı yani anlayamadım ev kaç metrekare bu üç makine birbirlerinden ne kadar uzak :D.yoksa amaç makinelere gizli erişimmi.?
-
Kumanaga bunu yazdı:
hepsine radmin kur
-----------------------------teamviwer da olabilir..