Ağdaki Bir Bilgisayarın İnternetini Sınırlama?
-
mrb muridler ağda yaklasık 7 pc var bu pc lerden biri sürekli download yapıyor ve neti yavaslatıyor.o pc nin internet hıznı nasıl sınırlandırabilirim?
-
downloadı yasaklayabilirsin eğer tarayıcın internet explorer se güvenlik seviyesini en yükseğe ayarlarsan ve şifre koyarsan o kişi download yapamaz ayrıca internette download kısıtlayıcı şifreleme programları var 2-3 mb boyunda onları kurarsan o kişi şifreyi bilmeden hiçbir şekilde download yapamaz
-
hoca bilgi için saol ama bi iş yeri burası vede bana ait değil ben bi şekilde haberi olmadan kısıtlamam gerek ya modemden yada bir program ile..
-
o bilgisayarın işletim sistemi ne?
-
win xp pro bendekide aynı
-
şimdi bu dediklerini yapmak için modem bizde mi olması gerekiyor ?
-
hocam haberi olmadan sen nası yapacaksın ki şirketin bilgi işlemi varsa oradaki personelle konuş downloadını kısıtlasınlar sen yaparsan çalışanlarla papaz olursun ben de işyerinde çalışırken bilgisayarlardaki internetleri kestiler fakat kablo takılıydı modem adresini ve şifresini bulmuştum her seferinde açıyordum http://10.0.0.2 ile bağlanıp şifreyi yazıp modem konfigrasyon ayarlarından kendi bilgisayarıma etherneti etkinleştiriyordum :D her seferinde de bilgi işlemle papaz oluyordum :)
-
hoca bilgi işlemci benim zaten :) ama işte nasıl sınırlayacagımı araştırıyorum.. bi bulursam cok makbule gecicek..
-
:)) hoca hersey modemine bakar cesitli programlar var ise yaradigini suana kadar gormedim. . kendi modemimde internet policy var policy yaratip modemin istedigim ethernet portuna set internet bandwidth kbps degeri veriyorum onun disina cikamiyor diger makinalar:)
-
streetw1se bunu yazdı:
-----------------------------
win xp pro bendekide aynı
-----------------------------
başlat çalıştırgpedit.msc
yönetim şablonları
internet explorer
güvenlik sayfası
internet bölgesi
sağda dosya yüklemeye izin ver
üzerinde sag tık,özellikler Etkin,