folder Tahribat.com Forumları
linefolder Derin Konular
linefolder Ağız Kokusu Nasıl Engellenebilir ?

Ağız Kokusu Nasıl Engellenebilir ?

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    amele_2
    amele_2's avatar
    Erkek

AlienOne bunu yazdı:
    -----------------------------

elmasekeri bunu yazdı:
    http://ramazan.sabah.com.tr/yaz104-20019-108,1@20000.html

öncelikle Dinimizi "ehil insanlardan öğrenelim" diye hatırlatayım sonra cevap vereyim:

Karanfil, içinde koku ve tad bulundurğu için, ağza alınırsa mekruh, ağza alındıktan sonra tadı mideye (boğazdan aşağı) inerse oruç bozulur

(Mumsema)

kısaca ağzınıza aldığınız şeyleri yutmayın..

Ardından yüz köpek havlamayan kurt, kurt sayılmaz..
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    KingOfTheAngel
    KingOfTheAngel's avatar
    Erkek
    misvak kullanın bişi olmaz mis gibi kokar :D

BENDEN NE KÖY OLUR NE KASABA BENDEN OLSA OLSA MEMLEKET OLUR MEMLEKET...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    BRK35
    BRK35's avatar
    Erkek
    Bildiğim kadarıyla eczanelerde bu iş için üretilmiş bitkisel tabletler var. Süpermarketlerin kasaya yakın olan bölümlerinde de bulabilirsin

Folklorik olarak sana saygım var ama sana tapamam totem!
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Swool
    Swool's avatar
    Erkek

EnT_X bunu yazdı:
    O Kokuyla Siz Cennetin Kapılarını Açıcaksınız Bırakın Bu Popüleristik Saçmalıkları Nur Kokusu Nur

Nur kokusu mu?

Hayatında kaç tane nur gördün, ya da kaç tane nur'u kokladın ?

İman, temizlik gerektirir, ağız kokusuda buna dahildir. Cami ve namaz adabında ağız temizliği ve toplum içindeki gerekliliği detaylı bir şekilde anlatılır. Müslüman ya da Hristiyan olmasıda önemli değil, bu bir toplum kuralı haline getirilmelidir. 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mimar
    mimar's avatar
    Erkek

crafty bunu yazdı:
    hoca yok yutarsan bozulur yok şöle yaparsan bozulur böyle yaparsan bozulur neye göre bu fikri yürütüyorsunuz? yok ağıza alınan şey sevabı azaltır bu ne ya abi? Allah vahi yolladı da bizim mi haberimiz yok? herşeyden önce önemli olan niyettir sen şimdi dişlerini fırcalarken yutmamaya özen göster ama yanlışlıkla yutarsan yapacak bişey yok bozulup bozulmayacağına yukarıdaki karar verecektir ama senin niyetine göre karar verecektir... sonucta nasılki insan oruc olduğunu unutup yediğinde ve oruc olduğunu hatırladığı an yemeyi bıraktığında oruç bozulmuyorsa bu da orucu bozmayacağı inancındayım...
    fikir yürütmüyoruz, din fikir yürütülerek yaşanılmaz, öğrenilmez. Din Kuran'dan, hadisden, ilmihalden öğrenilir. zaten herkez kendi kafasına göre fikir yürüttüğü için, saçma sapan mezhepler, zekeriya beyazlar ortaya çıktı.

bir lafı ağzınıza sakız etmişsiniz, önemli olan niyetmiş. iyi ben oruçlu olmaya niyet edeyim, sonra sigara içeyim nasıl olsa niyetliyim. sadece niyetle bu iş olmaz. amel denen birşey de var.

su hariç, ağıza alınan herşey, orucu bozmaz ama mekruhtur. çok mecbur kalırsa, ağzı çok kokuyosa, alır ağzına karanfil biraz çiğner sonra hemen ağzını çalkalar. ama nereye kadar? karanfille ağız kokusu geçmez. bu ağız bakımıyla yada bi hastalıkla ilgilidir.

oruçlunun ağız kokusuna gelince, evet cennet kokusudur. ama ağzında çürük bulunanın, boğazında, midesinde rahatsızlığı olanın ağız kokusu cennet kokusu değildir. böyle olanları ağzı her zman pis kokar. sadece oruçluyken değil. bir rahatsızlığı olmayan oruçlunun ağzı pis kokmaz. ikisini karıştırmayalım.

uçmayı bilmiyorsan ibnelik yapmayacaksın...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Çömez
    underzero
    underzero's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek

@mimar

kuranda yazmayan konular icin ne yapiliyor peki ? fikir yurutulmuyor mu ? 

kuran da oruclu iken agiz kokusu icin ayet yoksa, sunnet yoksa soyle yapacaksin boyle yapacaksin maddesi yoksa insanlar ne yapmali

zekariye beyazami danismali ?

gidip din alimlerine adamlarina sorabilirsin "niyet" in anlamini sebebini

kisi agzini calkalarken caktirmadan su icmek icin yapiyorsam sadece  kendini kandirir ama agiz kokusu gecirmek icin agzini calkalamis ama yanlislikla su icmis ?

mekruhtur, yarim sevaptir bunlar senin benim bilecegim isler degil. o anda orucu bozduk diye gidip su mu icelim ?

sen oruc ken bilmeden sigara ictiysen bozulmayacagini biliyorsun 

pist bak bi ! - Ban Golu Canavari
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    mimar
    mimar's avatar
    Erkek
    underzero bunu yazdı:

@mimar

kuranda yazmayan konular icin ne yapiliyor peki ? fikir yurutulmuyor mu ? 

kuran da oruclu iken agiz kokusu icin ayet yoksa, sunnet yoksa soyle yapacaksin boyle yapacaksin maddesi yoksa insanlar ne yapmali

zekariye beyazami danismali ?

gidip din alimlerine adamlarina sorabilirsin "niyet" in anlamini sebebini

kisi agzini calkalarken caktirmadan su icmek icin yapiyorsam sadece  kendini kandirir ama agiz kokusu gecirmek icin agzini calkalamis ama yanlislikla su icmis ?

mekruhtur, yarim sevaptir bunlar senin benim bilecegim isler degil. o anda orucu bozduk diye gidip su mu icelim ?

sen oruc ken bilmeden sigara ictiysen bozulmayacagini biliyorsun 

hocam o fikri sen yürütemezsin. öyle her önüne gelen fikir yürütemez. hani ıssız bir adaya düşsen danışacak birşeyin olmasa o zaman fikir yürütebilirsin de şimdi bir sürü ilmihal var ve bunların hepsinde neyin ne olduğu yazıyor.

kuran' da zaten bir çok konu yazmaz. namaz kılın der ama namazın nasıl kılınacağı yazmaz. oruç tutun der, orucun hangi hallerde bozulduğu yazmaz. bunlar peygamberimizn bildirdiği şekilde hadislerde vardır. bazen hadislerle de tam anlaşılamaz. o zaman da icma ve kıyas vardır. icma alimlerin sözbirliğiyle bildirdikleridir. kıyas hadis ve ayetlerin karşılaştırılmasıdır. alimlerin sözbirliğiyle bildirdikleri kesinlikle doğru kabul edilir. çünkü peygamberimiz "ümmetim dalalet üzerinde birleşmez" demiştir. yani o fikri yürüten çoktan yürütmüştür. bize okumak kalır.

evet dinde niyet önemlidir, ama sadece niyet edipde kafamıza göre davranamayız. unutarak bir tencere yemek yesekde orucumuz bozulmaz. yanlışlıkla su içsek sonra orucumuz bozuldu deyip yemeye devam edemeyiz.

mekruhtur, yarim sevaptir bunlar senin benim bilecegim isler degil. demişsin. elbette benim bileceğim işler değil, ben bunları kendim uydurmuyorum ki okuduklarımı yazıyorum. bunların tamamı din alimlerin kitaplarında yazan şeyler.

uçmayı bilmiyorsan ibnelik yapmayacaksın...
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    🧿
    BlackApple
    BlackApple's avatar
    Üstün Hizmet Madalyası Üstün Hizmet Madalyası
    Erkek
    hoca doktoro git derim bem ağız kokusu çoğu hastalığın başlangıcıdır
Toplam Hit: 7651 Toplam Mesaj: 49