Ahmet Kaya Albümleri
-
Hoca sen hangi devirde yaşıyorsun a.q. Kürtçe dil değilmiymiş :D Ya git bir dil bilimciye sor bakalım.Kürtçe dil mi değil mi?
- Grameri var mı ? (var)
- Sözlüğü var mı? (var)
- konuşulduğu bir topluluk var mı (var)
- yazıtları var mı (var)
Bunlar dil olmaya ispattır. Kürtçe bir dildir.Şimdi sen kürt halkı yoktur da diyorsan seni kendi anayasandan da vururum. Çünkü 1924 anayasasını aç oku.Diyor ki bu ülkede iki halk vardır,türk ve kürt halkı.Bu 1924 anayasasında vardı.Ama sonradan kaldırıldı.Madem böyle bir halk yok anayasada bu kanun işi ne.Demek var ki koymuşlar,sonra faşist zihniyet kaldırttı. Halk varsa dil de vardır -
he o zaman sen kürt devleti kurulsun istiyosun?yoksa ben mi yanlıs anlıyorum.
-
sen bu adamı nerden dinliyorsun be hoca:)
-
Konuyu açar açmaz hemen kitleyim dedim nasılsa kayar bu ama geç bile kalmışım yanlış anlıyorsun,bu ülkede başka bi dilin olması onların toprak istediği manasına gelmez.adam gibi idnirin mp3 ünüzü indirmeyen indirmesin.
-
o dili konuşuyorsan, onunla anlaşıyorsan, onunla yazabiliyor ve okuyabiliyorsan, geniş bir coğrafi bölgede bu dili kullanıp insanlarla iletişim kurabiliyorsan bu bir dildir.
Lâkin konumuz Kürt Sorunu ve Kürtçe değildir. lost kardeşim çok sağolsun tüm albümleri yayınlamış. dinlemeye fırsat bulamadığım ya da keşfedemediğim şarkıları bulma imkanım olacak. teşekkürler... ertan kardeşim sende kasma bu adamlarla. basmakalıp düşünceler o kadar iyi sokulmuşki kafalarına seni anlamak onlar için bir lüks olur... -
adam paylasim yapmis illa birileri ortamı gerecek öyle değilmi ? konuyu araştırmadan ahmet kaya hakkında bir şey konusmayın. hiç özgeçmişini okudunuzmu ? neler yaşadığını okudunuzmu ? o gece kürtce sarkı söyleyecem dediği zaman neler yaşandığını kimin ne piçlikler yaptığını okudunuzmu ? almanyadaki sözde "arabamı şerefsizler memleketinde bıraktım" sözünü araştırdınızmı ? bunları araştırın öyle gelin önyargılarınızı bir kenera bırakın. işin siyasi yönünün burada noktalanmasını istiyorum rica etsem bu mesajdan sonra yazmazsanız ?
muzik evrenseldir, madem ahmet kaya dinlemiyorsunuz sevmiyorsunuz, amerikalıların ingilterelilerin yaptığı şarkıları dinlemeyin ? 50 cent dinlemeyin, Beyonce dinlemeyin ? yemez değilmi ? hani nerde o kapitalist düşmanlığı ? " Şafak Türküsü " nü bir dinleyin hele daha nice eşi bulunmaz eserlerini dinleyeceksiniz. Paylasim icin tesekkurler.
Toplam Hit: 3213 Toplam Mesaj: 27