AI Agent Tavsiyesi
-
AI teknolojileri hızla gelişiyor. Her (2013) filmindeki gibi, verdiğim komutları anlayıp saatlerce kendi başına görev yapabilen bir AI agent arıyorum.
Aradığım özellikler:
- Windows/macOS/Linux herhangi biri üzerinde çalışması
- Bilgisayarı ve tarayıcıyı kontrol edebilmesi
- Web sitelerinde işlem yapabilmesi
- Mesaj gönderme, cevaplama, dosya/fotoğraf yükleme gibi işleri otomatik yapabilmesi
- Edit ve tekrarlayan görevleri yerine getirebilmesi
ChatGPT gibi sadece cevap veren değil, gerçekten bilgisayarı kullanabilen bir dijital asistan arıyorum.
Şu anda buna en yakın AI agent veya open-source çözümler hangileri?
-
openclaw
-
claude co-work
-
hermes için de öyle diyorlar ama kullanmadım hiç
-
2 aydır kullanıyorum: Hermes
-
mesaj bulunsun :)
-
hermes işini görür bence.
-
NoktaliVirgul bunu yazdı
ee ücretli mi bu yok mudur bunun free olanı?
-
NoktaliVirgul bunu yazdı
Tecrubelerin nasil Neyi iyi yapar Neyi kotu yapar?
-
snoktabnokta bunu yazdıNoktaliVirgul bunu yazdı
ee ücretli mi bu yok mudur bunun free olanı?
Hermes açık kaynak hocam. github'dan indirip kurabilirsin. openclaw da ücretsiz.
-
317seref bunu yazdıNoktaliVirgul bunu yazdı
Tecrubelerin nasil Neyi iyi yapar Neyi kotu yapar?
Deepseek v4 flash bağladım. bazı şeyleri yazarken detay vermem gerekiyor. mesela gemini yada chatgpt benim ne düşündüğümü anlayıp işi ona göre devam ettiriyor. antigravity ile kod yazarken bunu yaşıyorum. ama deepseek'e birazcık daha detaylı anlatmam gerekebiliyor. Burada bağladığın llm modeli biraz önemli. Ben en ucuzu hedeflediğim için deepseek ile yoluma devam ediyorum. pişman değilim. minimax de denedim. güzeldi ama deepseek'e döndüm. fiyat benim için öncelikli.
docker üzerinden değil direkt normal kurdum. Ayrı bir minipc verdiğim için istediği gibi at koştursun istiyorum.
soru yada araştırma işi veriyorum. kendi işimin arasında aklıma gelen araştırmam gereken birşey olursa bunu araştır diyorum araştırıp geliyor
yatırım portföyümü her sabah takip edip günlük ne kadar para kaybettiğimi yazıyor. ay sonunda ne kadar kazanmışım kaybetmişim grafik yaptırıyorum.
borsa, hisse takibi yapıyor.
şu an faturaları takip etmesini sağlamaya çalışıyorum.
elektrik ve su arızalarını takip ediyor saat başı. kesinti varsa yada olacaksa haber veriyor.
fon ve hisse analizi yapacak skiller oluşturdum. arada hisse soruyorum.
bilgisayara birşey yaptıracaksam onu yazıyorum. mesela llama.cpp kur diyorum ve ekranı kapatıyorum. birşeyler yapıyor kurdum diye geliyor.
alışverişte birşeyin ucuzunu internetten aratıyorum. chatleşir gibi lego 13412 ucuzunu bul yazıyorum. en ucuzu bulup fiyatını diye getiriyor.maillerimi bağladım gereksiz okumadıklarımı silsin arşivlesin diye. güzel güzel analiz etti, silecekleri sildi.
kod yazdırmadım. telegramdan kod yazdırmak çok saçma geldi.
hayatta bir yandan düzenli yaptığım yada vakit ayırmam gereken işleri ona yaptırıyorum işte.
kötü yaptığı şeyleri de anlatınca yapıyor aslında. şunu kötü yapıyor diyemem. kaliteli bir llm bağlarsan bu konuda sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. gpt yada claude üyeliğim olmadığı için onları denemedim. en fazla "hayır öyle yapma böyle yap" dediğim oldu. arada yol göstermek gerekiyor. bunun sebebi bağladığım model.