folder Tahribat.com Forumları
linefolder Genel
linefolder Aikido Öğrenmek Yardım :(

Aikido Öğrenmek Yardım :(

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karizma_coder
    karizma_coder's avatar
    Erkek
    arkadaşlar ben hiçbir zaman bu yaşıma kadar dövüş sanatlarıyla ilgilenmedim zaten küçüklüğümüzden bu yana hep malkoçoğlu filmiyle büyüdük herkes gibi :D ben dövüş sanatlarına yine fazla ilgili değilim. ancak aikido dövüş sanatından ziyade daha çok savunma amaçlı olduğu için dikkatimi çekti bi dönem ve internette hep aikido videolarına bakıyodum arada. neyse uzatmayayım :D amacım aikido öğrenmek yalnız yaşadığım şehirde aikido kursu yok. kurs olmadan bu sanatı tekniklerini öğreten bir cd seti yada internet sitesi v.b herhangi birşey varmı bildiğiniz??? bilgisi olan arkadaşlar lütfen yardımcı olsun şimdiden çok teşekkürler...
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    snnyk
    snnyk's avatar
    Erkek
    hangi sehirdesin ki

snnyk.com - code is poetry all that i know...
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karizma_coder
    karizma_coder's avatar
    Erkek
    usak
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Mirza Efe
    _Dert_
    _Dert_'s avatar
    Erkek

Konuya göz att..

http://www.tahribat.com/forumdisplayfolder.asp?highlight=aikido&folderid=93668 

5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    eexper
    eexper's avatar
    Erkek
    hoca o kadar zahmete değmez. hem bi ton paran ve zamanın gidicek kurslara vs... sen gel beni dinle arabanda şöyle kalın bi kazma sapı bulundur bu işini fazlasıyla görür :) hiç max payne oynamadın mı :D

Benden korkunç cevaplar duymak istemiyorsan, bana korkunç sorular sormaktan vazgeçmelisin...
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karizma_coder
    karizma_coder's avatar
    Erkek

konuya göz atttım linkteki program ingilizce zaten türkçe olsa tekniği öğrenmek zor kaldı ingilizcesini öğrencez :D

kazama sapı tavsiyesi için sağolun :D ben maksat sanatını sevdiğim için öğrenmek istiyorum yoksa eveallah çekinemeyiz :D

7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    diamonique
    diamonique's avatar
    Banlanmış Üye
    Erkek
    Aikido programla veya görsel setlerle öğrenilmez. Aikido çok ciddi bir disiplindir. Sürekli çalışmayı gerektirir ve mutlaka bir partnerle çalışmalısın. Kursa gitmen şart. Yani hareketler içinde bir sürü yanlış yapacaksın. Bunlar için birinin seni uyarması gerekli.

Reecep Tayyip'in Askerleriyiz
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    karizma_coder
    karizma_coder's avatar
    Erkek

diamonique bunu yazdı:
    -----------------------------
    Aikido programla veya görsel setlerle öğrenilmez. Aikido çok ciddi bir disiplindir. Sürekli çalışmayı gerektirir ve mutlaka bir partnerle çalışmalısın. Kursa gitmen şart. Yani hareketler içinde bir sürü yanlış yapacaksın. Bunlar için birinin seni uyarması gerekli.
    -----------------------------

haklısın kardeşte olmayınca kurs nereye gitcem mecbur böyle öğrenebildiğim kadarını öğrenirim

9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Milamber
    Milamber's avatar
    Erkek

yarım imam imandan yarım doktor candan edermiş aman hocam sakın deneme... bilindiği üzere aikido savunma sanatı ama aikido tüm yapısını eklemler üzerine kurmuştur... yani bu gün görsel videolar aracılığı ile öğreneceksin ama sadece teoride kalacak demek istediğim rakibinin kolunu hangi açı ve sertlikte bükeceğini tam olarak asla bilemeyeceksin... sonra bilgisayardan çalışıyorum deyip bir arkadaşına göstermek maksadıyla (kesinlikle üstünde denemek değil sadece öğrendiğin şeyi onunla paylaşmak için gösteriyor olacaksın) denediğinde kazara adamın bileğini kıracaksın...

aikido tüm uzak doğu sporları gibi oldukça ciddi ve son derece katı bir disiplindir yukarıdada arkadaşların söyledği gibi iyi bir hocadan ders almadığın sürece sakın yanından bile geçme derim ben...

ayrıca bende senin gibi kendo öğrenmek istemiştim... tahtadan yaptığım bir kılıçla kendi kendime hareketleri deniyordum... sonra bir gün bizim burada japon kültür günü yapıldı... katıldım teoride  tüm felsefeyi bildiğim için oradaki tanıtım amacıyla gelen samuray elemanla konuşmayı denedim... sonuç benim açımdan umut vericiydi çünkü eleman benden tahta kılıçla yaptığım hareketleri gerçek kılıçla yapmamı istedi... az kalsın kendi ayağımı doğruyordum ama eleman çok beğendi hocasız ve gerçekten bir kılıcı olmayan birisi için umut vericiymiş... tabi ben bilmiyordum sonradan öğrendim bizim ünideki japon dili edebiyatı hocalarından birinin büyük dedesi samuraymış adam merakımı görünce bana bildiklerini öğretmek istemişti... 3 ay birlikte kendo çalıştık ama sonra kojiyiuru sensei kalp krizi geçirince japonyaya dönmek zorunda kaldı :(

Fırtına koparmaktır işim... Uzaklar Yolcusu
  10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    HighNitro
    HighNitro's avatar
    Erkek

Bursa Aikido  bak bu siteyi ben yapmıştım burada bayağı bir detaylı içerik var bilgi edinebilirsin.. Kursa gitmeden öğrenilmez. Kötüye kullanamazsın bu sporu ve çok disiplinli çalışman gerek. 

Japonya dan aikido da 9.dan hoca gelmişti adı suezawa, kısacık ve tombul birisi ama karşısına 1.90 goril gibi adamlar çıkmaya tırsıyor :D  

11. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Rmk
    Rmk's avatar
    Erkek

Usaktaysan cok bir alternatifin yokki :) usakli olarak su kadar söyleyebilirimki enerjim spor , migros spor , bir de tansasin arasindaki salonun disinda sporla ilgili yer yok.. yani kissadan hisse elindekileri degerlendir.. Tekvando ...kikboks filan ögretiyorlar genede bir sor gidip belki aykido bileni de vardir.. bu arada .. prometheus var usakta okuyor..

sen usaklimisin ?

Koyun gibisin kardesim, gocuklu celep kaldirinca sopasini sürüye katiliverirsin hemen ve adeta magrur, kosarsin salhaneye. Dünyanin en tuhaf mahlukusun yani, hani su derya icre olup deryayi bilmiyen baliktan da tuhaf. Ve bu dünyada, bu zulüm senin sayende. Ve açsak, yorgunsak, alkan içindeysek eger ve hala sarabimizi vermek için üzüm gibi eziliyorsak kabahat senin, -demege de dilim varmiyor ama- kabahatin
Toplam Hit: 2533 Toplam Mesaj: 12