Ajax İle Sürekli İletişim

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

php fazlasıyla sorun çıkartmaya başladı. Django ile çok daha rahat hallediyordum işlerimi. nodejs ile bakayım bu blog'u bari php ile hallederim. Django projesinin biraz daha oturmasını bekliyorum. 2-3 sene sonra çok daha sağlam hale geleceğini düşünüyorum.

Ne yaparsam yapayım, yine bu iş uzayacak. Ya nodejs ile yada sıfırdan django ile.

2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

up niyetliyle bir bilgi mesajı ;

nodejs baya gelişmiş ne kadar işime yarar bilmiyorum. Fakat onu denemek en hızlı ve en kolay çözüm gibi. Kendi yazdığım bir editor var. Onu halledip, daha sonra bu olaya geçicem.

Editorun dökümanını yayınlayabilrim. bunu halledince , döküman olarak yayınlarım. Her ne kadar javascript bilgime güvensemde, nodejs ve server kısmında bilmediğim , daha önce kullanmadığım şeyler var. Neyse bir kaç dökümanı yayınlıyorum (kendi sitesinden bol bol döküman bulabilirsiniz tabi);

--

http://s3.amazonaws.com/four.livejournal/20091117/jsconf.pdf

http://developerarea.blogspot.com/2012/01/nodejs-dersleri-bolum-1-kurulum-ve-ilk.html

araştırırken şunu buldum : http://ldapjs.org/

ldap işine girişmişler, altyapı nodejs imiş :S .. En sevdiğim dil javascript idi. Böyle projeleri gördükçe bir kez daha bağlanıyorum şu dile.

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    ndmylmz
    ndmylmz's avatar
    Erkek

nodejs olayını çözen vasa banada anlatsın. chat.ndmylmz.com u nodejs ile tekrar yapmak istiyorum :)

Sistemi de kapattım ama PHP konusunda hala yardımcı olurum // Boş gezenin boş kalfası - Öğrenci - YTÜ
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    asiminnesli
    asiminnesli's avatar
    Erkek

zumsuk bunu yazdı:
    -----------------------------

asiminnesli bunu yazdı:

ben aciz bilgimle şöyle yapardım check sistemini yapıp javascript ile setTimeOut ile (kontrolet(),2000) deyip her sn de bir tekrar kontrol etmesini isterdim ne kadar yvaştlatır bilemem tabi

benimde aklıma o geldi de, problem olacak sanırım. Mesela bağlantı gitti geldi birşeyler oldu ne hale gelir acaba.

İçimden bi ses bu iş için baya bi javascript ve php kodlayacağım (kontroller) diyor.

@ KodlayanAdam : teşekkürler Sharpshooter'a da mesaj attım. En azından yöntem adı vs.. öğrensme oda yeter. Hiç bir fikrim yok çünkü.

hocam hangi kafa ile yazdım bilmniyorum ama bu sistem php ve javascipt çalışma mantığına ters php daha sayfa yüklenirken server yorumu ile halledilip bir html dökümü oluşturuluyor ama js de senni pc yorumluyor ve yine senin pc üstünde sonucu gösteriyor onun için js düzgün bir biçimde php yi çağıramaz bence 

I am Jack's inflamed sense of rejection
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Ayro
    Ayro's avatar
    Erkek

ndmylmz bunu yazdı:

nodejs olayını çözen vasa banada anlatsın. chat.ndmylmz.com u nodejs ile tekrar yapmak istiyorum :)

Türkçe döküman attım, sınırlı sayıda var. Nodejs ile uğraşacağıma djangoya geçicem. 2 haftaya kalmaz hantallığı üstümden atıp daha sağlamını yaparım :/

sabır ediyorum django'ya geçmemek için :)

@ asiminnesli : javascript'i senin bilgisayarın yorumluyor, geri kalan serverın işi. Nodejs gibi sistemler javascript. v8 js engine sayesinde serverside tarafına geçmiş. Bu adamlar eğer javascript ve nodejs ile ldap işine giriştilerse ; javascript ile çoğu iş mümkün.

Yinede python kütüphaneleri karşısında kararsızım :/ Geleceği python ile daha sağlam görüyorum (php6 yı bilemem) oraya geçicem. Az kaldı.

Toplam Hit: 3520 Toplam Mesaj: 16