Ajax Mail Gönderme Sorunu
-
Herkese selam,
Arkadaşlar benim şöyle bir sorunum var bir websitesi çalışması yapıyorum.Sayfalar jquery ile sağ taraftan kayarak geliyor. Şimdi iletişim sayfasına tıkladığımda işte bize yazın alanı var burada ajax ve php ile mail göndertmeye çalışıyorum ancak jquery'nin ajax metodu çalışmıyor. Aynı kodları yeni bir sayfa oluşturarak deniyorum çalışıyor. Bu sorun bana kafayı yedirtti resmen. Bu problemle karşılaşan oldu mu daha önce?
-
Çalışmanı Chrome tarayıcı ile test et ve console kısmında çıkan hatayı buraya yaz...
-
Console da hiçbir hata vermiyor, sıkıntıda o zaten.
-
Php tarafında javascript alert verdir. Yada o kod bloguna girip girmediğini test et.
ontedi tarafından 28/Ağu/13 10:37 tarihinde düzenlenmiştir -
Hocam javascript çalışmıyor. Normalde iletişim sayfasının içeriği ajax ile başka bir sayfadan geliyor. Acaba bu yüzden mi javascript çalışmıyor olabilir?
-
Load ile yüklenmiş olsa dahi çalışması lazım hocam, kodların doğruluğundan emin misin? ufak bir söz dizim hatası mevcut olabilir.
-
hocam aynı kodları alıp yeni bir sayfada denedim, çalışıyor ama dediğin gibi bir daha kodu inceleyeyim.
-
Arkdaşlar bu sorunu bir türlü çözemedim. Yazdığım kodlar aşağıda nerede hata yapıyorum?
Bu arada javascript çalışmıyor. Alert fonk. koydum. kod bloğuna hiç girmiyor. Ama aşağıdaki kodları aynen kopyalayıp başka bir sayfada deniyorum çalışıyor. Anlamadım gitti.
Jquery Kodu :
$('#gbuton').click(function() {
$.ajax({
type : 'POST',
url : 'phpmail.php',
dataType : 'html',
data: $('#bizeyazin').serialize(),
success : function(data){
$('#cevap').html(data);
},
error : function(XMLHttpRequest, textStatus, errorThrown) {
$('#cevap').html(data);
}
});
return false;
});
HTML Kodu :
Adınız Soyadınız :
< id="adsoyad" ="text" name="adsoyad" />
Email Adresiniz :
< id="email" ="text" name="email" />
Görüş, Öneri ve Şikayetleriniz. :
< id="mesaj" name="mesaj" rows="" cols="">>
< id="gbuton" ="" name="gonder" value="Gönder" />
nepnesomao tarafından 29/Ağu/13 20:58 tarihinde düzenlenmiştir -
nepnesomao bunu yazdı
Arkdaşlar bu sorunu bir türlü çözemedim. Yazdığım kodlar aşağıda nerede hata yapıyorum?
Bu arada javascript çalışmıyor. Alert fonk. koydum. kod bloğuna hiç girmiyor. Ama aşağıdaki kodları aynen kopyalayıp başka bir sayfada deniyorum çalışıyor. Anlamadım gitti.
Jquery Kodu :
$.ajax({
$('#cevap').html(data);
},
$('#cevap').html(data);
}
});
return false;
});
HTML Kodu :
Adınız Soyadınız :
Email Adresiniz :
< id="mesaj" name="mesaj" rows="" cols=""></>
Ajaxı
$.ajax({ type : 'POST', url : 'phpmail.php', data: $('#bizeyazin').serialize(), success : function(data){ $('#cevap').html(data); }, error : function(XMLHttpRequest, textStatus, errorThrown) { $('#cevap').html('Hata: '+XMLHttpRequest+', '+textStatus+', '+errorThrown); } });Şeklinde değiş. Htmlyide
<form id="bizeyazin"> Adınız Soyadınız : <input id="adsoyad" type="text" name="adsoyad" /> Email Adresiniz : <input id="email" type="text" name="email" /> Görüş, Öneri ve Şikayetleriniz. : <textarea id="mesaj" name="mesaj" rows="" cols=""></textarea> <input id="gbuton" name="gonder" type="button" value="Gönder" /> </form>Şeklinde değiş hocam. Dene.
Yine olmazsa jsfiddle.net adresine kopyala html'yi bakalım.
En kötü bir hata mesajı çıkmak zorunda..
-
by_Tet bunu yazdınepnesomao bunu yazdı
Jquery Kodu :
$.ajax({
$('#cevap').html(data);
},
$('#cevap').html(data);
}
});
return false;
});
HTML Kodu :
Adınız Soyadınız :
Email Adresiniz :
< id="mesaj" name="mesaj" rows="" cols=""></>
Ajaxı
$.ajax({ type : 'POST', url : 'phpmail.php', data: $('#bizeyazin').serialize(), success : function(data){ $('#cevap').html(data); }, error : function(XMLHttpRequest, textStatus, errorThrown) { $('#cevap').html('Hata: '+XMLHttpRequest+', '+textStatus+', '+errorThrown); } });Şeklinde değiş. Htmlyide
< id="bizeyazin">Adınız Soyadınız : < id="adsoyad" ="text" name="adsoyad" /> Email Adresiniz : < id="email" ="text" name="email" /> Görüş, Öneri ve Şikayetleriniz. : < id="mesaj" name="mesaj" rows="" cols="">> < id="gbuton" ="" name="gonder" value="Gönder" />>Şeklinde değiş hocam. Dene.
Yine olmazsa jsfiddle.net adresine kopyala html'yi bakalım.
En kötü bir hata mesajı çıkmak zorunda..
Valla hocam dediğin sitede test ettim orada hata mesajı verdi. O da phpmail.php dosyası olmadığı için. Ancak senin verdiğin kodla kendi sitemde deniyorum yine tepki yok. Bu html kodu ajax ile başka bir php doyasından geliyor, sorun bundan mı kaynaklanıyor diyorum ama aynı şekilde galeri bölümünü çekiyorum onda da lightbox var onda sorun yok. Kafa yiyeceğim.
-
Hocam jquery kütüphanesini doğru çağırdığına emin misin? Bundan ziyade sayfada başka bir kütüphane var mı? Mesela formlara stil vermek üzere eklenmiş ya da başka bir amaçla eklenmiş kütüphane, eklenti gibi js dosyası? Kaldı ki alerti babalar gibi vermesi lazım jquerysiz bile, çok garip bir durum bahsettiğin.