Ak Parti Forumunda 5 Vakit Namaz Kılan Komunist Tartışması
-
yaa abilerim karl max bir ateistti ama bu ideolojiyi temellerken bütünü ile devlet yönetimini ele almıştı. Kişisel bir dayatma değildir bu hee doğru bir sistemmi hayır peki adil mi evet ozaman uygulayan var mı ? yok.
Bu arada uzun uzadıya yazmaya gerenk yok komünizm bütünü ile İslam felsefesi ile aynıdır Tek sapık nokta bu sistemde din yoktur ! fakat birey istediği gibi dinini yaşaya bilir.
not: Oradan buradan alıp da kısa kısa notları okuyupda yazacak olanlar hiç yazmasın bir şey.
-
NovalgiN bunu yazdı:
-----------------------------ats30 bunu yazdı:
-----------------------------
komünist manifesto.
Edit : Bu tartışma kısır döngüdür.Komünistler nasıl olsa özel mülkiyeti kabul etmeyecekleri için uzatmak anlamsızdır.
-----------------------------yok yok oluşmaz hangi sayfasında yazıyor merak ettim bakayım hemen söyle sen ?
-----------------------------Ama siz komünistler, kadınların ortaklığını getirmek istiyorsunuz, diye bağırıyor tüm burjuvazi bir ağızdan.
Burjuva, karısını, salt bir üretim aracı olarak görüyor. Üretim araçlarının ortaklaşa kullanılacağını duyuyor ve, doğal olarak, ortaklaşa olma yazgısından kadınların da aynı şekilde paylarına düşeni alacaklarından başka bir sonuça varamıyor. (liberalleri aşağılıyor !)
Hedeflenen gerçek noktanın, kadınların salt üretim araçları olma durumuna son vermek olduğunu aklına bile getirmiyor.
Kaldı ki, burjuvalarımızın sözümona komünistler tarafından açıkça ve resmen yerleştirilecek olan kadınların ortaklaşalığı karşısında gösterdikleri erdemli öfkeden daha gülünç hiç bir şey olamaz. Komünistlerin kadınların ortaklaşalığını getirmelerine gerek yoktur; bu, çok eski zamanlardan beri zaten var. (çok eski zamanlardan kastı Allah'ın yarattığı Adem ve Havva'nın evliliklerini ve sonraki ilahi dinleri -islamiyet de dahil- katıyor ! ilahi dinler zinayı yasaklıyor.Bu yasaklamanın neticesinde hala bunun devam etmesi aile kavramını kaldırmayı gerektirseydi zaten Allah böyle bir sistem kurmazdı.Aile ilahi dinlerde ve tabiki islamiyette kutsaldır.)
Burjuvalarımız, kendi proleterlerinin karılarını ve kızlarını ellerinin altında bulundurmakla yetinmiyorlar ve resmi fuhşu bir yana bırakırsak, birbirlerinin karılarını baştan çıkarmaktan büyük zevk duyuyorlar.(tüm liberallere iftira atılıyor !)
Burjuva evliliği, gerçekte, evli kadınlarda ortaklık sistemidir (külliyen yalan,islamiyete uygun evlilik (özel mülkiyetin varolduğu sistemde) ortaklık gibi sapık bir durumu reddeder), ve dolayısıyla komünistler, olsa olsa, kadınların ikiyüzlüce gizlenmiş ortaklaşalığı (aile kavramına iftira atılıyor) yerine açıkça yasalaştırılmış olanını getirmeyi istemekle suçlanabilirler.(komünistler yasalaştırılmış fuhşu/seksi getirmekle suçlanmayı kabul ediyorlar) Zaten, apaçıktır ki, bugünkü üretim biçiminin kalkmasıyla birlikte, bu sistemden çıkan kadınların ortaklaşalığı da, yani resmi ve özel fuhuş da kalkacaktır.(komünizmi ilan ettikten sonra yani kendi akıllarınca sistemi kurduktan sonra resmi ve özel fuhşu kaldıracaklarını iddia ediyorlar.özel fuhşu nasıl kaldıracaklar acaba ? insanların beynine mi hükmedecekler ? Ayrıca ortaklaşalık kalkınca komünizm de kalkmıyor mu ? Ondan sonra kapitalist devrim olursa -ki yeryüzünde komünizm hiçbir zaman başarılı olamamıştır- o komünistler tekrar mı devrim yapmayı,kadın ortaklığını kaldırmayı planlıyorlar ? Bir düşünün komünist devrim geldi ve annelik babalık kavramları tarih oldu.Kadınlar sadece "seks ve çocuk doğurmak" için varolan bir "yaratık/mal" olarak görülüyor !)parantez içindekiler benim açıklamalarım.uzatmayalım.
komünizm = ateizmden beslenen,uyduruk,islamiyete ve insan fıtratına aykırı,kadını seks kölesi ve çocuk doğurma aleti olarak gören,adaletsiz,rekabetsiz,münasebetsiz bir mutsuzluk sistemidir.
Edit : Hata bende.Özür diliyorum herkesten.Bu sitede komünist,ateist ve din karşıtlığının yoğun olduğunu bildiğim halde böyle şeylere cevap verdiğim için kendimden utansam yeridir.Artık cevap yok.
-
ats arkadaşım üretim araçları komunizimde halkın malıdır. bir avuç para babasının tekelinde degildir.
sonra uretim araçlarıyla kadınların ortak kullanımı gibi sapıkça bişeyi nasıl ilişkilendirebiliyorsun.
ha gerçekten sosyalizmde komunizimde boyle birşey olsa bile sen karını paylaşmazsın olur biter kimse sana karını paylaş yada zorla namaz kılma demiyor.
hala sosyalizmin dini yönünü tartışacagınıza
iktisadi üretim yönünü işçilik yonunu tartışın takmışsınız yok ateistlikti yok bilmem ne diye bulgaristanda sosyalizm varken namaz kılan da vardı kiliseye gidende ala ala...
-
MaviEkran bunu yazdı:
"Kaldı ki, burjuvalarımızın sözümona komünistler tarafından açıkça ve resmen yerleştirilecek olan kadınların ortaklaşalığı karşısında gösterdikleri erdemli öfkeden daha gülünç hiç bir şey olamaz. Komünistlerin kadınların ortaklaşalığını getirmelerine gerek yoktur; bu, çok eski zamanlardan beri zaten var."
Komunist Parti Manifestosu (http://okul.gencliginsesi.net/marks/manifesto.htm)
-----------------------------ve devam ediyor
Burjuvalarımız, kendi proleterlerinin karılarını ve kızlarını ellerinin altında bulundurmakla yetinmiyorlar ve resmi fuhşu bir yana bırakırsak, birbirlerinin karılarını baştan çıkarmaktan büyük zevk duyuyorlar.
Burjuva evliliği, gerçekte, evli kadınlarda ortaklık sistemidir, ve dolayısıyla komünistler, olsa olsa, kadınların ikiyüzlüce gizlenmiş ortaklaşalığı yerine açıkça yasalaştırılmış olanını getirmeyi istemekle suçlanabilirler. Zaten, apaçıktır ki, bugünkü üretim biçiminin kalkmasıyla birlikte, bu sistemden çıkan kadınların ortaklaşalığı da, yani resmi ve özel fuhuş da kalkacaktır.
...
iyi cımbızlamışsınız. türkçe mealini anlatayım ben. kadınların ortaklaşa kullanma fikrini komünistler getirmedi demek istiyor. yani ilkel çağda zaten bu vardı. bu yafta göbekleri yağlı para babalarının ortaya attığı çamur at izi kalsın mantığıdır ki onların aile anlayışı da yukarıda açıklanmış zaten.
e siz de haklısınız getirmek lazım arabistandaki gibi mut'a nikahını kıy 1 günlük nikahı işini gör ertesi gün boşa. ne ala memleket ((:
kendisini sevmediğim ama sloganını haklı bulduğum zaman gazetesinin güzel bir reklamı var
"yaftalamadan düşünün"
-
ats30 bunu yazdı:
NovalgiN bunu yazdı:
-----------------------------ats30 bunu yazdı:
komünist manifesto.
Edit : Bu tartışma kısır döngüdür.Komünistler nasıl olsa özel mülkiyeti kabul etmeyecekleri için uzatmak anlamsızdır.
-----------------------------yok yok oluşmaz hangi sayfasında yazıyor merak ettim bakayım hemen söyle sen ?
-----------------------------Ama siz komünistler, kadınların ortaklığını getirmek istiyorsunuz, diye bağırıyor tüm burjuvazi bir ağızdan.
Burjuva, karısını, salt bir üretim aracı olarak görüyor. Üretim araçlarının ortaklaşa kullanılacağını duyuyor ve, doğal olarak, ortaklaşa olma yazgısından kadınların da aynı şekilde paylarına düşeni alacaklarından başka bir sonuça varamıyor. (liberalleri aşağılıyor !)
Hedeflenen gerçek noktanın, kadınların salt üretim araçları olma durumuna son vermek olduğunu aklına bile getirmiyor.
Kaldı ki, burjuvalarımızın sözümona komünistler tarafından açıkça ve resmen yerleştirilecek olan kadınların ortaklaşalığı karşısında gösterdikleri erdemli öfkeden daha gülünç hiç bir şey olamaz. Komünistlerin kadınların ortaklaşalığını getirmelerine gerek yoktur; bu, çok eski zamanlardan beri zaten var. (çok eski zamanlardan kastı Allah'ın yarattığı Adem ve Havva'nın evliliklerini ve sonraki ilahi dinleri -islamiyet de dahil- katıyor ! ilahi dinler zinayı yasaklıyor.Bu yasaklamanın neticesinde hala bunun devam etmesi aile kavramını kaldırmayı gerektirseydi zaten Allah böyle bir sistem kurmazdı.Aile ilahi dinlerde ve tabiki islamiyette kutsaldır.)
Burjuvalarımız, kendi proleterlerinin karılarını ve kızlarını ellerinin altında bulundurmakla yetinmiyorlar ve resmi fuhşu bir yana bırakırsak, birbirlerinin karılarını baştan çıkarmaktan büyük zevk duyuyorlar.(tüm liberallere iftira atılıyor !)
Burjuva evliliği, gerçekte, evli kadınlarda ortaklık sistemidir (külliyen yalan,islamiyete uygun evlilik (özel mülkiyetin varolduğu sistemde) ortaklık gibi sapık bir durumu reddeder), ve dolayısıyla komünistler, olsa olsa, kadınların ikiyüzlüce gizlenmiş ortaklaşalığı (aile kavramına iftira atılıyor) yerine açıkça yasalaştırılmış olanını getirmeyi istemekle suçlanabilirler.(komünistler yasalaştırılmış fuhşu/seksi getirmekle suçlanmayı kabul ediyorlar) Zaten, apaçıktır ki, bugünkü üretim biçiminin kalkmasıyla birlikte, bu sistemden çıkan kadınların ortaklaşalığı da, yani resmi ve özel fuhuş da kalkacaktır.(komünizmi ilan ettikten sonra yani kendi akıllarınca sistemi kurduktan sonra resmi ve özel fuhşu kaldıracaklarını iddia ediyorlar.özel fuhşu nasıl kaldıracaklar acaba ? insanların beynine mi hükmedecekler ? Ayrıca ortaklaşalık kalkınca komünizm de kalkmıyor mu ? Ondan sonra kapitalist devrim olursa -ki yeryüzünde komünizm hiçbir zaman başarılı olamamıştır- o komünistler tekrar mı devrim yapmayı,kadın ortaklığını kaldırmayı planlıyorlar ? Bir düşünün komünist devrim geldi ve annelik babalık kavramları tarih oldu.Kadınlar sadece "seks ve çocuk doğurmak" için varolan bir "yaratık/mal" olarak görülüyor !)parantez içindekiler benim açıklamalarım.uzatmayalım.
komünizm = ateizmden beslenen,uyduruk,islamiyete ve insan fıtratına aykırı,kadını seks kölesi ve çocuk doğurma aleti olarak gören,adaletsiz,rekabetsiz,münasebetsiz bir mutsuzluk sistemidir.
Şimdi makasladığın kısımla ilgili ve senin bilimum kıt beyninle ilgili bi açıklama yaptıktan sonra işin aslını kamuoyuna açıklayalım.
Birincisi,para aşığı tasarruf sahibi liberal patron,ağa köpeklerinin karılarını mal gibi kullandıkları bir sex kölesi yemek yapan çamaşır yıkayan bir varlık olarak görelim.Ardından kadında mülkiyet kavramını göz önüne alalım.Senin anlattığın kadında mülkiyet, sadece sex ile ilgili olarak anlatılmış bi ibare değil.Sonuçta sen evli olduğun karınla tüm mal varlığını paylaşmak istemeyebilirsin.Para aşığı bir adamsın.Kişisel bir şeyler istersin en nihayetinde.Karınla bir ekonomik ortaklık yerine herşeyin senin olmasını istersin.Burada ortaklıktan kasıt evlilik bağıdır ortak tek eşli sadakat dolu bi yaşamdır.Bunun Türkçe meali budur.
İkincisi,"Komünistlerin kadında ortaklığı getirmelerinin gereği yoktur;bu zaten eskiden beri hep vardı."ibaresi senin karınla paylaşamayacağın ortak mülkiyetin
Komünist düşünen çiftlerde varolduğu ve kadının yüceltildiği bir ibaredir.Aile kavramı insani bir gerekliliktir ama komünizm aile içi sömürülen kadınları ve çocukların haklarını savunur.Yoksa senin gibi fesatça alçakça cahilce düşünen din dogmalarıyla dolu bi adamdan daha başka nasıl bir yorum gelebilir ki.Demek ki içinde böyle bir meyil var ki okuduğunu direk cinsellik ile ilgili yorumluyorsun.Hemde cinselliğin en adice tarafını mal ediyorsun.Yani sen böle düşünüyorsan Marx senin hakkında çok doğru söylemiş.Çünkü burjuva çıkarlarını düşünen kollayan bir liberal olduğunu söylüyorsun.Yazıcaksan bu yazıların devamını da getir öyle makasla kısaltılmış şeyleri alıp satma nohut beyninle.
Üçüncüsü yine kadını yücelten göklere çıkartan bir ibaredir diyor ki "Zaten apaçıktır ki, bugünkü üretim düzeninin ortadan kalmasıyla bundan,bundan doğan,kadınlarda ortaklık,resmi ve gayri resmi fuhuşta ortadan kalkacaktır."Yani meali kadını parayla satın alamayacaksın(fuhuştan kasıt)sömüremeyeceksin.Ortaklık kavramı mülkiyetten doğan birşey olduğu üzere ortada ne ortaklık olucak ne partnerler arasında üstünlük sağlayacağı bir birim mevcut değildir.Çünkü kapitalist sistemde hukuk kadının ekonomik hakkını korur ancak,pratikte kadın aile içinde sömürülür.Komünizmde, kadın erkek farketmeksizin herkes eşit bireylerdir ve herkese emeği kadar pay verilir.
Kısacası liberal ABD televizyonlarındaki dizilerde başkasının karısı ile haşna fişna ederken bu espri ile karşılanabiliyorsa,liberal takılan burjuva ve küçük burjuvaların yediği boklar zaten kamuoyunda.Hiçmi magazin okumadın? Ordaki insanlara sorsanda müslümanım der hacca gittim der ama yemediği bok kalmamıştır.Şartlı müslüman yani.
-
"toprak eşittir. akçe eşittir. kadın istisnadır."
şeyh bedrettin
-
ats30 arkadaşım resmen komunizmi kötülemek için elinden geleni yapmışsın.Bide utanmadan manifestoda bahsedilenleri kırpıp kendi mantığına uygun hale getirmişsin bu resmen magazincilerin ünlülerin ses ve görüntü kayıtlarını kırpıp söylemediklerini söylemiş gibi göstermektir.Yanlış şeylere mahal vermemek için manifestodaki ilgili yerin orijinali :
Aile ve eğitim üzerine, çocuk ve ana-baba arasındaki
kutsal ilişki üzerine burjuva safsataları, modern sanayinin etkisiyle,
proleterler arasındaki bütün aile bağları parçalandıkça, ve onların çocukları
basit ticaret nesneleri ve basit iş aletleri durumuna geldikçe, daha çok
tiksindirici olmaktadır.
Ama, siz komünistler kadında ortaklaşalığı getireceksiniz diye, tüm
burjuvazi bir ağızdan yaygara koparıyor.
Burjuva, karısını salt bir üretim aracı olarak görür.
Üretim araçlarının ortaklaşa kullanılacağını duymuştur ya,
doğal olarak bundan, aynı biçimde, kadınların da ortaklaşalığa
tabi tutulacağından başka bir sonuca varamaz.
Sözkonusu olan şeyin, kadınların basit birer üretim aracı olmaları
durumuna son vermek olduğu aklından bile geçmez.
Zaten, kendilerinin komünistler tarafından açıkça ve
resmen yerleştirileceğini ileri sürdükleri kadında ortaklaşalığın
burjuvalarımızda uyandırdığı o yüksek ahlaki öfkeden daha gülünç bir şey
olamaz. Komünistlerin kadında ortaklaşalığı getirmelerine gerek yoktur; bu,
ezelden beri zaten var.
Proleterlerinin karılarını, kızlarını el altında bulundurmakla yetinmeyen
burjuvalarımız, resmi fuhuş kurumunun sözünü etmezsek, birbirlerinin
karılarını ayartmaktan derin bir zevk duyarlar.
Burjuva evliliği, gerçekte evli kadınlarda bir ortaklaşalık sistemidir; ve
dolayısıyla, komünistler olsa olsa, kadında ortaklaşalığın ikiyüzlülükle
gizlenmiş olanının yerine, açıkça yasallaştırılmış olanını getirmek istemekle
suçlanabilirler. Kaldı ki, bugünkü üretim sisteminin ortadan
kaldırılmasıyla bu sistemden doğan kadında ortaklaşalığın, yani resmi ve
gayri resmi fuhşun da ortadan kalkacağı apaçıktır.
-
http://www.dailymotion.com/video/xbyu88_karsitgorus-islamiyet-ve-sosyalizm_news
bu linkte ats30 un yapmıs oldugu iddaalara cevap veren video var herkesin izlemesini tavsiye ederim