folder Tahribat.com Forumları
linefolder Gündem - Güncel Konular
linefolder Akay Kavşağı Ve İ Melih Gökçek Üzerine

Akay Kavşağı Ve İ Melih Gökçek Üzerine

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    hege1903
    hege1903's avatar
    Erkek
    Arkadaşım ben de çevre mühendisleri odasının çıkardığı yazılara bakıyorum arada ama her yazıda görüyorum ki melihe kayıyorlar. Demekki inşaat müh. odası da aynı şeyi yapıyormuş:) Bu tür odalar tarafından yazılan yazıların tarafsız yazıldığını düşünmüyorum. Benim düşüncem bu.
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

hege1903 bunu yazdı:
    -----------------------------
    Arkadaşım ben de çevre mühendisleri odasının çıkardığı yazılara bakıyorum arada ama her yazıda görüyorum ki melihe kayıyorlar. Demekki inşaat müh. odası da aynı şeyi yapıyormuş:) Bu tür odalar tarafından yazılan yazıların tarafsız yazıldığını düşünmüyorum. Benim düşüncem bu.

Yukardaki bildiri de siyasal provokasyon içeren tek kelime yok. Adamlar yapmaları gibi bilimsel kanıtlı delilli bir ayzı yazmışlar. Çevre müh. odası için de durum aynıdır, sence bütün meslek odalarının bu adama karşı olmaları siyasi bir çıkar amaçlı mı? Yoksa adamın bilime, tekniğe kulak asmadan si*inin dikine gitmesinden kaynaklı mı?? Biraz daha mantık/düşünme lütfen 

I am free of all prejudice. I hate everyone equally
  3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Pc-ErrOr bunu yazdı:

@gkhn759
    okudum tüm yazıyı.. adam pahalıda olsa cebine parada atsa birşeyler yapıyor..

başka belediyeler gibi ( parti ayrımı yapmıyorum tüm belediyeler ) hiç bir şey yapmadan 5 senede 1 sene çalışmıyor.. gelih gökçeğin yine icraatı var Ankara'yı bence güzelleştiren o adam. Çankaya belediyesine gelelim.. melih gökçek sevap işlese günah die çıkıolar karşısına.. muhalefeti severim ama bu kadarıda aşırı her yaptığı şeye karışmamaları gerek.

15 sene önceki Ankara'ya bakın ( ki ben o zamanı hatırlamıyorum sadece görüyorum )

bide şimdidin Ankara'sına bakın yaşayanlar objektik olarak cevap versinler..

Hoja ankara büyükşehir belediyesinin borçlarını hazine ödemesin o zaman!... o ..sına kodumun borcunu biz cebimizden vergilerle ödüyoruz ben istanbullu olarak senin borcunu ödemek zorunda mıyım o kavşağı çok seviyorsan  git kendi borcunu kendin öde kardeşim!... bu ülke sadece ankaradan ibaret değil, a.q. iyice bencil kayıtsız şartsız pislikler oldunuz, varsa yoksa kendi rahatınız kendi mutluluğunuz, başkası bok yesin sıçsın yine kendi bokunu yesin, bu ne vurdum duymazlık a.q. bu ne rahatlık! benim hakkımı yiyenin çoluk çocuğundan çıksın haram ediyorum ulan! hakkımı yiyene hastalık olup geri dönsün, prostat olsun, kan kanseri olsun, çocuğu ölsün, babası trafik kazası geçirsin, yedi nesil ailesi kanser olsun. beddua ediyorum alın işte @:Z lan çalış çalış ebemiz skildi, kaç tane şirket kapattım kaçaksız göçeksiz çalışmaktak vergi vermekten cebimize doğru düzgün para girmedi, bıktık sizin başkanlarınızın padişahlarınızın borcunu ödemekten yeter hoja! gitsin cebinden ödesin yavşhak yeter artık leaaayynn! Hizmetmiş bütçen kadar hizmet yap a.q. bizim cebimize el atma. Lanet olsun lan!

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    SilenC3
    SilenC3's avatar
    Erkek
    tek taraflı bakıosunuz olaya asıl suç mahkemededir ! chp daha temel atılmadan bu kavşak yapımını mahkemeye sundu ama ne hikmettirki üzerinde yasal işlem yapılmasına rağmen yapım dewam etti burda gökçek haklı chp haklı demiorum ama heryeri birbirine bağlayan bi kavşağın daha özenli daha planlı daha doğru yapılmasını isterdim ayrıca çankaya belediyesine bok atanlar çankaya ankaranın en düzenli yapıları ve olanakları düzgün olan ilçelerin başında gelir çankayaya bok atacağınıza diğer ankaranın ilçelerine bi bakın sonra çankayaya bok atın...

Ben giderken sen dönüyodun, sen benden daha fazla şey bilirsin vs.
  5. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    Pc-ErrOr
    Pc-ErrOr's avatar
    Erkek
    IRET bunu yazdı:
    Pc-ErrOr bunu yazdı:

@gkhn759

başka belediyeler gibi ( parti ayrımı yapmıyorum tüm belediyeler ) hiç bir şey yapmadan 5 senede 1 sene çalışmıyor.. gelih gökçeğin yine icraatı var Ankara'yı bence güzelleştiren o adam. Çankaya belediyesine gelelim.. melih gökçek sevap işlese günah die çıkıolar karşısına.. muhalefeti severim ama bu kadarıda aşırı her yaptığı şeye karışmamaları gerek.

15 sene önceki Ankara'ya bakın ( ki ben o zamanı hatırlamıyorum sadece görüyorum )

Hoja ankara büyükşehir belediyesinin borçlarını hazine ödemesin o zaman!... o ..sına kodumun borcunu biz cebimizden vergilerle ödüyoruz ben istanbullu olarak senin borcunu ödemek zorunda mıyım o kavşağı çok seviyorsan  git kendi borcunu kendin öde kardeşim!... bu ülke sadece ankaradan ibaret değil, a.q. iyice bencil kayıtsız şartsız pislikler oldunuz, varsa yoksa kendi rahatınız kendi mutluluğunuz, başkası bok yesin sıçsın yine kendi bokunu yesin, bu ne vurdum duymazlık a.q. bu ne rahatlık! benim hakkımı yiyenin çoluk çocuğundan çıksın haram ediyorum ulan! hakkımı yiyene hastalık olup geri dönsün, prostat olsun, kan kanseri olsun, çocuğu ölsün, babası trafik kazası geçirsin, yedi nesil ailesi kanser olsun. beddua ediyorum alın işte @:Z lan çalış çalış ebemiz skildi, kaç tane şirket kapattım kaçaksız göçeksiz çalışmaktak vergi vermekten cebimize doğru düzgün para girmedi, bıktık sizin başkanlarınızın padişahlarınızın borcunu ödemekten yeter hoja! gitsin cebinden ödesin yavşhak yeter artık leaaayynn! Hizmetmiş bütçen kadar hizmet yap a.q. bizim cebimize el atma. Lanet olsun lan!

çok biliosan gel sen belediye başkanı ol o zaman borçla morçla yapıo bişi? başka belediyeler parayı yio ama hizmet yok ? ben doğduğumdan beri Çankaya / Cebeci'de oturuyorum ulan şu kızılayı bi hizaya sokamadılar.. ben akp li değilim böyle anlaşılmasın.. ama bilip bilmeden konuşuosn.. senin şirket batırman senden kaynaklanan bişi bu ülke vatandaşıysan ödeyeceksin tabi verginii ben kendimi düşünmüyorum ben Türkiye'yi düşünüyorum Türkiye'nin geleceği açısından akp kötü bi yönetim olabilir evet ama şimdi ben Çankaya'da oturuyorsam benim suçum ne ? Paralar banamı gelio şimdi ? kendimimi düşünüorm ben ? melih gökçek hizmet yapar Çankaya çomak sokar oraya.

Arkadaş bunu bilir bunu söylerim... İktidar partisi hangi ili-ilçeyi alırsa alsın para yer ama hizmetinide yapar..

Muhalefet partisi hangi il-ilçeye gelirse gelsin her zaman iktidarı sıkıştırmaktan bi bok yapamaz anca para yer çekilir iktirarı eleştirir yaptığı tek bok bu... koskoca kızılay meydanına bi icraat görmedim ben kaç senedir çankaya'da.. çünkü adamlar muhalefet yapmaktan başka bişi bilmio hizmet yok parada yok ..

Dalgasız denizde herkes kaptan.
  6. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    tarzan
    tarzan's avatar
    Erkek
    bu adama artık söyleyecek laf bile bulamıyorum bıktık! yıldık! v.s. v.s. değmiyo çünkü ne desen boş.. bu tip işlerden emekli olma zihniyetinde ki insanlara ne yapmalı acaba allahım kullarına akıl fikir ver.. (amin)

Çalışmadan, yorulmadan, öğrenmeden rahat yaşama yollarını itiyat haline getiren milletler; önce haysiyetlerini, sonra istikballerini daha sonra da hürriyetlerini kaybetmeye mahkumdurlar. M. Kemal Atatürk
  7. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    RETRET
    RETRET's avatar
    Erkek

Pc-ErrOr bunu yazdı:
    IRET bunu yazdı:
    Pc-ErrOr bunu yazdı:

@gkhn759

çok biliosan gel sen belediye başkanı ol o zaman borçla morçla yapıo bişi? başka belediyeler parayı yio ama hizmet yok ? ben doğduğumdan beri Çankaya / Cebeci'de oturuyorum ulan şu kızılayı bi hizaya sokamadılar.. ben akp li değilim böyle anlaşılmasın.. ama bilip bilmeden konuşuosn.. senin şirket batırman senden kaynaklanan bişi bu ülke vatandaşıysan ödeyeceksin tabi verginii ben kendimi düşünmüyorum ben Türkiye'yi düşünüyorum Türkiye'nin geleceği açısından akp kötü bi yönetim olabilir evet ama şimdi ben Çankaya'da oturuyorsam benim suçum ne ? Paralar banamı gelio şimdi ? kendimimi düşünüorm ben ? melih gökçek hizmet yapar Çankaya çomak sokar oraya.

Arkadaş bunu bilir bunu söylerim... İktidar partisi hangi ili-ilçeyi alırsa alsın para yer ama hizmetinide yapar..

Muhalefet partisi hangi il-ilçeye gelirse gelsin her zaman iktidarı sıkıştırmaktan bi bok yapamaz anca para yer çekilir iktirarı eleştirir yaptığı tek bok bu... koskoca kızılay meydanına bi icraat görmedim ben kaç senedir çankaya'da.. çünkü adamlar muhalefet yapmaktan başka bişi bilmio hizmet yok parada yok ..

seni çankayada oturduğun için değil işlenen suçu makul gösterdiğin için suçluyorum. hoja o parayı hazine ödüyor yani yeni vergilerle ben ödüyorum, borçla morçla dediğin para benim param! sen kimden izin aldın da bütçeni aşıyorsun ülkenin heryerinden oy mu aldın ankara büyükşehir belediye başkanlığı için? hizmet dediğin mevzuu elindeki bütçeyle yapılır, benim cebimdeki parayla yapacağın hizmetin a.q. hoja bu ülkede bütün belediyeler aynı şekilde iş yapsa ne bok yeriz? senin ankaranın borcundan da haberin yoktur ya neyse adam kavşak yapıyor ve sen işine rahat gidiyorsun ülkenin gerisi ne bok yerse yesin afferin! fazladan harcamalar için götümüze giren zamlar da seni ilgilendirmiyor, nasıl olsa sen işine rahat gidiyorsun, benzine ota boka gelen zamlar da seni bağlamaz neydi o? hah adam kavşak yapmış... hojam paramın bir kuruşunu helal etmiyorum, bu zihniyeti savunana da haram ediyorum! 17 maddelik kemer sıkma paketi açıklandı ama önemli değil kavşak var helal olsun sana melih bu krizde kavşak yaptın ya kral adamsın be çılgın çocuk nasılda kavşak yaptı aslanım benim koçum pheyt! ulan hırsızlığın dolandırıcılığın hak olarak görüldüğü bir ülkede sigortasız işçi çalıştırmak da, vergi kaçırmak da haktır biz yıllarca boşuna eşeklik etmişiz! heyt be adam kavşak yapmış götünü yalamak lazım!

ulan hepiniz yaşlanmışlınız size inat ben yaşlanmayacam saç da ektirecem pilates de yapacam, götümü yiyin.
  8. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    rome
    rome's avatar
    Erkek

katılıyorum...

Mesaj 3 Agustos 2012 (Cuma) Saat: 11:33'da rome tarafından düzenlendi.

Romedir
  9. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek

Şehir planlamacıalr çözüm önerisi, pişkin İ. Melih in artık piyasa malzemesi kalmadı

Şehir Plancıları Odası, krize dönüşen Akay Kavşağı konusuna ilişkin 25 Temmuz 2009 tarihinde bir basın açıklaması düzenleyerek çözüm önerilerinde bulundu.

TMMOB ŞEHİR PLANCILARI ODASI AKAY KATLI KAVŞAĞI SORUNUNA ÇÖZÜM ÖNERİYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi diğer plan çalışmalarında olduğu gibi, ulaşım planı konusunda da, deneyimli kadrodan ve uzmanlardan yoksundur. Belediye Başkanı Melih Gökçek‘in televizyon ve gazetelerde de ilan ve itiraf ettiği gibi, kentin en stratejik ulaşım kararları, katlı kavşak tasarımları da dahil olmak üzere, kendisi tarafından alınmaktadır. Dört milyona varan nüfusu ile Başkent Ankara‘nın yönetiliş biçiminin kasaba yönetimi anlayışından öteye geçemediği acı bir gerçek olarak önümüzde durmaktadır.

Tam da bu nedenle, bir çok plan kararı gibi, ulaşım ve özel olarak da kavşak düzenlemeleri ve bunlara temel oluşturan plan kararları defalarca tarafsız mahkemelerce, uzman bilim insanlarının bilirkişi raporlarına dayanarak, iptal edilmiştir. Belediye Başkanı Gökçek bu kararlar karşısında, bu ilkel yönetim anlayışını yeniden düşünmek yerine, bağımsız mahkemeleri ve hakimleri, üniversiteleri ve yıllarca konularında eğitim almış ve deneyime sahip bilirkişileri ve meslek odalarını suçlamaktadır.

Uzunca süren bir hukuk(suzluk) sürecinin sonucunda krize dönüşen Akay Katlı Kavşağına ilişkin 1996-2009 yılları arasında alınan dört adet mahkeme kararı Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek‘e yanlışlıklar içinde olduğunu söylemiştir.

Bu kararların hiçbirini dinlemeyen Gökçek, içine düştüğü çıkmazı siyasi manevra yaparak siyasi ranta dönüştürmek istemektedir. Akay Kavşağını kapatmak zorunda olduğunu, aksi taktirde mahkeme kararı uygulamamaktan hakkında yasal işlem yapılacağını söyleyerek, Büyükşehir Belediye Meclisi‘nin AKP‘li üyelerinin oylarıyla, Akay Katlı Kavşağı‘nı kapatma ve Anayasal haklarını kullanarak mahkemeye gidenleri de halka şikayet etme kararını aldırmıştır.

Belediye Başkanlarının halka eziyet için değil, hizmet için göreve geldiklerini hatırlatan meslek odalarına ise Melih Gökçek yanıt olarak "siz çözüm gösterin" demektedir. TMMOB‘ye bağlı diğer meslek odaları gibi, Şehir Plancıları Odası da ilgili kanunda belirtildiği üzere, toplum yararına çalışan ve denetim görevi yapan kamu kurumu niteliğinde meslek kuruluşudur. Çözüm üretmesi gereken bu göreve talip olan belediyelerdir. Bununla birlikte, Odamız sorun çözmek yerine, sorun yaratıp, halka eziyet etmeye yönelen Büyükşehir Belediye Başkanının bu olumsuz tutumunu dikkate alarak, çözüm konusunda elinden gelen her türlü çabayı gösterme kararı almıştır. Bu çerçevede krizin kısa ve orta vadeli çözümüne yönelik olarak iki aşamalı bir süreç öngörülmüştür.

Kısa Vadeli Çözüm

Bu çerçevede, Akay Kavşağı‘nın 31 Temmuz 2009 tarihinde kapatılması kararının bir zorunluluk olup olmadığı konusunda uzmanlardan ve yetkin hukukçulardan görüş alınmıştır. Hukukçular ve uzmanlar aşağıda taslak olarak sunulan kararın Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi tarafından alınması durumunda, daha önceki mahkeme kararlarının dikkate alındığını göstermesi, çözüme yönelik olması ve iyi niyeti kanıtlayacak olması nedeniyle, Belediye Başkanı Melih Gökçek hakkında suç duyurusunda bulunulsa bile, hukuki işlem yapılmayacağı görüşünü bildirmişlerdir. Belediye Meclisi‘nin görüşüne sunulacak olan Akay Kavşağına ilişkin Meclis kararı taslağı aşağıdadır.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE MECLİSİ KARAR TASLAĞI
    Ankara 3. Bölge İdare Mahkemesi‘nin 05/12/96 tarih ve 1996/1425 sayılı, Ankara 2. Bölge İdare Mahkemesi 26/03/1998 tarih ve 1998/317 sayılı, Ankara 4. Bölge İdare Mahkemesi 01/04/2003 tarihli ve 2003/378 sayılı kararları ile, Ankara 3. Bölge İdare Mahkemesi 09/03/2009 tarihi ve 2009/249 sayılı kararı dikkate alınarak, Akay Katlı Kavşağı‘nı da içine alacak biçimde, kent ana arterlerine yönelik kapsamlı bir planlama çalışmasının başlatılmasına karar verilmiştir.

Bu tür bir yapıcı çözüm önerisinden sonra, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi iki seçeneğe sahiptir; ya mevcut kararlarında ısrar edip, 31 Temmuz 2009 tarihinde Akay Kavşağı‘nı kullanıma kapatacak ve defalarca mahkemelerin kararlarını dinlememenin cezasını halka ödeteceklerdir, ya da yukarıda taslağı sunulan nitelikte bir kararı Belediye Meclisi kararı haline getirerek, uzun süredir sürdürdükleri yanlıştan döneceklerdir.

Orta/Uzun Vadeli Çözüm

Yukarıda anılan mahkeme kararları ve bu kararlara temel oluşturan bilirkişi raporları Büyükşehir Belediyesi‘nin ulaşım konusunda ‘nokta çözümler‘ yerine kapsamlı ve Ulaşım Ana Planına dayanan ve bütüncül bir yaklaşım geliştirmesi gerektiği yönünde bir yol göstericiliğe sahiptir. Bu çerçevede, Şehir Plancıları Odası mahkeme kararlarına uygun biçimde ve taslak karar çerçevesinde, Büyükşehir Belediyesi‘nin başlatmasını umduğumuz çalışmaya katkı yapmak üzere, Türkiye‘nin saygın ulaşım plancıları ve uzmanlarından oluşan bir ‘Ankara Ulaşım Çalışma Komisyonu‘ oluşturmuş ve 26 Temmuz 2009 tarihi itibariyle söz konusu Komisyon çalışmalarına başlamıştır. Bu komisyonun yaptığı çalışmanın çıktıları da izleyen günlerde kamuoyu ve ilgili belediyelerle paylaşılacaktır.

TMMOB Şehir Plancıları Odası olarak, önümüzdeki dönemin geçmişte yapılan hatalardan dönüldüğü ve planlı kentsel gelişme ve ulaşım politikalarının uygulandığı bir dönem olmasını umuyor ve kenti yönetenlere halka eziyet değil, refah sağlamak için göreve geldiklerini bir kez daha hatırlatıyoruz.

Kamuoyunun bilgisine saygılarımızla sunarız.

TMMOB
    Şehir Plancıları Odası
    Yönetim Kurulu

10. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    gkhn
    gkhn's avatar
    Erkek
    PEYZAJ MİMARLARI: GÖKÇEK BUNU HEP YAPIYOR! ZARARI ANKARALI ÇEKİYOR...

Peyzaj Mimarları Odası, devam eden Akay Kavşağı tartışmaları ile ilgili 20 Temmuz 2009 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

GÖKÇEK BUNU HEP YAPIYOR!
    ZARARI ANKARALI ÇEKİYOR...

Akay kavşağı Çankaya bölgesinde önemli bir ulaşım ağının dağıtım noktasıdır. Bu noktada yapılacak ulaşım planlaması hem Akay‘ın hem de kentin diğer önemli tüm akslarının etkileneceği bir nirengi noktası...

Kent ulaşımı; bir bütünde çözülmesi gereken, tüm akslar ve tali bağlantıları ile bütünlüklü olarak ciddi bir etütten, gereksinim ve fiziki koşulların planlara aktarıldığı, analitik sorgulamaların yapıldığı ve çözüm önerilerin tartışılarak sonuçlandırıldığı ciddi bir mühendislik tekniğidir.

Bu gün Akay kavşağı tartışılıyor.

Akay 14 yıl önce de kavşaktı.

Öncelikle Akay kavşağı üzerindeki tartışma konusunu düzeltelim.

Yargının, plan kamu yararına uygun değildir kararı Akay kavşağına değildir... Akay kavşağının alt geçit ile yapılmış olan ulaşım planınadır.

Çankaya belediyesi ve tüm ulaşım uzmanlarının "olmaz" dediği, bilirkişi heyeti ile birlikte yargının kamu yararına ve ulaşım tekniğine uygun değildir dediği ve plan iptalini istediği konu kararı tamamen Akay kavşağındaki ALT GEÇİT sistemi ve ulaşım ağına verdiği zararla ilgilidir.

Melih Gökçek; yavuz hırsız ev sahibini bastırır mantığından hareketle, kent halkı ve yargı önündeki "planların yanlış ve kamu yararına" değildir kararı karşısındaki suçluluğunu örtbas etmeğe çalışmaktadır ancak, evdeki hesap çarşıya uymayacaktır.

Büyükşehir Belediye başkanının son 15 yılda Ankara kenti ile ilgili yapılmış tüm projelerinde, halkı ile teknik insanlarla Belediye Kanunu‘nun 15 maddesinde ihtisas komisyonlarıdır olarak tanımlanarak belediye tarafından gerçekleştirilecek tüm plan ve projelerde önemli bir bileşeni olarak kanun hükmü ile yer alan meslek odaları ile sürekli muhalefette olması düşündürücü ve bir o kadar da üzücü değil midir?

Meslek odaları kamu ve toplum yararına bilim, teknik ve fen kurallarının yerine getirilmesindeki en büyük güçtür ve kamu kurumu niteliği ile Anayasal bir düzenekle kurulmuştur. Meslek odalarının tüm çalışmalarının öznesinde insan ve kamu yararı vardır.Bunun aksini kimse söyleyemez. Böylesi bir teknik ve fen gücünden kent yararına faydalanmak istemeyen belediye başkanlarını kamuoyunun kıymetli sağduyusuna bırakıyoruz.

Akay bu gün gündemde... Aslında daha bir çok yargıdan iptal kararı almış plan ve projesi var Melih Gökçek‘in.

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası olarak TMMOB Şehir Plancıları Odası Ankara Şubesi ile birlikte, Kuğulu Kavşak planlarına ve Mimarlar Odası Ankara Şubesi ile birlikte ise TCDD Gar önündeki katlı kavşak planları ile ilişkin Belediyeye ile bilgi birikimimizi paylaşmamız ve kent adına geri dönülmez hatalar yapıyorsunuz uyarılarımıza rağmen planı devreye sokması üzerine iptali yönünde yargıya müracaat edilmiştir.

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi‘nin Çankaya İlçesi, TRT ve Kuğulupark Kavşaklarında 1/5000 ve 1/1000 ölçekli plan değişikliği yapılmasına ilişkin 18.08.2006 tarih ve 164 sayılı Büyükşehir Belediye Meclisi kararının iptali ve yürütmesinin durdurulması istemiyle dava açtık. Açılan davalarda önce yürütmeyi durdurma, ardından iptal kararı verildi.

TMMOB Peyzaj Mimarları Odası olarak, Kuğulu katlı kavşak yapımı ile alınan yargı kararının yasal süre içerisinde uygulanması yönünde Büyükşehir Belediyesine görevini yerine getirmesi yönünde müracaat ettik ve yasal süresi içinde tarafımıza hiçbir cevap verilmedi, nihayetinde bir sonuç alamadık.

Bunun üzerine, Ankara Cumhuriyet başsavcılığına sorumlular hakkında yasal işlem yapılması için suç duyurusunda bulunduk. Savcılık soruşturma izni verilmesi için İçişleri Bakanlığına başvurdu. Bakanlık da Valilik aracılığı ile ön inceleme yapılması için Büyükşehir Belediyesi Baş Müfettişini görevlendirdi. Kendi amirini incelemek üzere başmüfettiş işe başladı. Gelecek kararın ne olacağını az çok tahmin edilebilir. İŞLEME KONULMAMA KARARI. Benzer kararlar Danıştay‘ca kaldırılmasına rağmen bu prosedür Kuğulupark‘ ta da işletilecek. Muhtemeldir ki yine yargı yoluna gideceğiz. Danıştay işleme koymama kararını kaldıracak, inceleme yapılacak bu kez soruşturma izni verilmeyecek. Yeninden Danıştay yollarına taşınılacak. Danıştay soruşturun diyecek, olur ya bu kez Savcılık suç unsuruna rastlamayacak takipsizlik verecek. Bu karara karşı Sincan Ağır Ceza mahkemesine itiraz edilecek... Süreç böylece yıllar alacak.

Aynen Akay davasında hiçbir yolun kalmadığı 11. senede kararın uygulanmak zorunda kalınacağı gibi. Uygulanıyor çünkü artık başka bir yol kalmadı.

Bu ön inceleme devam eder iken İçişleri Bakanlığına Büyükşehir Belediye Başkanlığının görevini yerine getirmediğini bildirerek, Melih Gökçek ve Belediye Encümen üyeleri hakkında yasal işlemin yapılması ve hatta soruşturmanın salahiyeti açısından, soruşturma süresince görevden alınması ile başvuruda bulunuldu. Bu başvurumuz reddedildi...

Odamız buna karşı dava açtı. Dava kabul olursa başkan ve encümen üyeleri mahkeme kararı ile görevden alınacaklar.

Söz konusu durum bir kara mizahtır aslında. Ülke geleceğimiz açısından da trajik ve tehlikeli bir durum...

Yine Peyzaj Mimarları Odası olarak Mimarlar Odası Ankara Şubesi ile birlikte Cumhuriyet başkentinin simgesi TCDD Gar önünde yapılan alt geçit planları hakkında 2007 senesinde Koruma Kuruluna dava açtık.

Gar önündeki Kültür Başkanlığına karşı açılan davaya yargı 11 ay sonra; plan iptali yönündeki talebinizi değerlendirmek üzere bilirkişi atıyorum diye cevap verdi.

İş gücü makinelerinin alan indirilmesi üzerine ise, uygulamaya geçilmeden önce planın ve ihalenin kamu yararı ve kent dokusuna vereceği zararın tartışmaya açılması için 14 Mayıs 2008 tarihinde Yürütmeyi Durdurma talebinde bulunduk.

Belediyeye karşı açılan bu davada ise Gökçek‘in hep aleyhime karar veriyorlar dediği idare mahkemesi yürütmeyi durdurmaya ilişkin kararını davanın açıldığı tarihten 12 ay sonra 2009 senesinde inceledi ve inşaat bitti diye reddetti.

Tartışmalı olan ve büyük yatırımlarla kent halkının kamu kaynaklarının kullanıldığı konularda yargı önce planın tartışılması sağlamak üzere uygulama yapılmasına izin vermemelidir. Kente karşı uygulamalarda idarenin savunmasını alıncaya kadar yürütmeyi durdurmalı, savunma üzerine bu kararını yeniden gözden geçirmeli, gerekir ise ortadan kaldırmalıdır.

Bu arada Melih "Gökçek oldu bitticiliği" kendisini kendi söylemlerinde tanımlamaktadır;  
    "dava açacaklarını biliyordum. Ben de 35 günde katlı kavşağı yaptım ve bitirdim" ...

Akay kavşağında yaşanan da budur işte...

Akay kavşağında 14 yıl önce yaşananlar da böylesi trajik, böylesi ironiktir işte...

Akay kavşağında 14 yıldır yaşanalar kamu yararına aykırı davranan bir Büyükşehir Belediye Başkanın var olmasıdır.

Bu gün Çankaya Belediyesi Yönetimine " ya davadan vazgeç ya da kapatırım" tehdidinde bulunan ve kendisini Ankara‘nın tek başına sahibi olduğuna inandıran Sn. Melih Gökçek için son kulvarlar dönülmektedir.

Belediye Başkanının olarak görevi kriz yaratmak değil, kriz çözmektir. Planı kamu yararına dönüştürüp, tekrar yapmaktır. Bu arada kamu kaynaklarına verdiği zararı da tazmin etmektir.

Kente karşı işlediği suçlar dosyası kabarık olan Sn Melih Gökçek‘in halkımızı mağdur etmeye hakkı yoktur.

Sn. Gökçek yaptığı basın açıklaması ve Belediye Meclisinde aldırdığı kapatma kararı ile Ankaralıları zor duruma sokmak istemekte ve bu yolla icraatını haklı göstermeye çalışmaktadır.

Belediye başkanlığı makamının kendisine verdiği kamu yararı ilkesinde çalışma yetkisini derhal harekete geçirmeli ve yargı kararı doğrultusundaki plan değişikliği çalışmalarını yapmalıdır.

TMMOB
    Peyzaj Mimarları Odası

Toplam Hit: 3620 Toplam Mesaj: 24