folder Tahribat.com Forumları
linefolder Yapay Zeka
linefolder Akıllı Ev Sistemi

Akıllı Ev Sistemi

1. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    NaZi_
    NaZi_'s avatar
    Erkek

Ulan 2007 2009 yıllarında Karaköy den pic16F84 alıp mikrodenetleyiciler dersinde çamaşır makinası kartı tasarlardım. Entegre içine kod yazar sonra karta takıp deneme yapardım. Okula hibe Siemens PLC vardı etrafına toplanır incelerdik. Otomasyon un müfredata girdiği ilk yıldı ve Mavi önlük kötü diye yapmadım mesleği kafama sıçayım :))

Kendimi bir akşam toplumun ete kemiğe bürünmüş hali ile yemeğe çıkarken hayal ediyorum şimdi; yemekler gelmiş ve çiğnemeye devam ediyoruz. Tam o sırada topluma doğru bakıyorum, ben aseksüel olmaya karar verdim, diyorum ve toplumun yüzü düşüyor. Başlıyor neden ve sonuçlarını sorgulamaya, felaket senaryoları anlatmaya ve yer yer yaftalamaya. Hayal ediyorum, yerimden kalkıyorum ve masanın etrafında bir yarım tur atıyorum, artık toplumun yanı başında, tabiri caizse ensesindeyim. Bir kolumu masaya dayıyorum ve kısa kollu tişörtümden uzanan kollarım yılların emeği sonucu bir kas yığını şeklinde, tam da toplumun bakacağı yerde duruyor. Kulağına doğru eğiliyorum ve şöyle diyorum; desene sen her bi sikimi çok iyi biliyorsun lan ?!
  2. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    userneyime
    userneyime's avatar
    Erkek

takpdeyim

3. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    AslanAmca
    AslanAmca's avatar
    Erkek

Bir süre akıllı ev sistemleri yapan bir firmada çalıştım, core ve knx hatları ile çalışan makel vs vs 10 yıl önce falan dediklerim. O zaman çok hoşuma gidiyordu konfor sağlayan fonksiyonal ama tembelleştiren şeylerdi. Ama en güzeli ısıtma soğutma ve panjur aç kapatma muhabbetleriydi

ZalımMadam.10.07.24
  4. KısayolKısayol reportŞikayet pmÖzel Mesaj
    sir
    sir's avatar
    Erkek

mesela termostatlı vanalar var yeni evlerde üzerlerinde 1-2-3-4-5 yazıyor ve her bir rakam belirli bir sıcaklığı gösteriyor diyorlar. bunların yerine akıllı ev gibi dijital termostatlı işte hublu vs vana takmanın avantajı nedir ? ikisi de aynı işlevi görmüyor mu

Aman, kendini asmış yüz kiloluk bir zenci, Üstelik gece inmiş, ses gelmiyor kümesten; Ben olsam utanırım, bu ne biçim öğrenci? Hem dersini bilmiyor, hem de şişman herkesten. İyi nişan alırdı kendini asan zenci, Bira içmez ağlardı, babası değirmenci, Sizden iyi olmasın, boşanmada birinci... Çok canım sıkılıyor, kuş vuralım istersen.
Toplam Hit: 1611 Toplam Mesaj: 15
alexa akıllı ev home speaker google home