Akıllı Evcik
-
cukurova bunu yazdıTheAvenqer bunu yazdı
Hocam teşekkürler bunları izledim fakat bunlar galiba localde çalışıyor dışarıdan müdahale için portu dışarı açmam gerekiyor
Elimde nodemcu varda
Şimdi rasp 2k hesaplayınca direkt sonoff almak daha mantıklı oluyor çünkü çok fazla bir hedefim yok ama daha farklı marka tavsiyeniz varsa açığım
Selam Hocam,
Haklısın fiyatlar malesef uçtu gitti. Fakat lambalar, sensorler vb. diyince sana birden fazla röle, sensor lazım olacak gibi duruyor.
Ayrıca illa rpi ihtiyaçın yok, elindeki nodemcu veya ucuz bir esp32 de işini görür. HA kullanmak istemiyorum dersende, tek bir nodemcu ile uzaktan (cep teli ile firebase üzerinden) röleleri, sensorleri yönetebilirsin. Hatta telegramdan felan bile yaptırırsın.
Mucit Pilot utube kanalında hepsi basit ve detaylı anlatımları olması lazım. Bir göz at, son karar senin tabii. Kolay gelsin.
Direkt rasp olmadan oluyorsa onu inceleyebilirim ben araştırdığımda nodemcuları bile rasp a bağlıyorlardı ben biraz daha araştırayım o zaman
-
Hocam @mendeburlemur var youtube kanali o akilli ev tarzi bir seyler yapiyor. bazi urunleri gosteriyor deniyor uyguluyor. videolarina bir bak istersen.
-
TheAvenqer bunu yazdıcukurova bunu yazdıTheAvenqer bunu yazdı
Hocam teşekkürler bunları izledim fakat bunlar galiba localde çalışıyor dışarıdan müdahale için portu dışarı açmam gerekiyor
Elimde nodemcu varda
Şimdi rasp 2k hesaplayınca direkt sonoff almak daha mantıklı oluyor çünkü çok fazla bir hedefim yok ama daha farklı marka tavsiyeniz varsa açığım
Selam Hocam,
Haklısın fiyatlar malesef uçtu gitti. Fakat lambalar, sensorler vb. diyince sana birden fazla röle, sensor lazım olacak gibi duruyor.
Ayrıca illa rpi ihtiyaçın yok, elindeki nodemcu veya ucuz bir esp32 de işini görür. HA kullanmak istemiyorum dersende, tek bir nodemcu ile uzaktan (cep teli ile firebase üzerinden) röleleri, sensorleri yönetebilirsin. Hatta telegramdan felan bile yaptırırsın.
Mucit Pilot utube kanalında hepsi basit ve detaylı anlatımları olması lazım. Bir göz at, son karar senin tabii. Kolay gelsin.
Direkt rasp olmadan oluyorsa onu inceleyebilirim ben araştırdığımda nodemcuları bile rasp a bağlıyorlardı ben biraz daha araştırayım o zaman
Evet oluyor. rpi şart değil. Mantık şu; internette bir yerde senin güvenli online db var (ücretsiz firebird veya kendi sql serverin), senin wireless ağına bağlı cihaz (esp8266, esp32, nodemcu...) gidip bu db veri çekip ona göre işlem yapıyor veya sen cep telinden db'de veriyi değiştiriyorsun cihaz onu yapıyor. Gerisi senin yazılım bilgine kalıyor. Mesela db'de lamba sütünü 0 ise röle kapalı, 1 ise açık, veya sıcaklık sensoründen gelen veriyi doğruyu db yazdırıyor sen oradan okuyorsun gibi gibi. blynk gibi hazır android arabirimlerde mevcut, uğraştırmaz. caf caflı grafikler, animasyonlu ui yapılabiliyor.